Jan Olde Riekerink

Galatasaray Futbol Takımı ile sözleşme yenileyen ve 1 yıl daha sarı-kırmızılı takımı çalıştıracak olan Jan Olde Riekerink geçtiğimiz sezon 3 kupa, 9 da lig olmak üzere 12 maçta sarı-kırmızılı takımın başında resmi maça çıktı.
Riekerink, 9 lig maçında 3 galibiyet 3 beraberlik alırken kupadaki 3 maçtan 2 galibiyet ve 1 beraberlikle ayrıldı. Hollandalı futbol adamı, sezon sonunda Ziraat Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe'yi 1-0 yenen takımın başında sahaya çıktı ve Galatasaray müzesine kupa kazandıran teknik adam olarak kayıtlara geçti.22 Şubat 1963 Hollanda-Hangelo doğumlu olan Riekerink sırasıyla Sparta Rotterdam, Dordrecht, Telstar ve Amsterdam Football Club'ta forma giydi. Futbolculuk sonrası Amsterdam'da kalan Jan Olde Riekerink, 1995 yılında antrenör olarak Ajax Futbol akademisi'nde göreve Başladı. Hatta bu dönemde sarı-kırmızılı takımımızın Hollandalı yıldızı Wesley Sneijder ile De Jong, Stekelenburg, Van der Wiel, Van Der Vaart gibi isimleri Hollanda futboluna kazandırdı.2002 sonrası Gent ve Emmen'de çalıştırıcılık Hollandalı futbol adamı, Porto ve Metalurh Donetsk'te yardımcı antrenörlük görevlerinde bulundu. 2007 yılında ise yeniden Hollanda'ya döndü ve 4 yıl boyunca Ajax Genç Takımı'nın antrenörü oldu. Riekerink Galatasaray öncesi son 3 yıl Çin Milli Takımı'nın altyapı hocalığını yaptı.2016 yılı Şubat ayında kulübümüze altyapı direktörü olarak gelen Jan Olde Riekerink, Fenerbahçe'yi yenerek kazandığı Ziraat Türkiye Kupası için, "Geçmişte de başarılarım oldu ama bu kupanın yeri ayrı. Çünkü geçmişten beri süregelen bir rakip olan Fenerbahçe'yi yenerek bu kupayı aldık. O yüzden bu başarı benim için birçok şeyden daha değerli" demişti.Teknik direktörümüz Jan Olde Riekerink'e Galatasaray'da devam ettiği teknik direktörlük görevinde başarılar diliyoruz.
 
Yeni Derwall'imiz olacak inşAllah.
Oluşturacağı yapı ile büyük başarılar kazandıracak bize Allah'ın izniyle.
Bol kupalı bir sezon olur inşAllah kendisi için de :)

JAN de yanalım, OLDE ölelim RİKEERİNK :)
 
Jan Olde Riekerink gerçekten özel bir adam..Takım içi değişikleri geçtim, Florya ve çevresini de ele almış..Değişik metodlar uyguluyor..Gerçekten işine bağlılığı ve takımı benimsemesi takdir edilmesi gerekiyor..Galatasaray da bir devrim yapıyor sessiz sedasız..Nice hocalar geldi geçti Selçuğa dokunamadı!!

Ama Riekerink Bey ne yapıyor; gerektiğinde ilk yarı sonunda oyundan alıyor Selçuğu..Basındaki Terimin kalemleri de hemen sazı ellerine alıyorlar :) Bu senaryoları geçin beyler artık taraftar yemiyor bırakın bu ucuz gündemleri..Adam işine bakıyor, kim hak ediyorsa formayı ona veriyor!! Linnesi de kesti takımdan acaba bu terimin kalemleri Linnesi de Selçuk gibi savundular mı hayır..

Bizim basın ne yazık ki adamcılık anlayışının zirve noktasına ulaşmıştır..Herkes kimin adamıysa ona göre konuşup,yazıyor..Bu takım sezon sonu şampiyon olmayabilir,başarısız olabiliriz ama Riekerink Beyin hakkını kimseye yedirmeyiz bu böyle bilinsin!!
 
Genel olarak birkaç hayranlık duyduğum isimler hariç adamcılık yapmayı doğru bulmam . Ancak tam anlamıyla adaletli olması , altyapıya verdiği önem , getirdiği yöntemler başarılı olsun ve ya olmasın kesinlikle böyle birine ihtiyacımız vardı . Aslında Ajax ve Porto'da çalışan birinin altyapıya önem vermemesi zaten mantığa ters düşerdi . Hem oynattığı futbol hem de 3 deplasman maçında aldığı 7 puan , yönetimi desteklemesen bile sadece bu adam için şubeye destek olman gerekir . Bunların dışında elbette hataları olacak ki bunlarda insan. Mesela önceki maçta Sinan'ı oyuna almamasını yanlış bulmuştum . Fakat medya bu kadar uğraşıyorsa bu adamla iyi bir teknik direktördür . Meyve veren ağaç taşlanır hele ağacın rengi sarı-kırmızıysa :)
 
Kesinlikle bizim hocamız değil, hatırı sayılır bir süredir takımla beraber ve fizik konusunda gösterilen ufak gelişim dışında hiçbir artısı yok. İlk olarak oyunculardan etkileniyor. Ben bu seneki maçları izlediğimde ne oynadığımıza dair bir fikir edinemedim (Bir tek Bjk maçının ilk yarısında güzel bir takım vardı sahada). Geçen sene elimizde Bruma yoktu ve Muslera ise çok formsuzdu, bu seneye bakıyoruz bu iki adamı çıkarsan geçen seneki takımdan daha kötü durumda olabilirdik. Transferleri kendisi mi istedi bilmiyorum (Serdar Aziz'i bizimkiler aldı o kesin) ama Eren hariç hiç biri ilk 11 oyuncusu değil. Zaten çoğu da sakat De Jong, Kolbeinn ve Cavanda'yı neye göre kabul etti? Linness neden doğrudan kesik yedi, Trabzon maçında sakatlıktan dönen Sneijder neden o kadar süre aldı? Çok soru var ve benim bu kişiden hiç umudum yok ama taraftar aşırı kaptırmış durumda kendisine karşı. İyi insan, karakteri düzgün ve mert birisi olabilir ama bize hiçbir başarı getiremez. Yönetim sakat oyunculara o kadar bütçe ayırana kadar Laurent Blanc, Claude Puel, Lucien Favre gibi isimlerden birisini ikna edebilseydi keşke.
 
Beyaz Tv muhabirinin kızları ile ilgili edebsizce bir sorusu üzerine kulübümüz o muhabirin akreditasyonunu kaldırmış.
Bunlar özgür basın falan değil !!
Yazıklar olsun...
 
Hocam bu ulkeye gore cok fazla temiz ve efendisin. Diren hocam temiz kalmak ve safligini yitirmemek adina diren. yuzunde bir nur var hocanin. vallahi bizim caminin hocasindan daha cok seviyorum kendisini. keske bizim caminin hocasida Riekerink Bey olsaydi :)
 
Yeni teknik direktör için çok uzağa gitmeye gerek yok.
Igor Tudor ile 3-5 yıllık bir sözleşme imzalanmali.
Igor Tudor-Hasan Şaş ikilisi ile futbol da güzel şeyler yapabiliriz...
 

Üst