Ji-Su Park

Galatasaray Çağdaş Faktoring, 2024/25 sezonu kadro yapılanmasını Güney Koreli başarılı pivot Ji-Su Park'ı kadrosuna katarak sürdürdü.

195 cm boyu ve güçlü fiziği ile öne çıkan Ji-Su Park’a Galatasaray Çağdaş Faktoring’e hoş geldin diyor, şampiyonluklarla dolu bir Galatasaray kariyeri diliyoruz.

Ji-Su Park kimdir?

1998 yılında Seongnam, Güney Kore’de doğan Ji-Su Park, profesyonel kariyerine KB Stars Seoul takımında başladı. Kariyeri boyunca birçok başarıya imza atan Ji-Su, 2018 yılında WNBA takımlarından Minnesota Lynx tarafından draft edildikten sonra Las Vegas Aces takımına transfer oldu. Güney Kore ve ABD'de sergilediği üstün performanslarla dikkatleri üzerine çeken Ji-Su Park, özellikle blok istatikleri ile dikkat çekmektedir.

Milli takımlarda da önemli başarılara sahip olan Ji-Su Park, Güney Kore U17 ve U19 milli takımlarında forma giydiği dönemlerde birçok ödül kazanmış ve uluslararası turnuvalarda önemli dereceler elde etmiştir. Özellikle 2014 yılında ülkemizde düzenlenen Dünya Kadınlar Basketbol Şampiyonası'nda henüz 16 yaşındayken sergilediği performansıyla 'En İyi Savunma Oyuncusu' ödülünü kazanmıştır.

Güney Koreli Ji-Su Park kariyerinin en iyi performanslarından birini sergilediği maçta 2022 yılında Belgrad'daki FIBAWWC Eleme Turnuvası’nda Brezilya’ya karşı 20 sayı, 13 ribaunt, 11 blok ile triple-double performansı sergiledi.
 

Üst