Joshua Ian Shipp

Gitsin diyenlere bugün güzel bir cevap verdi hem ilk yarıda ki oyunuyla hem de son saniye basketiyle..

Ne olursa olsun kesinlikle takımda kalmalı !!

Ben de totem yapıp, maçı izlemeyenlerden, hatta ara sıra baktığımda skorada geri düştüğümüzü gördüğümden skoru bile öğrenmek istemeyenlerdenim.

Ama Shipp'in basketini görünce tepki kendiliğinden geldi, '' Oha lan..'' . Bildiğin Belgrad Ormanı'nda ağaçların dalları arasından, yolladı bombayı :)

Bu gün o son saniye basketini kim atarsa daha çok sevinirsin dense 1)Shipp olmazsa Evren derdim. Bu ikilide hucumda inisiyatif alırsa FB Ülker için kabus dolu bir seri olacağı aşikar. Bu gün 2 airball atmasına rağmen hucumda inisiyatif aldı nihayet. Şutun girip-girmemesine göre oyuncu değerlendiren arkadaşlarımız bu gün yere göğe sığdıramadıkları Shipp'i yarın şutları girnediği zaman eleştirip büyük maçların oyuncusu değil diyecekler.-Mümkünse artık böyle değerlendirmesinler vereilen emeğe saygı adına- Shipp şut kaçırır - sokar ama en çok sahada o kalır, tüm pis işleri yapar, hucum ribaundu kovalar, sadece ve sadece işini yapar ve takım arkadaşları giibi sonuna kadar mücadele eder. son 1 saniyede Preldziç'e topu nasıl aldırmadığını da atlamayalım. Onun iyi savunması vakayı adiyeden olduğu için pek değinilmemiş. Daha önce defalarca dediğim gibi savunmada her yere yetişen elimiz. Bu gün şutu girdi diye kahraman yarın girmeyince tu ka ka olmasın. O avrupalı fundementalına ve müthiş iş ahlakına sahip bir Amerikalı-Mike Wilkınson'a çok benzetiyorum bu anlamda ve daha çok seviyorum-

Bu maç 8 ribaunt aldığını ( 40-33 ) ile ilk kez bir maçta onlardan fazla ribaunt aldık.9-6 ile 13 sayı attığını ( daha önce çift hanelere geçti mi hatırlamıyorum ) unutmayalım.Son topu zaten söylemeye gerek yok

zaten unutmazdık ama bu basketinle seni yıllar yıllar sonra bile hatırlıcaz öyle atış olmaz kalbe zarardı resmen bi an gidip geldim:)

Ben Shipp'i sene boyu sağda solda en çok eleştirenlerden biri olarak diyorum ki büyüksün Shipp hepimizi sevince boğdun o son buzzer beater'la ve bizim gibi seni eleştirenleride susturdun bir anlamda. Artık senin yerin Nonda ile birlikte ayrı bir yerde gönlümde :)

Arkadaşlar Shipp gerçekten de yetenekli bu konuda. Bize geldiğinde bi videosunu izlemiştim. Ncaa de son saniyede potanın arkasından inanılmaz bi basket atmıştı. Forumda izlemişimdir muhtemelen...

Son topta Andric'e yapılan faulu veremeyen hakem triosuna kapak oldu o sayı. Bu arada Fener'in koç maçtan sonra o pozisyon fauldu neden hakemler çalmadı anlamadım diyor. Eğer Shipp'in şutu girmese çıkıp aynısını söyleyecek miydi acaba...

Peki Shipp'in giren son saniye şutunda faul yok muydu? Bunu da söyleseymiş ya agresif koç. Lavrinoviç'e faul çalınması için daha ne yapması gerekiyor ?

Shipp sezgileri sayesinde özellikle savunmada çok iyi işler çıkarıyor bana göre komple bir oyuncu Oktay hocanında vazgeçilmezi patlayıcı bir skorer yönü ve deliciliğide var..
Şut yüzdesini geliştirirse her sene euroleague oynayan takımların gözdesi olacaktır takımda kalmalıdır..
O nasıl bir baskettir söylenilecek kelime yok.

muhtemelen sezonluk takım rebound toplamımızın yarısı bu arkadaşa ait aynı şekilde bloklarında...:)
aynısının şut sokabilenini bulursak gitsin...
Seibutis olabilirdi mesela...
ama yoksa muhakkak kalmalı...

sezon başından beri en beğendiğim oyunculardan biri
buraya skorer olarak geldi şuan neredeyse skorer özelliği kayboldu ama hep takım için savaştı.
neredeyse her maç ermalden daha fazla ribaund aldı. savunmada süper işler yaptı
son maçı kazandıran basketi atmayı çok hakketmişti ki nitekim sezon içinde daha önce de yapmıştı.
bütün bu anlattıklarımı özetleyen bir ribaundu var bugün bir de
oğuzun kucağına düşen topu söküp alarak.

burada uzun seneler bu duyguları bize yaşatırsın inşallah. joshua...

Dünkü mücadelesinden sonra açıkacsı takımda kalsın diyorum...
Nasıl olsa 5 yabancı hakkımız var, ikisi Andric (Tutku kaldığı sürece) ve Shipp ile kullanalım...

Shipp orada ben burada ağladım, bir Amerikalının taraftar gibi Galatasaray için ağlaması hiçbir şeyden değerli olamaz.