Iste adamimiz...
GS'da Rowe, Efes Maçında Oynayacak
ç
Galatasaray'ın yeni transferi Justin Rowe'un hafta sonunda Efes Pilsen maçında oynayacağı açıklandı.
Menajer Turabi Genç, yaptığı açıklamada, Fenerbahçe ile yaptıkları derbi maçta, Noel tatili nedeniyle ABD'den hiçbir takımla ilişkisi olmadığına dair belgeyi alamadıkları için Rowe'u oynatamadıklarını hatırlatarak, ''Rowe'un işlemleri tamamlandı. Bu hafta Efes Pilsen ile yapacağımız lig maçında forma giyecek'' dedi.
Bu konuyla ilgili olarak dün bir gazetede yer alan haberin kendilerini beceriksizmiş gibi göstermeye çalıştığını anlatan Genç, şunları söyledi:
''Haberde ABD uyruklu Justin Rowe'un transfer işlemlerinin tamamlanamayışı nedeniyle derbi maçında Fenerbahçe'ye karşı oynatılmadığı, oysa aynı süreç içinde, Beşiktaş Bayan Basketbol Takımı'nın Nijerya uyruklu Mactebana'nın transferiyle ilgili tüm evraklarını tamamlayarak bu oyuncuyu 3 Ocak'ta oynatacağı yer aldı. Yazıda, Galatasaraylı yöneticilerin beceriksizliği vurgulanmakta, ince bir alay konusu sezinlenmekte, buna karşın Beşiktaşlı yöneticilerin ise iş bilirliği ve gayreti dile getirilmektedir.
Rowe'un son olarak oynadığı CBA takımı Yakima Sunkings ve ABD Basketbol Federasyonu yetkilileri Christmas ve Noel tatili nedeniyle, 23 Aralık 2004 tarihinden 03 Ocak 2005 Pazartesi gününe kadar çalışmadılar. Prosedüre göre, Basketbol Federasyonu, ABD Basketbol Federasyonu'ndan Rowe'un ''Letter of Clearence' (Oyuncunun serbest olduğunun belgesi) gelmeden transfer işlemini tamamlamamaktadır. Derbi maç pazartesi günü olsaydı oyuncuyu maça yetiştirirdik. Ben gece gündüz uyumadan bu konuyla uğraştım, ama ABD Basketbol Federasyonu'ndan tatil nedeniyle kimseye ulaşamadım.
Beşiktaş'ın transfer ettiği Nijerya uyruklu Mactabena ise geçen yıl İÜSK takımında yer aldı. Bu nedenle söz konusu transferde Basketbol Federasyonu tarafından 'Letter of Clearence' belgesi istenmemiştir.''