Kan Uykusu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Arkadaşlar dün akşam Show TV'de yayınlanan ''Kan Uykusu'' adlı programı umarım izlemişsinizdir.Kendi adıma subay babanın oğlu olarak bir çok bilmediğim şey olduğu farkettim.Ama yinede izleyenlerden Türkiye'nin gerçekleri hakkındaki yorumlarını paylaşmalarını istiyorum.
Biraz daha bilgi vermek gerekirse ; resmi sitesinden önemli yerleri alıntı olarak yazıyorum.

''BİNLERCE ŞEHİT, MİLYARLARCA DOLAR KAYIP…YILLARDIR SÜREGELEN BU SORUNUN ELBETTE, TARİHİ, SİYASİ, SOSYAL, EKONOMİK ONLARCA NEDENİ VAR…BU SORUNLAR YILLARDIR TARTIŞILIYOR. ANCAK “KAN UYKUSU” BU TARTIŞMALARI DEĞİL, HAKKARİ ÖZELİNDE 1993 1995 YILLARI ARASINDA YAŞANANLARI ELE ALIYOR.BİR KOMUTAN VE BİNLERCE MEHMETÇİĞİN DESTANSI MÜCADELESİNİ ONLARIN AĞZINDAN, İLK KEZ YAYINLANAN GÖRÜNTÜLERLE EKRANA GELİYOR.''

anasafya_foto.jpg

''General Osman Pamukoglu , 1993 - 1995 yılları arasında Hakkarı Dağ ve Komando Tugayı ve Güvenlik Komutanligı yapmıstır. Bu dönem, Güneydogu'da PKK'ya karsi yapılanmücadelenin tarz ve yöntemlerinin degistigi ve PKK'nin omurgasının kırıldıgı yıllardır. Aynı dönemde, Hakkari'de PKK teskillerine manevra gücü olarak 1000-2000 askerden olusan 779 harekat, manevra gücü 3000-5000 askerden meydana gelen 78 harekat yapılmistır. 23 kez 1000-5000 askerden olusan kuvvetlerle Kuzey Irak'taki PKK kampları-nın birkaçına aynı zamanda taarruz edilmistir. Görev yaptigi süre içinde muharebeleri bizzat yöneten ve fiilen çatısmalara giren Osman Pasa ve komutasındaki askerler, 778 günde yapılanları, muharebelerin detaylarını kan uykusuna anlattı.''

GENEL BİLANÇO

1993-95 TARİHLERİ ARASINDA

365 SUBAY,ASTSUBAY VE ASKER ŞEHİT OLMUŞTUR
804 SUBAY,ASTSUBAY VE ASKER YARALANMIŞTIR.
60 GEÇİCİ KÖY KORUCUSU VE 2 POLİS ŞEHİT DÜŞMÜŞTÜR
48 GEÇİCİ KÖY KORUCUSU VE 1 POLİS YARALANMIŞTIR

1993-95 TARİHLERİ ARASINDA

PKK TARAFINDAN 37 VATANDAŞ ÖLDÜRÜLMÜŞ,39 VATANDAŞ YARALANMIŞ VE 76 VATANDAŞ KAÇIRILMIŞTIR.
PKK 28 KARAKOLA EYLEM DÜZENLEİŞ, 148 KEZ KARAKOL,ÜS,KIŞLA,KÖY E MEZARAYA HAFİF SİLAHLARLA SALDIRMIŞTIR.
YÜKSEKOVO VE ÇUKURCA İLÇELERİNDE İKİŞER DEFA AYAKLANMA GİRİŞİMİNDE BULUNULMUŞTUR
1993-95 TARİHLERİ ARASINDAKİ MANEVRALARIN GENEL BİLANÇOSU

PKK TEŞKİLLERİNE MANEVRA GÜCÜ OLARAK 1000-2000 ASKERDEN OLUŞAN 779 HAREKAT,MANEVRA GÜÇÜ 3000-5000 ASKERDEN MEYDANA GELEN 78 HAREKAT YAPILMIŞTIR.
23 KEZ 1000-5000 ASKERDEN OLUŞAN KUVVETLERLE KUZEY IRAK'TA Kİ PKK KAMPLARININ BİRKAÇINA AYNI ZAMANDA TAARUZ EDİLMİŞTİR.
1993-95 TARİHLERİ ARASINDA PKK KAYIPLARINA İLİŞKİN
GENEL BİLANÇO

HAKKARİ VE KUZEY IRAK'TA YAPILAN MUHAREBE VE ÇATIŞMALARDA

2256 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ
202 PKKL'LI TESLİM OLDU(26 SI KADIN)
1989 KİŞİ YARDIM VE YATAKLIKTAN YAKALANDI,476 TUTUKLANDI

ELE GEÇİRİLENLER

1231 PİYADE TÜFEĞİ
91 MAKİNELİ TÜFEK
14 UÇAKSAVAR MAKİNELİ TÜFEĞİ
14 HAVAN TOPU
6114 HAVAN MERMİSİ
193 ROKETATAR SİLAH
5054 ROKETARAR ROKETİ
4081 MAYIN
729 TAHRİB KALIBI
4152 FÜNYE
1,096.688 HAFİF SİLAH MERMİS
20,110 AĞIR SİLAH MERMİSİ
39 TELSİZ
68 DÜRBÜN
297,040 KG ERZAK

jenerik.jpg

Osman Pamukoğlu'nun "Unutulanlar Dışında Yeni Bir Şey Yok" adlı kitabını mutlaka okuyun bu belgeseli takip ettiyseniz...
belgeselde kitapta anlatılanların çokaz bir bölümü yansıtılmış...

canbulubay' Alıntı:
Osman Pamukoğlu'nun "Unutulanlar Dışında Yeni Bir Şey Yok" adlı kitabını mutlaka okuyun bu belgeseli takip ettiyseniz...
belgeselde kitapta anlatılanların çokaz bir bölümü yansıtılmış...

Tabiki kitaptakilerin bir çoğu olamaz Can.Çünkü burası Türkiye ve o kadar çok ''BİLİNMEYEN'' olay varki birçok üst düzey kişi bunlardan nasibini alması gereken fakat hala Mecliste bizlere yalanlar söyleyen !!!

Belgesel'i izledikten sonra tam anlamıyla kendime gelmem 1 haftayı almıştı.
Hayatı sorgulamaya başlamıştım...

Her vatanseverin izlemesi gereken bir belgesel.

Ne iyi ya boyle tv.den herşeyi ogreniyorsunuz.Aynı mantıkla hareket eden Ogün Samast'ta katil oluyor.Doguda 90larda iç savaş vardı,orada bir sürü insan masum oldugu öldürüldü.Bunlar daha onemli.

Cem Baba' Alıntı:
Ne iyi ya boyle tv.den herşeyi ogreniyorsunuz.Aynı mantıkla hareket eden Ogün Samast'ta katil oluyor.Doguda 90larda iç savaş vardı,orada bir sürü insan masum oldugu öldürüldü.Bunlar daha onemli.

Cem bütün yazdıklarının sonuna kadar arkasındamısın ???
Eğer öylesen gerçekten çok yazık.Sen tutmuş kimi örnek veriyorsun ve bence en önemlisi ne iç savaşından bahsediyorsun.Masum insanlar dediklerinin %90 kendi evlerinde askerleri ''ŞEHİT'' etmek için bekleyen insana benzeyen ............ noktalı yerleri herkes içinden geldiğince doldursun diye boş bırakıyorum.Sen yinede aynı düşünüyorsan boşver gitsin çünkü gerçekler senin için olmasada bütün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için tam tersi !!!

Göker AKEL' Alıntı:
Eğer öylesen gerçekten çok yazık.Sen tutmuş kimi örnek veriyorsun ve bence en önemlisi ne iç savaşından bahsediyorsun.Masum insanlar dediklerinin %90 kendi evlerinde askerleri ''ŞEHİT'' etmek için bekleyen insana benzeyen ............ noktalı yerleri herkes içinden geldiğince doldursun diye boş bırakıyorum.Sen yinede aynı düşünüyorsan boşver gitsin çünkü gerçekler senin için olmasada bütün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için tam tersi !!!

Öncelikle biliyorum ki burası bir basketbol sitesi ve hepimiz Gs için biraraya gelip birşeyler paylaşmak peşindeyiz

Kurtlar Vadisi ve Kan Uykusu gibi yapımları begenmiyorum;ancak konu begenip begenememe değil.Bunlar üzerinden siyaset yapılıyor ve belli kesimin sözleri tekrarlanıyor.

Doğuda insanların %90 evinde askeri şehit etmek için bekliyormuş :? Bu mantıkla yetişen adamın aynı şekilde bir provakasyon ile bir kürt aydını öldürmesi ihtimaller dahilindedir diyorum.Bu kadar agır bir suçlama olur mu?Oluyor çünkü belli bir kesim bunları empoze ediyor.Şimdi bana %10 u anlatmayasın %90 için söyledigin sözlere bak.Bu demektir ki kürtlerin %90 teröristtir.Zaten kan uykusu da kürt kanının uykusu... Off

Bunu kırmadıktan sonra nasıl ''Tam Bagımsız Türkiye'' diyeceğiz?Emperyalistlere ve onlarla işbirliği içinde olanlara karşı türk ve kürt ne olursa olsun bu ülkenin yurtseverleri,memleketini seven insanları olarak hareket etmek gerekmez mi?

Göker AKEL' Alıntı:
Önder Abi bu konudada dediklerine katılmamak mumkun degil. tabi pkk baskınlarında olen insanlarımızı bir kenara koyarsak.

bunun yanında Cem Baba nın inkar derecesinde dedigi olayda pek yanlıs degil %90 ı degil belki ama hiç kucumsenmiyecek bir bolumu terörist veya destekcisi bunu belki soylemek bu sekilde dile getirmek yanlıs gibi gozukuyor ama inkar edilmez bazı gercekler vardır hakkı olmayan toprakları sahiplenen kurtler yuzunden olan binlerce askerimiz ve vatandaslarımız gibi...bu dizilerinde belki cekilmesi gosterilmesini dogru bulmayablirsin ama butun bunların bir gercek oldugunu unutmamak gerekir

Konu amacını aşmış, bilgi sahibi olunmadan fikir sahibi olunmuş...

Olay ciddi boyutlara ulaşmadan konu başlığını kilitlemek nasıl olur ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...