KBL 1. Hafta | Galatasaray 82-73 Mersin BŞB

Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi 17/18 Sezonu 1. haftasında Mersin BB'yi konuk ediyoruz. Yeni evimiz Ahmet Cömert Spor Salonu'nda oynanacak maç 7 Ekim saat 15:00'da başlayacak. Maçın yayını bulunmuyor.

Bu maça gidecek taraftarlarımız tek bilet sistemiyle aynı zamanda erkeklerdeki Gaziantep Basketbol maçına da gidebilecek.

Sarayın Sultanları'na yeni sezonda başarılar diliyoruz.

Takımımıza Mersin BŞB karşısında başarılar diliyorum. Ayşegül Günay dışında tam kadro olacağız, Allie Quigley'de takıma katıldı.

Marina Maljkovic liderliğindeki Sarayın Sultanları'na güveniyorum, sezon sonu kupalarla bizleri mutlu edecekler inşallah.

Maçı izleyemiyorum ama istatistiklere bakarsak Gintare kendini iyi geliştirmiş. Eskiden 1 maçta attığı sayıları şimdi bir çeyrekte atıyor. Yalnız onun uzun rotasyonunda yalnız kalması büyük maçlarda sıkıntıya yol açar. Yanına atletik, hücum repertuarı geniş bir kıta dışı pivot alınmalı.

Quigley ise antrenmansız, ayağının tozuyla çıktığı ilk maçta daha ilk devreden 11 sayı attı.

Mersin BB'nin de çok yüzdeli oynadığını söyleyelim.

İlk devre skoru: 48-34

Gintare Petronyte, geçtiğimiz sezon ligde ve Euroleague'de karşılaştığı tüm uzunlara üstünlük kurdu. Bu sezonda bu performansı vereceğine inanıyorum.

Ahmet Cömert'e geçiş çok iyi olmuş. Salonun dörtte üçü dolu.

Doğal olarak geçen yılki boğucu presimiz yok; ancak yarı sahada daha iyiyiz. Gintare bazı kolay pozisyon lari kacirsa da iyi bir alçak post silahı olarak önemli bir ekleme olmuş gibi görünüyor. Ayrıca iki fast break'e onden koşarak iki kolay turnike bıraktı.

Özge ve İrem'in soktuğu 5 ceza sutu bizim için artı oldu.

Ribaundlarda ise kendi cemberimiz altında zaman zaman sıkıntı yaşadık.

Quigley ise ilk maçı olmasina rağmen beklenen katkiyi verdi. Coach organizasyonda ona göre hazırlığı yapmış. Doğru birebirlere bıraktığımız gibi bir de perdeden çıkartıp şutu sokmasını sağladık.

İlk yarı notlarim bu kadar.

Hakikaten bizim salak televizyon kanalımız ne yapar abi? Hadi deplasmana gidemiyorlar, deplasmanda zart zurt, TRT'nin yayınladıklarını zaten alamıyorlar da Ahmet Cömert gibi salonda oynanan, tüm umursamazlıklara rağmen 5 yıldır bu armayı en şerefli şekilde terleten kadın basketbol takımının maçını nasıl yayınsız kalır yahu? Kaçıncı yüzyıldasınız, nasıl umursamazsınız. O zaman kanalın adını GS TV yapma, Galatasaray Futbol Kulübü Televizyonu yap. Futbol kulübü 2.5 senedir yokları oynarken bu güzel kadınlar gittikçe düşen bütçelerine rağmen her sene daha da büyük gururla taşıyorlardı üstlerindeki armayı. Gel gör, son 2 yılda bizim ''spor kulübü'' kanalımızda Selçuk İnan'ın frikik videoları kadar ekranda kalamamışlardır. Daha geçen yıl Canik Belediye kendi sahasındaki maçı verdi de spikerler komik yorumlar yapıyor diye güle oynaya izledik kızları yahu. Canik Belediye ha, AGÜ, Yakın Doğu filan bile değil. Bazen gerçekten utanıyorum bu kulübü yönetenlerle aynı takımı tuttuğum için. Şu takım küme düşse kime ne, hangimizin hesap sormaya hakkı var?

Hakikaten bizim salak televizyon kanalımız ne yapar abi? Hadi deplasmana gidemiyorlar, deplasmanda zart zurt, TRT'nin yayınladıklarını zaten alamıyorlar da Ahmet Cömert gibi salonda oynanan, tüm umursamazlıklara rağmen 5 yıldır bu armayı en şerefli şekilde terleten kadın basketbol takımının maçını nasıl yayınsız kalır yahu? Kaçıncı yüzyıldasınız, nasıl umursamazsınız. O zaman kanalın adını GS TV yapma, Galatasaray Futbol Kulübü Televizyonu yap. Futbol kulübü 2.5 senedir yokları oynarken bu güzel kadınlar gittikçe düşen bütçelerine rağmen her sene daha da büyük gururla taşıyorlardı üstlerindeki armayı. Gel gör, son 2 yılda bizim ''spor kulübü'' kanalımızda Selçuk İnan'ın frikik videoları kadar ekranda kalamamışlardır. Daha geçen yıl Canik Belediye kendi sahasındaki maçı verdi de spikerler komik yorumlar yapıyor diye güle oynaya izledik kızları yahu. Canik Belediye ha, AGÜ, Yakın Doğu filan bile değil. Bazen gerçekten utanıyorum bu kulübü yönetenlerle aynı takımı tuttuğum için. Şu takım küme düşse kime ne, hangimizin hesap sormaya hakkı var?

GS TV geçtiğimiz sezonlarda altyapı futbol maçları verirken artık onları bile yayınlayamıyor.(deplasman değil FLORYA'da ki maçları) O yüzden onlardan birşey beklemek pek akıllıca değil :) trtspor verirse izleyeceğiz işte o kadar.

82-73 kazanıyoruz. Takımımızın en skoreri 24 sayıyla yeni transferimiz Allie Quigley olurken, onu 22 sayıyla Gintare Petronyte takip etti. Genç oyuncumuz İrem Naz Topun'un 10 sayı 9 ribaundluk performansı ise maçın bir diğer önemli detayıydı.

Tebrikler Sultanlar. (y) Maçın canlı yayınlanmaması can sıkıcı... Geçen sene hiç yoktan İstanbul'daki maçlar TBF TV'den yayınlanıyordu. Bugün o da yoktu.

Tebrikler Sultanlar. (y) Maçın canlı yayınlanmaması can sıkıcı... Geçen sene hiç yoktan İstanbul'daki maçlar TBF TV'den yayınlanıyordu. Bugün o da yoktu.

Bu yayın konusu sadece GS TV ile ilgili değil sanırım, federasyon ve yayıncı kuruluşla ilgisi var. Önceki dönemlerde Fb TV ve bizim kanal yayınlıyordu, Trt işin içine girdiğinden beri böyle bir şey söz konusu olmadı.

Son düzenleme:
Oy7raA.jpg

“Savaşarak kazanmayı bildik”

Galatasaray Kadın Basketbol Takımı, Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi ilk hafta maçında Mersin BB’yi Ahmet Cömert Spor Salonu’nda 82-73 mağlup etti.

Karşılaşmanın ardından Marina Maljkovic ve Olivia Epoupa basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Marina Maljkovic:

“Taraftarımızı burada görmeyi özlemişim. Onları yeniden görmek çok güzeldi. Bugün çok iyi bir basketbol oynadığımızı söyleyemeyiz. Bazı kilit oyuncularımız sahada yoktu. Savaşarak kazanmayı bildik ve bu da en önemli şeydi.

Çarşamba günü EuroLeague’de Uniqa Sopron maçımız var. Sopron, Avrupa’da deplasmanda oynaması en zor takımlardan bir tanesi. Sakat oyuncularımızı oynayabilir hale getirmemiz için sadece iki gün var. Bugünden itibaren o maça odaklanacağız.”

Olivia Epoupa:

“Karşılaşma öncesinde bu maç için herkes çok heyecanlıydı. Savunmada rakibe çok fazla 3 sayılık şans tanıdık. Ama hızlı hücumlarda iyiydik. İyi bir galibiyet aldık. Herkes iyi performans ortaya koydu.”

Bu yayın konusu sadece GS TV ile ilgili değil sanırım, federasyon ve yayıncı kuruluşla ilgisi var. Önceki dönemlerde Fb Tv ve bizim kanal yayınlıyordu, Trt işin içine girdiğinden böyle bir şey söz konusu olmadı.
Evet, ben bu detayı atlamışım. Tabi çok saçma bir durum bu. TRT kendi yayınlamıyorsa, başkasının yayınlamasına da karışmamalı.

TRT'nin neden yayınlamadığını da anlamıyorum. Geçen sene PTT 1. Lig maçlarını veriyordu. Artık o da yok. Boş duracağına TKBL yayınla işte... Verdiğimiz vergiler de bir işe yarasın. :)

Evet, ben bu detayı atlamışım. Tabi çok saçma bir durum bu. TRT kendi yayınlamıyorsa, başkasının yayınlamasına da karışmamalı.

TRT'nin neden yayınlamadığını da anlamıyorum. Geçen sene PTT 1. Lig maçlarını veriyordu. Artık o da yok. Boş duracağına TKBL yayınla işte... Verdiğimiz vergiler de bir işe yarasın. :)

TRT geçtiğimiz sezon hem KBL hemde Efeler Ligi'nin yayın hakkını alıp, doğru düzgün maç yayınlamadı. Bu yılda Efeler Ligi onlarda, yine yayınlamıyorlar, KBL'de ilk hafta iki maç yayınladılar ama ilerleyen haftalarda yine yayınlamayacaklarını düşünüyorum. TRT kurum olarak yayın hakkını alıp, yayınlamamaktan zevk alıyor büyük ihtimal :)

Jelena Dubljevic'in olmadığı bir maçta rahat bir şekilde kazanmak güzel oldu. Quigley ve Gintare beklediğim gibi ilk maçtan ağırlığını koydu.

İrem, Özge ve Gizem hazırlık döneminin en iyi isimleriydi, bu maçtada iyi katkı verdiler.

Tebrikler Sarayın Sultanları, Euroleague'de Sopron deplasmanından galibiyetle döneriz inşallah.