KBL 15. Hafta | Galatasaray 97-44 Bornova Beckerspor

Kadınlar Basketbol Ligi'nde 15. Hafta!

Galatasaray - Bornova Beckerspor

Tarih: 20 Ocak Cumartesi
Saat: 14:00
Salon: Ahmet Cömert Spor Salonu
Yayın: Karşılaşmanın yayını bulunmamaktadır

Sarayın Sultanları, Kadılar Basketbol Ligi'nin 15. Haftasında ligde henüz galibiyeti bulunmayan Bornova Beckerspor ile karşılaşıyor. Ekibimiz 6 galibiyet, 8 mağlubiyetle 10. sırada yer alıyor. Bornova Beckerspor'da yeni transfer Kaili McLaren ve Samantha Lubcke ön plana çıkan oyuncular.

Sarayın Sultanları'na Bornova Beckerspor karşısında başarılar diliyorum...

Şu Bornova'nın bile en çok sayı attığı takım biziz ligde, ne denir bilemiyorum...

Fikstür bile insafa geldi bari bu maçı kazanın diye attı araya... 2 haftaır da sayı anlamında bir reaksiyon vermeye başladılar, 50 sayılarda gezen takım iki maçtır 70 sayılarda geziyor. 14 maçtır kaybeden takımın serisini bitirmek de bu sezonki Galatasaray'a yakışır ya gerçi...

Bardağın boş tarafından bakmaya devam: Küme düşmeme yolundaki 3 rakibimizden biri...

Gelenin geçenin 150 attığı Bornova'ya 100 atmak pek olumlu bir haber değil. Ama ben yenileceğimizi bile düşünüyordum bu beceriksizler yüzünden. O yüzden sevindim diyebilirim.

76kYOW.jpg

“Kenardan gelen oyuncularımızın performansı tatmin edici değil”

Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin 15. hafta maçında evinde Bornova Beckerspor’u 97-44 mağlup eden Galatasaray’da koç Marina Maljkovic karşılaşmanın ardından Galatasaray Televizyonu’na açıklamalarda bulundu.

Marina Maljkovic:

“Bugün her şeyden önce taraftarlarımızın yarattığı atmosfere değinmek istiyorum. Bu maçta buraya gelip harika bir ortam yarattılar, onlara teşekkür ediyorum. İkinci değinmek istediğim nokta ise beni mutlu etmeyen bir nokta. Bugün ligde hiç galibiyet alamamış bir takıma karşı oynadık ve kenardan gelen oyuncularımızın verdiği katkı tatmin edici değildi. Kenardan gelen genç oyuncularımız bugün bu rakibe karşı daha önemli katkılar vermeliydi. Ana rotasyonda kullandığımız oyuncular zaten üzerlerine düşeni yaptılar ancak böyle bir maçta genç oyuncuların Allie Quigley ve Işıl Alben gibi oyunculardan daha az mücadele etmesi kesinlikle kabul edilemez. Ben onları artık “genç oyuncu” şeklinde nitelendirmek de istemiyorum açıkçası çünkü bu sezon yeterince Euroleague ve Türkiye Ligi tecrübesi edindiler. Ancak kendilerine verilen süreleri iyi kullanamıyorlar ve onlara verdiğim talimatları yerine getirmiyorlar. Bu kesinlikle normal bir şey değil. Bugün Eda Şahin dışında tüm oyuncularımız skora katkı yaptı ancak kenardan gelen oyuncuların oyuna daha önemli bir fark getirmesi gerekirdi. Yine de oyunun iki tarafında gösterdiğimiz profesyonellikten ötürü mutluyum.”

Gizem Başaran:

“Polonya’dan galibiyetle döndükten sonra burada da iyi bir galibiyet aldık. Umarım bundan sonraki maçları da kazanıp bir galibiyet serisine başlayabiliriz. Takım olarak buna odaklanmış durumdayız.”

İstatistikleri yeni gördüm. Verilen ribaund sayısı rezalet. Tamam takımın as oyuncuları fazla süre almamış da bu yedek oyuncular bu kadar kötü olmamalı.

*Ligde galibiyeti olmayan gelenden geçenden fark yiyen takıma kendi sahamızda 44 ribaund verilmiş bunların 14'ü hücum ribaundu.

*İnci maalesef beklenen gelişimi gösteremiyor gibi. Bu kadar potansiyelli ve uzun bir oyuncunun daha fazla fark etmesi lazım bu tür maçlarda.

*Tuğba beklediğimden iyi performans gösteriyor. Evet rakip ölçüt olamaz belki ama bu kadarını bile beklemiyordum. Böyle maçlarda as oyuncuları dinlendirmesi adına alındıysa eğer iyi hamle ama verilen para çok fazla bu nitelikte bir oyuncu için.

*Türkiye'nin en yetenekli genç yıldızları arasında gösterilen Meltem'in sakatlıktan beri belini doğrultamaması üzüntü verici. Maalesef sakatlık çok kötü etkilemiş onu. Yazık oldu o sakatlık olmasa belki hem takımımız hem de milli takımımız bir yıldız kazanacaktı. Bundan sonra toparlar mı? Toparlayabilir ama kısa vadede zor.

Kaela Davis neden oynamadı ayrıca merak ettim.

Geçen sezonki takım içinde altyapıdan tek bir isim yerleştirebilirsin deseler Meltem derdim, geçen sezonki yapıda ve oyun tarzında çok büyük bir sıçrama yapabilirdi. Talihsizlik yaşandı, sezon başını göremedi :( Ben kilo vermek-formumu korumak için spor yapıyorum. Basit bir ağrı olduğunda bile bugün gitmeyeyim diyorum ve gitmiyorum. Diz sakatlığından sonra insan yürümeyi bile unutabilir. Eski formu geçtim tekrar sahaya çıkacak hale gelmek bile büyük bir çaba ve cesaret aslında. Uzun bir yolun ucuna gelmişti aslında, o sakatlık onu arkalara attı. Tekrardan aynı yolu yürümesi gerek şimdi. Belki 1-2 sene sürer... Ama böyle kaçak göçek 4-5 dakika süre alıp onda da her olumsuz hareketinde önüne gelenden fırça yiye yiye nasıl olacak bu işler bilmiyorum... Yol çok uzun ve dikenli, umarım bir şekilde yolda kalmaya devam eder de yeni bir yıldız kazanabiliriz... Sezon başından beri gelişim ligine mahkum ettiği Eda'nın ismini zikretmesi de hoş olmamış, art niyetli değil o cümlenin gelişinde ama yine de ne bileyim...

İnci ise okuldan çıkıp akşamları maç yapan çocuklar gibi. Geçen sezon işte diyetisyen falan işin üzerine düştü biraz. Yine de öyle bir vücudu kontrol edebilmek, koşmak ve şut atmak gibi basit basketbol fundamentallarını bile geliştirmek kolay değil. Gelişim liginde yarı boyundaki çocuklardan 50 ribaund çekip öğleden sonra da A takım maçında benchte oturmaktan farklı bir yol çizilmesi gerekiyor ona. Galatasaray Kadın basketbolu, hatta Türk Kadın basketbolu gerekirse bir proje olarak geliştirmeli onu. Hala yaşı 18. Okul-antreman-maç arasında sıkışmış hayattan kurtarılıp 2 senelik bir yükleme ile bambaşka bir İnci çıkabilir ortaya. Boyu A takım seviyesinde bile fark yaratıyor evet ama uzanıp topu alamadıktan sonra bir anlamı yok...

3-4 senedir adı duyulmaya başlamıştı. Amerikalı, Rus hatta İspanyol olsaydı bu sürede çoktan bir canavara dönüşmüş; Avrupa kadın basketbolunu domine etmeye başlamıştı.

Son düzenleme: