KBL 19. Hafta | Galatasaray 72-67 Hatay BŞB

Gintare 16, Jelena 19, Quigley 18, Işıl 10 asist.
4 oyuncu ile kazandık bu önemli maçı.

LbR04J.jpg

“Takım olarak oynamayı başardık”

Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin 19. hafta maçında evinde Hatay Büyükşehir Belediyesi’ni 72-67 mağlup eden Galatasaray’da koç Marina Maljkovic ve Tuğba Taşçı karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu.

Marina Maljkovic’in açıklamaları şöyleydi:

“Gerçekten bu kadar sert bir takıma karşı galibiyet aldığımız için çok mutluyuz. Daha önce takımın problemlerinden bahsetmiştim. Bugün beni mutlu eden şey problemleri bir kenara bırakıp takım olarak oynamayı başardık.”

“Girona’ya kaybettiğimizden dolayı herkesin morali bozulmuştu. İspanya’daki maç kolay olmayacak. Ama deplasmanda galibiyet almak için elimizden geleni yapacağız.”

“Oyuncularımı tebrik ediyorum. Umarım kaybetmemizin artık sonu olmuştur. Gerçekten takım olarak oynadıkları için bütün oyuncularımı kutluyorum."

Tuğba Taşçı:

"Avrupa maçı öncesi bu galibiyete çok ihtiyacımız vardı. Önemli bir maçtı. Takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Maçın sonuna kadar çok iyi mücadele verdik. Uzun zamandır galibiyet alamıyorduk."

Bu hakemlerin derdi ne bizimle, onlar da mı federasyondan para alamıyorlar? Serbest atış kullanırken teknik faul alırız, rakip oyuncu panyanın kenarından kendi kendine paslaşır üçlük yeriz, stepsler filan zaten hak getire, çok acayip gerçekten. Onun dışında skorbordda adı çok okunmayacak olsa da galibiyetteki en önemli katkılardan birini Gizem Başaran'ın yaptığını söyleyebilirim. Gintare'nin olmadığı ilk yarının sonunda klasik belalımız Courtney Paris'in arkasında çok sağlam durup bütün pas aralarını kovalaması o arada farkın dönülmeyecek kadar açılmamasında en önemli faktör oldu. Zamanında Kursk'a gidip bu takımı satan hain Işıl'ın en kritik anlardaki 2 üçlüğü ve takımı satan Quigley'nin kimse şut atamazken bulduğu orta mesafe başabaş giden maçı kazanmamızda etkili oldu. Merve Uygul'e basketbolcu olmasını salık veren yakın çevresini de tebrik ediyorum, kadın resmen sporda kadrolu memuriyeti bulmuş.

Böyle oynayın, kaybetseniz de canınız sağolsun diyelim. Tebrikler Dişi Aslanlar.

Maljkovic sen de Şenol Güneş'i geçtin ağlamakta ya. Yeniliyoruz problem var diyorsun, yeniyoruz problem var diyorsun. Tamam anladık problem var ama bunu her maç öncesi ve sonrası röportajda kullanınca hoş olmuyor. Senin görevin her ne olursa olsun takıma moral vermek, maçlara hazırlamak. Galatasaray borç içinde kıvranırken de şampiyon oldu, oyuncular teker teker gidince de şampiyon oldu, hocasız da şampiyon oldu. Bunlar asla bahane değil. Bir de maçın skoruna göre konuşuyorsun. Bugün az farkla yenilseydik kötü bir oyun oynadık diyecektin. Bugün yenmemize rağmen söylüyorum kötü oyun oynadık. Galibiyet aldık diye iyi oyun olmuyor bu, hocayı bilgilendirelim.

Bu hakemlerin derdi ne bizimle, onlar da mı federasyondan para alamıyorlar? Serbest atış kullanırken teknik faul alırız, rakip oyuncu panyanın kenarından kendi kendine paslaşır üçlük yeriz, stepsler filan zaten hak getire, çok acayip gerçekten. Onun dışında skorbordda adı çok okunmayacak olsa da galibiyetteki en önemli katkılardan birini Gizem Başaran'ın yaptığını söyleyebilirim. Gintare'nin olmadığı ilk yarının sonunda klasik belalımız Courtney Paris'in arkasında çok sağlam durup bütün pas aralarını kovalaması o arada farkın dönülmeyecek kadar açılmamasında en önemli faktör oldu. Zamanında Kursk'a gidip bu takımı satan hain Işıl'ın en kritik anlardaki 2 üçlüğü ve takımı satan Quigley'nin kimse şut atamazken bulduğu orta mesafe başabaş giden maçı kazanmamızda etkili oldu. Merve Uygul'e basketbolcu olmasını salık veren yakın çevresini de tebrik ediyorum, kadın resmen sporda kadrolu memuriyeti bulmuş.

Böyle oynayın, kaybetseniz de canınız sağolsun diyelim. Tebrikler Dişi Aslanlar.

Quigley sakatlanana kadar ligde ve Euroleague'de gayet iyi başlamıştık. Kabul edilemeyecek bir tek Beşiktaş mağlubiyeti vardı. Quigley'nin sakatlığı sonrası 3 yabancıyla oynayan takımımız uzun süre son topa kadar mücadele etti, sonrasında tamamen dağıldık.

O dönemde ligde Beşiktaş, Hatay BŞB ve Yakın Doğu Üniversitesi'ne son topta kaybedilen maçlar, Euroleague Women'da Polkowice, USK Praha ve Sopron maçları buna en iyi örnekler. Beşiktaş ve Yakın Doğu Üniversitesi maçı haricindeki kayıplarda Quigley'de yoktu, 3 yabancıyla oynuyorduk. Bu süreçte yapılmayan hamleler ve hocanın tamamen dağılmasıyla Euroleague Women gruplarında elendik, ligde playofa giremeyecek duruma geldik.

Gizem Başaran ve Özge Kavurmacıoğlu sezona iyi başlamıştı, sonrasında kadro dışı kaldılar, Özge hâlâ kadro dışı, yerli rotasyonunu düşününce eğer sakatlığı yoksa çok yanlış karar olduğunu düşünüyorum.

Takımın aldığı sonuçların kadro kalitesinin çok uzağında olduğunu düşünüyorum, bununda en büyük sorumlusu mali durumun yanında Marina Maljkovic.

Son düzenleme:
Bugün kötü basketbol oynadığımızı hiç düşünmüyorum gayet iyi mücadele ettik, maçın belirli bölümlerinde de iyi basketbol oynadık. Işıl başta olmak üzere dışarıdan çok kötü hücum ettik, eğer dışarıdan çok kötü değil kötü hücum etsek maçı rahat kazanırdık.

SM-J710FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Moderatör tarafında düzenlendi: