KBL 4. Hafta | Beşiktaş 62-61 Galatasaray

Maçı kazanmayı geçtim bütün maç skor olarak gerideydik 57-54 yakalıyana kadar 35 dakika boyunca bir kere bile öne geçememek gerçekten zoru başardılar. Oyuncusundan hocasına gevşek davranma lüksü olan bir kadromuz yok her maça aynı ciddiyette çıkmak zorundalar. Ummc bile ciddi olmadığı her maç sıkıntı yaşıyorken veya Kursk bizim elimizdeki kadroyla böyle gevşek davranma lüksümüz yok 35 dakikadan fazla skor olarak öne bile geçemedik. Hocaya kimse demedi sezon biter bitmez mayıs ayında 3 tane avrupalı al kıta dışı hakkın varken Grinsven al diye.

Şu maçı Gizem, Merve, Özge, Gintare, Epoupa gibi oyuncular yerine Eda, İrem, Meltem, İnci ile kaybetseydik gram üzülmezdim.

Saygılar.

Son bir sey söylemek istiyorum biz taraftar kitlesi olarak sosyal medyada adeta süper güce sahibiz.
Fakat özellikle basketbol konusunda fikir ayrılıklarına sürekli düstüğümüz icin bir baskı kuramıyoruz sosyal medyada.
Bence en başta ''Bu adam Galatasaray'ın evladı karısmayın ona,bu kız Galatasaray'ın kızı ona laf söylemeyin,bu adam Galatasaray'a çok emek verdi kötüysede bir şey demeyin''
Mantıgından çıksak çok daha iyi olacak.

İyi oyuncu ve kötü oyuncu vardır.Kötüye kötü demeliyiz.

İyi günler herkese.

Katılıyorum. Yıllar önce bir forumda adını vermek istemiyorum ama ultraslan forum oluyor kendileri. "Sabri git artık" mı ne yazmıştım. Onlar da "Sen Galatasaray'ın evladına ne diyorsun?", "Senin Galatasaray'a faydan var mı onun kadar?" gibi yorumlar sonucu birkaç aylığına banlanmıştım. Gerçekten Galatasaray'ın evladı falan bunlar kabak tadı veriyor. Sanki karın tokluğuna çalışıyorlar. Hayatımızda görmeyeceğimiz paralar alıyorlar, bir zahmet kendilerine de baksınlar iyi performans göstersinler. Çok bir şey istemiyoruz. Bu camiamızın evladıdır diye birçok yeteneksiz oyuncuyu kulübümüzde uzun yıllar oynattık. En son 2015'te Hamza Hamzaoğlu evlatçılık yapıyordu.

Sporda duygusallık artık geçmişte kaldı. Endüstriyel spora geçilmesiyle artık her zaman başarı lazım. Yoksa yukarılarda olman, ekonomiyi düzeltmen zor. Bu yüzden de profesyonelleşmek ve realiteyle mantık yürütmek lazım. Kulübümüzde yavaş yavaş duygusallık siliniyor darısı tamamen silinir.

Quigley, Jelena, Işıl kalsın diğerleri gitsin demek istiyorum da hadi yabancıları geçtim yerli nerden bulacağız bu saatten sonra? Yukarıda denildiği gibi bari gençlerle oynayalım.

Merve Uygül'ün transferini ve ısrarla sahada tutuşundaki gerekçeyi birisi Marina'ya sorsun lütfen. Saygısızlık bu, hem taraftara hem gençlere.

Chatila hücumda kolayca attığı sayıları bu maçta atamadı, Merve de müthiş savunması ile hep yaptığı gibi 10'a yakın top çalamayınca Gintare'nin pota altını domine etmesine kaldı herşey ama o da her zamanki bitirici halinden çok uzaktaydı. Doğal olarak kaybettik. Hocanın bir günahı yok!

Altyapımızdan çıkan oyuncuları geçen yıl proje gibi anlatıyolardı 1 yılda ne değişti işleri güçleri yalan dolan ya. 3 yıldır sponsor yok.

Bayan baskette oyuncuları pek tanımam sezon başı transferlerle ilgili olumlu görüşler vardı.Sanırım kandırıldık,yanıldık bu erkek basketbol içinde geçerli.

Son düzenleme:
Beşiktaş'a en son ne zaman kaybetmiştik?

Geçtiğimiz sezon deplasmanda yine kaybetmiştik.

Şuan en büyük sorun Marina Maljkovic'in ne yapmak istediğini bilmez hali, gereksiz rotasyonları sinir bozucu bir hâl aldı. Sahada ne yaptığını bilmeyen bir takım var, ne savunma yapıyoruz, nede organize hücum ediyoruz.

Bugün yenildiğimiz Beşiktaş'ın galibiyeti olmaması bir yana ligin en zayıf ekiplerinden biri, sadece Quigley'nin maliyetine yakın bir bütçeyle kurulan, genç oyuncularla oynayan Beşiktaş'a karşı alınan mağlubiyetin bahanesi kadro kalitesi olamaz.

Transferden önce olması gereken Marina Maljkovic'in kendini toparlaması. Merve Uygül ve Grinsven ısrarından vazgeçmeli. Rakip sahadan başlayan baskılı savunmadan vazgeçmeli, kadro yapısı buna uygun değil. Bunlar olduktan sonra yapılacak transferin bir anlamı olur.

Geçtiğimiz sezon deplasmanda yine kaybetmiştik.

Şuan en büyük sorun Marina Maljkovic'in ne yapmak istediğini bilmez hali, gereksiz rotasyonları sinir bozucu bir hâl aldı. Sahada ne yaptığını bilmeyen bir takım var, ne savunma yapıyoruz, nede organize hücum ediyoruz.

Bugün yenildiğimiz Beşiktaş'ın galibiyeti olmaması bir yana ligin en zayıf ekiplerinden biri, sadece Quigley'nin maliyetine yakın bir bütçeyle kurulan, genç oyuncularla oynayan Beşiktaş'a karşı alınan mağlubiyetin bahanesi kadro kalitesi olamaz.

Transferden önce olması gereken Marina Maljkovic'in kendini toparlaması. Merve Uygül ve Grinsven ısrarından vazgeçmeli. Rakip sahadan başlayan baskılı savunmadan vazgeçmeli, kadro yapısı buna uygun değil. Bunlar olduktan sonra yapılacak transferin bir anlamı olur.
Pardon, ben onu unutmuşum. Uzun zamandır kaybetmedik diye aklımda kalmış.

Tamamen Coaching hatası yüzünden kaybedilen maç , son 5 dakikayı ne beklediğini anlayamadığım Merve ile oynadık , son 7 saniye hücum edicez Gigi kenarda Merve oyunda hakkaten manasız ,Merve yerine bırak İrem oynasın Meltem oynasın kaybedeceksek onlarla kaybedelim Marina hanım , 27 yaşında 2.lig oyuncusu ile değil kusura da bakma hocam.

NOZ8rN.png

Maçı salonda takip ettim ve birkaç düşüncem var.

Uzun oyuncularımız Jelena ve Gintare çok istikrarsız. Gizem zaten bu takımda oynayabilecek kapasitede değil. Epoupa Moraiha'ın yedeği olarak alınmış belli. Bu kadar süre alabilecek bir oyuncu değil. Saatli bomba gibi her an takımı patlatabilir. Son topu Quigley'in kullanacağı o kadar belliydi ki rakip de ona önlem aldı. Belki Işıl oyunda olsaydı potaya penetresini kullanıp daha rahat bir pozisyon yakalayabilirdik.

Geçen sene takım ısırıyordu ve çok iyi pres yapıyordu ama bu sene alınan oyucular bu yapıya uygun değil. Maljkovic'in de kafasında başka bir sistemi yok gibi görünüyor. Bu sene işimiz gerçekten zor.