KBL 9. Hafta | Galatasaray 78-86 Canik BLD

Kadınlar Basketbol Ligi'nde 9. Hafta!

Galatasaray - Canik BLD

Tarih: 9 Aralık Cumartesi
Saat: 15:00
Salon: Ahmet Cömert Spor Salonu
Yayın: Karşılaşmanın yayını bulunmamaktadır

Erman Okerman'ın çalıştırdığı Canik BLD, Kadınlar Basketbol Ligi'nde oynadığı 8 karşılaşmada aldığı 3 galibiyet, 5 mağlubiyet ile 10. sırada yer alıyor. Samsun ekibinde Gizem Yavuz, Eshaya Murphy, Tan White, Yasemin Begüm Dalgalar, Aija Putnina ve Avery Warley ön plana çıkan isimler...

Canik BLD'nin lig maçları:

1. Hafta | Canik BLD 84-72 İstanbul Üniversitesi
2. Hafta | Beşiktaş 65-86 Canik BLD
3. Hafta | Canik BLD 47-65 Yakın Doğu Üniversitesi
4. Hafta | Hatay BŞB 90-82 Canik BLD
5. Hafta | Canik BLD 56-62 BOTAŞ
6. Hafta | Çukurova Basketbol 63-61 Canik BLD
7. Hafta | Adana ASKİ 75-84 Canik BLD
8. Hafta | Canik BLD 65-67 AGÜ Spor

Sarayın Sultanları'na Canik BLD karşısında başarılar diliyorum...

Bu Begüm Dalgalar hani yeni Birsel yeni Işıl olacaktı, son durum ne oldu? =D

İyi gitmiyor işler rakip için. Kazanma alışanlığı edinemediler. Sezonun ilk iki maçını kazandılar; afallama halindeki İstanbul Uni. ve 3 maç kaybedecek Beşiktaş'a karşı. ASKİ zaten krizden öte bir durumda. Geçen sezonki platin sarısı renginden de vazgeçmişler. Murphy ve Warley üzerinden oynamaya çalışıyorlar. Letonya'lı Putnina var bir de ancak savunmada Warley kadar etkili değil. Fenerbahçe'nin yavaş yavaş patlamaya başladığı 2005-2006 döneminde formasını giyen 35'lik White saygı duyulması gereken bir isim. Hala daha 30 dakikalarda oynuyor her maç. Begüm ve Gizem kısa rotasyondaki diğer isimler. Bir de eski dost Saynur Tozlu var. Bizdeki zamanlarında ben onu 30'larına yaklaşıyor falan sanırdım tipten dolayı, daha bu sene 30 olmuş halbuki =D

12'de Engelsiz Aslanlar'ın, 1'de erkek takımımızın da maçı var. Tek bir salonumuz olsa bu 3 maç arka arkaya dizilse, arkasından da futbola; al sana Galatasray SK...

Yine bir istatistik ekranının önünde takip edecek olmak koyuyor biraz ama... TBF en azından 10. senesinde adam akıllı bir maç anlatım şeysi yapabildi...

Başarılar takım...

rJbXR3.jpg

“Bu şekilde kaybetmeyi asla kabul edemeyiz”

Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin dokuzuncu hafta maçında evinde Samsun Canik Belediye’ye 86-78 kaybeden Galatasaray’da koç Marina Maljkovic karşılaşmanın ardından Galatasaray Televizyonu muhabirlerinden Esma Toker’in sorularını yanıtladı.

Marina Maljkovic:

“Maçtan önce söylediğim gibi zor bir dönemden geçtiğimiz süreç içerisinde her maç zor olacak. Bu maçın ne kadar zorlu geçeceğini biliyor olmak bizim için oldukça üzücü. Genelde daha fazla skor üretmesi gereken oyuncularımız yeterince skora katkı yapamadı maalesef. Bu da beklediğimiz bir durum değildi. Kenardaki oyuncularımızın katkı vermesini bekledik ama onlardan da yeterince katkı alamadık.”

“Bu mağlubiyet için binlerce mazeret uydurabiliriz ve ben mazeret üretmekten nefret eden bir insanım ama bugün bu şekilde kaybetmemiz canımızı çok yaktı. Bir sürü oyuncumuz eksik; iki günde bir bu kadroyla maça çıkıyoruz ama hiçbir bahaneyi kabul etmiyorum. Çünkü biz Galatasaray’ız. Bu şekilde kaybetmeyi asla kabul edemeyiz.”

Işıl'ın yada Epoupa'nın bu kadar sayı attığı maçları kazanmak tamamen şanstır bana göre. Bugün de bu şans tutmamış anlaşılan.

Takım resmen can çekişiyor ama bir nefes vermek kimsenin umrunda değil.

Rakipten 5 üçlük fazla atıp yenilmek.
İç sahadan 17, dış sahadan 13 isabet bulmak.
8 maçın 5'inde 65 sayı bulamayan takımın 2 oyuncusundan 60 sayı yemek.

Paragraf kuramadım...

Bu Begüm Dalgalar hani yeni Birsel yeni Işıl olacaktı, son durum ne oldu? =D

İyi gitmiyor işler rakip için. Kazanma alışanlığı edinemediler. Sezonun ilk iki maçını kazandılar; afallama halindeki İstanbul Uni. ve 3 maç kaybedecek Beşiktaş'a karşı. ASKİ zaten krizden öte bir durumda. Geçen sezonki platin sarısı renginden de vazgeçmişler. Murphy ve Warley üzerinden oynamaya çalışıyorlar. Letonya'lı Putnina var bir de ancak savunmada Warley kadar etkili değil. Fenerbahçe'nin yavaş yavaş patlamaya başladığı 2005-2006 döneminde formasını giyen 35'lik White saygı duyulması gereken bir isim. Hala daha 30 dakikalarda oynuyor her maç. Begüm ve Gizem kısa rotasyondaki diğer isimler. Bir de eski dost Saynur Tozlu var. Bizdeki zamanlarında ben onu 30'larına yaklaşıyor falan sanırdım tipten dolayı, daha bu sene 30 olmuş halbuki =D

12'de Engelsiz Aslanlar'ın, 1'de erkek takımımızın da maçı var. Tek bir salonumuz olsa bu 3 maç arka arkaya dizilse, arkasından da futbola; al sana Galatasray SK...

Yine bir istatistik ekranının önünde takip edecek olmak koyuyor biraz ama... TBF en azından 10. senesinde adam akıllı bir maç anlatım şeysi yapabildi...

Başarılar takım...

Erdoğan, özlemişiz.

Daha çok görelim buralarda.

Işıl'a verilmeyen faul ve devamında teknik aldığı pozisyonu bulabildim, başka bulabilirsem yüklerim yine. Son periyot fakın azaldığı ve sıkıştırdığımız dakikalarda.

[video=youtube_share;BEdhI7y2lkY]https://youtu.be/BEdhI7y2lkY[/video]

Yanlış hatırlamıyorsam 5 ya da 3 sayıya düşecekti bu basket olsaydı. Üzerine teknik falan çaldılar bir de.
Salonları bok eden futbol seyircisi kimliğimle söyleyecem, Servet Çetin böyle girmiyordu rakiplere...

Işıl'a verilmeyen faul ve devamında teknik aldığı pozisyonu bulabildim, başka bulabilirsem yüklerim yine. Son periyot fakın azaldığı ve sıkıştırdığımız dakikalarda.

[video=youtube_share;BEdhI7y2lkY]https://youtu.be/BEdhI7y2lkY[/video]

Bunu çok net hatırlıyorum delirdik salonda. Birkaç tane steps, verilmeyen basket faul ve kasti faul pozisyonları da var onları da yükleyebilir misiniz?

Rezalet hakem kararları olmuş yine bu maçta. Bu sezon hakemler facia izlediğim her maçta bariz maçın galibini etkiliyen hatalar yapılır. İnsanı basketboldan soğutuyorlar.

Bu basbaya faul. Macin yayini yokdiye maci katlediyolar. Gstv bile verse orda 2 tane kamera olacak bakbakalim hakemler kotu yonetipte dinlendirilme cezasi almamak icin nasil muma donuyo. Canik diye bi ilce belediyesi icin hakemler kockoca Galatasaray’ı dogruyolarsa o mac ve hakemler arastirilmali. Akrabalarina arkadaslarina ese dosta iddami oynattilar kimlerle telefonla gorustuler malvarliklarinda artis oldumu yeni telefon saat araba aldilarmi mac oncesi otelde kaldilarsa o otele kimler geldi bi arastirmakta fayda var. Ama belkide basketten anlamayan rezil hakemlerdir yanlizca.