KBSL 16. Hafta | Galatasaray 100-92 Bellona Kayseri

9 Ocak 2021
14:00
Ahmet Cömert Spor Salonu
Youtube/TbfTv

Nesibe Aydın-Fenerbahçe maçının olduğu günde kazanıp geçmemiz gereken maç. Angel transferi gündemi biraz dağıtmış olsa da kazasız atlatmak gerekiyor.

Herşeye rağmen, gidebildiğimiz yere kadar...
 
Bizim sürekli tempo yapmamız lazım.Potamızda sayı görsek bile,hızlı hücum etmeliyiz.Kalani Brown geriye koşmakta çok zorlanıyor,geriye geldiğinde ise pota altında sabit kalıyor.Bu da bizim rahat pas yapmamızı ve 1 kişi fazladan hücum etmemizi sağlıyor.
 
Şu maçı rahat kazanabilecekken şu hale sokmamız lider oyuncu eksikliğimizden. Angel bu maçta oynayabilseydi fark 20 civarındayken maçı kapatabilirdik. Bir de bir parantez Sude için açacağım. Sene başından beri neredeyse hiç sorumluluk vermedik Sude'ye. Onun yerine Hruscakova'ya süre verip hiç verim alamadık üstüne takım daha hantal, alan paylaşımını daha kötü yapan, modern oyundan uzak bir hale büründü çoğu zaman. Sude gelip bizi kurtaracak gibi bir iddiam yok tabi ki ama Sopron maçlarında Hruscakova'ya verilen süreler, Sude'ye verilseydi daha mı kötü olurduk?
 
2,5 çeyrek hücumda-savunmada çok iyi oynadık ancak kısa sürede maç krize girdi. Kısa savunmamız fena değil ama Russell'la pota altında hiç caydırıcılığımız yok, penetre ettikçe kolay sayı buldular. Savunmada rakibi durduramadıkça tempo yapamıyoruz, hücumda da tıkanıyoruz. Q'nun formunu bulmasına bu tarafta çok ihtiyacımız var.
Maçla ilgili son nokta Ayhan Avcı şu spor dalına zerre yakışmıyor, her maç bu kadar olaya normal bir yerde federasyonun falan müdahale edip spordan men etmesi lazım. Her maç aynı şeyler, en az 10 kere sahanın içindeydi. Önümüzdeki yıllarda kendisini kenarda görmemek en büyük dileğim.
 
Nasıl o kadar farktan uzatmaya gitti anlamış değilim.

Ayhan Avcı malum menejerlik şirketinin maçları manipule ederek en büyük gelir kaynaklarından biri. Kimse dokunamaz.
 
Sude geçen sezon dinamizmiyle iştahıyla gayet de iş yapıyordu. Bu sezon Zofia uğruna kenarda unutmak gerçekten adaletsiz oluyor. Daha kötüsü olabilir olamazdan ziyade belki de Sude'ye sınıf atlatabilecekken kafasına "ben ne yaparsam yapayım hep böyle yedekte bekliycem galiba"yı sokarsak onu da geçmiş altyapı oyuncuları gibi kaybetmeye doğru gideriz... Varsın hata yapsın, acemilik yapsın hatta maç kaybettirsin.
 

Üst