KBSL 19. Hafta | Botaş 55-74 Galatasaray

Galatasaray Kadın Basketbol Takımımızda başantrenörümüz Efe Güven ve oyuncularımız Anete Steinberga, Meltem Yıldızhan ve Asena Yalçın, Galatasaray Televizyonu’na açıklamalarda bulundu.

Milli takım arasının ardından Botaş maçına hazırlanan takımımızda başantrenörümüz Efe Güven, sözlerine Avrupa Şampiyonası’na katılan milli takımımızı tebrik ederek başladı. Koç Efe Güven, "Öncelikle Kadın Milli Takımımızı Avrupa Şampiyonası'na katılma hakkı elde ettiği için tebrik ediyorum. Oyuncularımızın şampiyonaya katılmada bulunduğu katkı için biz de gurur duyuyoruz.” diye konuştu.

Botaş’ın iyi basketbol oynayan bir ekip olduğunu belirten başantrenörümüz, “Milli Takım araları uzun olduğu zaman geri dönüşü zor oluyor ancak bu milli takım arası bize şu anlamda iyi geldi. İnanılmaz yoğun bir fikstürden çıktık ve gerçekten çok yorgunduk dinlenmemiz açısından çok büyük bir fırsat oldu. Birçok milli takıma gitmeyen oyuncumuz dinlenme fırsatı buldu. Milli takıma giden oyuncularımızın da en az 3-4 gün dinlenme şansı oldu. BOTAŞ şu an ligin iyi basketbol oynayan takımlarından biri. Işıl ve Tilbe'nin sakatlığından sonra iyi bir şekilde devam edebildiler. Zor maç olacaktır. Genç ve çok enerjik bir kadroları var. Bizim de eksiklerimiz var. Genç oyuncumuz Mısra, bir çarpışma sonucunda antrenmanda burnunu kırmıştı hafta sonu aramıza katılacak. Angel'ın da bir sakatlığı var. Euroleague sonrası 4 gün maç oynayınca dizinde bir reaksiyon oldu. O reaksiyondan dolayı 3 haftalık bir dinlenme süreci olacak. O da bizimle olamayacak. Maçı kazanıp dönmek istiyoruz.” değerlendirmesini yaptı.

Zorlu maç periyodunu kayıpsız atlatmak istediklerini söyleyen Anete Steinberga, “Döndüğüm için çok mutuyum. Önümüzde zorlu bir fikstür söz konusu. Botaş ile başlıyoruz. Adım adım ilerleyip yeniden eski maç konsantrasyonumuzu yakalayıp önümüzdeli Euroleague maçlarına hazır bir şekilde yolumuza devam etmek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Meltem Yıldızhan, Botaş maçından galip gelmek istediklerini belirterek, “Botaş maçı çok önemli. Milli takım arasında hazırlanma fırsatımız oldu. Bireysel olarak da bizim için iyi oldu. Hazır olduğumuzu düşünüyorum. Galibiyetle dönmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Avrupa Şampiyonası’na katılma hakkı kazanan milli takımda görev alan Asena Yalçın ise, “Avrupa Şampiyonası’na gidebildiğimiz için çok mutluyum. Dokuz sezondur hiç ara vermeden gidiyoruz. Milli takımda enerji çok yüksekti. Işıl ve Tilbe gibi önemli oyuncuların yokluğunda elimizden geleni yapmaya çalıştık. Galibiyetin bile yetmeyeceği bir durumdu. Kazandıktan sonra beklemeye başladık. Cumartesi günü şampiyonaya katıldığımız kesinleşti. Çok mutluyum. Uzun bir ara oldu bizim için. Biz üç kişi olarak milli takımdaydık. Yabancılar ülkelerine gitti. Anete gibi milli takımda olan arkadaşlarımız da vardı. Çok uzun bir ara oldu; ama toplarlanmak için elimizden geleni yapıyoruz. 5 günlük bir toparlanma sürecimiz oldu. Takımın enerjisi çok iyi Botaş maçına iyi hazırlandık. İnşallah kazanıp döneceğiz.” diye konuştu.
 

Üst