KBSL 2.Hafta | Botaş 64-76 Galatasaray

Sezon başı olmasına rağmen normal sezonda lig 2.liği için çok kritik bir maçtı bence.

Canik ve Çankaya en büyük düşme adayları gibi; İzmit, Adana, Beşiktaş ve Kayseri de oldukça vasat kadrolar
Çukurova güzel bir iş yapıp genç yerlilerin öne çıkacağı bir takım yapmış, üst sıraları zorlamaları zor gözüküyor, lige de kötü başladılar.
Elazığ kadro olarak iyi gözüküyor ama hem kadro darlığı, hem de sezonun ilerleyen dönemlerinde muhtemel ödeme problemiyle sezon sonunu göremezler diye düşünüyorum.
2. sıra için rakiplerimiz Hatay, Orman ve Botaş olarak gözüküyor. Bu durumda Botaş deplasmanında 12 sayılık galibiyet bizim için güzel bir başlangıç oldu.

Takıma gelecek olursak Hartley ve Macauley sezona gayet iyi başladı, Işıl da sanki geçen seneden iyi gözüküyor.
Tilbe hücum tarafında iyi ama savunma ve ribaundlar konusunda bir tık ilerleme bekliyoruz ondan.
Genel görüşe zıt sanırım ama Sinem bu takım için X faktör bence ve hiç fena bir iş de yapmıyor. Hem şut, hem kısa savunma katkısı takım için sezon genelinde önemli olacak.
Geçen seneki dış şut sorunundan sonra Cuic beklenen şut katkısını verebilecek mi, o bu takım için belirleyici olacak. İzlediğim kadarıyla en yanlış tercih oymuş gibi gözüküyor, umarım ben yanılırım.

Son olarak Ocak gibi takıma katılacak bir Lara Sanders hem Eurocup, hem lig için acaba mı dedirtir. Sponsor işini çözsek de şu hamleyi yapsak, hatta belki bir de Cuic ya da Dragana yerine bir yabancı takviyesi yapabilsek güzel bir sezon sonu bizi bekleyecek sanki.
 
Botaş koçu güzel kadro nasıl leş basketbol oynar dersi verdi. Üçüncü ceyrek harika oyun ile kopardık maçı. Hartley skor atmasının yanında topu da iyi yönlendiriyor ve Işılın yükünü azaltıyor. Attığı 23 sayıdan daha önemlisi 8 asistidir kanımca. Cuic beklentilerin çok altında kaldı ilk maçlar itibari ile. İyi bir uzun mutlak lazım takıma.
 
Sanders hamlesi ve kıta dışı bir 3 numara hamlesi ile Fenerbahçe ile şampiyonluk için kapışırız...
Ama bu yönetimden tabiki bu 2 hamleyi de beklemiyorum.
Sonra yoksa Allah korusun şampiyon olur Euroleague katılır bütçemizi arttırmak zorunda kalırız ki bu da bu yönetimin en son isteyeceği şey!
 
Bu takımın Sanders'a ihtiyacı yok. Kalıplı, güçlü iyi perde yapabilecek, sırtı dönük oyunu olan tam bir 5 numaraya ihtiyacı var. Macaulay ve Tilbe Sanders'ın yapabileceği işi fazlasıyla yapıyor zaten.
 
Ben de Lara'yı önermiştim ancak oyuncu alınması lazım anlamıda bir örnek olarak.Kıtadışı hakkımızı da iyi bir oyuncu seçerek kullanabiliriz.Tabi işin ekomonik yönü de var.Nef acaba sponsor olmaz mı? 300-400 bin dolarlık üç dört sponsor da yeterli olabilir.Bu paraları bulmak zor mu İstanbul'daki iyi semtlerdeki bir ev parası bile değil.Son olarak şampiyonluk sayısındaki farkin açılmaması açısından bu sene önemli diye düşünüyorum.Ya da Avrupa kupası sayisıni artirmak hedef olmalı.Son olarak geçen yılkı 5. maçtaki son 4 dakikayı hala unutamiyorum 10 sayıdan maç vermek hiç sayi bulamak beni çok üzmüştü.Şampiyonluk sayılarını degiştirme şansı elimize kadar gelmişti.
 

Üst