KBSL 3.Hafta | Bellona Kayseri Basketbol 74-79 Galatasaray

Tarih: 11.10.2020
Saat: 15:00
Salon: Kadir Has Spor Salonu
Yayın: YOK

Rakip ligde ilk iki maçını kaybetti. Ayşegül Günay, Esra Ural Topuz ve Melis Gülcan yerli rotasyonunun omurgası. Kylee Annette Shook ve Desiree Herris istatistik katkısı veren diğer oyuncular. Genel anlamda bize benziyor durumları, Ayşegül hariç kadro değişmiş tamamen. Birkaç yıldır deplasmanda kaybettiğimiz takımdan farklı bir ekip var karşımızda. Pandemi falan olmasaydı yine 5-6 bin kişiye oynardık ama, hayat...
 
Yayın yok yazdık ama youtube'dan federasyon yayın yapacak sanırım. 2 yabancısına lisans çıktı rakibin. Neler olacak bakacağız göreceğiz...
 
2.çeyrek son 5dk sadece 3 sayı yedik,o sayılarda faul çizgisinden geldi.32-28 gerideydik,35-43 önde tamamladık devreyi.

Rakibin 1 yabancısı(Jacqueline Ann Gemelos) kadroda fakat oynamıyor.Sakatlığı varmış,tedavisine Kayseri'de devam edilecekmiş.
 
Arkadaşlar bella allie için hiç iyi yorimlar okumadım ama takımı sırtlıyor şu an ne diyorsunuz bu işe

Serbest atışlarını geliştirmesi gerekiyor.
Kelsey Bone etkisi oluşturacaktır zamanla.

Maç gelecek olursak Williams'ın daha çok sorumluluk alması gerekiyor.
Cansu da aynı şekilde skora daha çok katkı sağlamalı. Böyle bir kadro da bence daha çok iş yapmalı.
Zsofia ve Anete den ise 2 maçtır izliyorum, çok şey beklememek gerekiyor sanırım.
 
Sezonda şu ana kadar savunmamızla ön plana çıktık. Kayseri bir tanesi panyalı olmak üzere fazla üçlük soktu, onlar da olmasa devreyi 30 sayının altında kapatacaklardı. Burada aslan payı bence Bella'nın., hem bire birde, hem yardım savunmasında acayip beğendim.

Kısalarımız da iyi baskı yapıyor, Fb'nin ilk maçta yaptığı top kaybı sadece onların kötü olmasıyla alakalı değil, bu sezon çok top çalıp fastbreak kovalayacağız gibi görünüyor. Genel olarak takımı beğendim, Euroleague'de bile yan rollerdeki kısalarımızın iyi şut soktuğu her maçı kazanabiliriz.

Şu ana kadar takımdaki en büyük problem Anete. Ribaund katkısı fena değil, onun dışında hücumda - savunmada takımın neredeyse en kötüsü. Yardımcı skorer olsun diye aldık ama bu kadar kötü şut atarsa takıma zarar verecek. Böyle giderse Hruscakova süresinin büyük bölümünü çalacak gibi.
 
İşin doğrusu Işıl Alben'in gidip Asena-Pelin'in ikisinin birden takıma katılması faydamıza olmuş. Hem çok daha istikrarlı şutörler, hem de daha iyi delici. Pota altı mecbur Mercedes gelene kadar böyle idare edecek. Steinberga fena değil ama bahtsız zamanlarında galiba. İşlerin en doğrularını yapıp en basitlerinde bocalıyor. Alarie savunmada biraz sıkıntı ama en azından hücumda iyi bitirici. Yine de ilk yarının payesini Williams da 6-7 dakika kenarda kalmasına rağmen skorda bizi geri düşürmeyen ve hatta farkı açmamızı sağlayan kısalara vermeli. Efe Güven yine her zamanki gibi gurur verici bir takım yapmış işin kısası, bu rezalet yönetimin tek doğrusu en azından doğru koçların arkasında durmak oldu. Bilerek mi yapıyorlar, yoksa erindiklerinden mi kendi haline bırakıyorlar orası muamma olsa da.
 
Ayhan Avcının bu enerjisini keşke diğer maçlarda da görebilsek.Kaç yıllık koçsun 3 sayı fark var 2 tane teknik faul alıyorsun.
 
İstatistiğe bakmadım ama Kayseri %50'nin üstünde 3'lük sokmuştur. Bizde ise Courtney ve Anete'in bu kadar kötü şut attığı günde galibiyet güzel oldu. Hem hücumda, hem savunmada maçın yıldızı Bella Alarie.
 
Courtney'nin bu kadar oyuna giremediği günde değerli bir galibiyet. Mercedes'in varlığı bize büyük etki edecek. Pota altında yıldırıcılaktan çok uzak ve çok hantalız. Rakip takımın koçunu tanımıyorum ama hayatımda gördüğüm en itici antrenör olabilir. 5. dakikada atılması icap eden maçtan 40. dakikada anca atılabildi. Ekim'deki seyircisiz maçı Play-off atmosferine sokan Kayseri ekibini tebrik ederim. Takımımız da kadro farkının devreye girdiği anlarda güzel bir karakter koydu. Yürüyedurun Aslanlar.
 
İstatistiklerimiz:

Bella 29
Courtney 16
Asena 12
Zofia 9
Cansu 6
Pelin 4
Anete Steinberga 3

Anete bu kadar kötü değildi normalde.
Zor bir deplasman da galibiyetle dönmek çok güzel oldu.

Bu arada Kayseri'den Melis Gülcan 3 maçtır çok iyi istatistik yapıyor takıma adına. Seneye düşünülebilir...
 
Son düzenleme:
Bella maçın hep içerisindeydi. Savunmada zaten iyiydi ama bu hücum performansını her maç görür müyüz bilmiyorum. Her maç bunun bir iki tık altını görürsek gayet yeterli olur. Anete'yi ise 3.5 numaraya aldık önceden Dubljevic'i kullandığımız gibi ama topu yere vurduktan sonraki aksiyon hiç yok. Sadece 4 numara dışında ben kullanabilmemize ihtimal vermiyorum.
 

Üst