KBSL 7.Hafta | Galatasaray Çağdaş Faktoring - ÇBK Mersin Yenişehir Belesiyesi

Bu maçta da görüldüğü üzere . Bizim yerli oyuncular çok yetersiz.
Işıl+Pelin+Merve den bu takım zarar görüyor. Pota altı süper olsa bile , bu pas veremeyen kısalar ile ileri gidemez takım.
Her maçta Kamile nin eline bakıyoruz , kadın zaten süper star değil , ama sanki öylemiş gibi ona kalıyoruz , ışıl ve pelin in yüzünden. Işıl ve Pelin çok top kaybı yapıyor yada verdikleri kötü pasla , pası alan top kaybı yapıyor.
Mccowan ve Azura gelince seviyemiz yukarı çıkar , ama ışıl ve pelinle bu iş olmaz. Acil pasör ve skorer özelliği olan bir kısa lazım takıma. Geçen sene K.Plum gelince oyun aklımız yukarı çıkmış idi , bu tarz bir oyuncu bulmamız lazım
 
Bu maçta da görüldüğü üzere . Bizim yerli oyuncular çok yetersiz.
Işıl+Pelin+Merve den bu takım zarar görüyor. Pota altı süper olsa bile , bu pas veremeyen kısalar ile ileri gidemez takım.
Her maçta Kamile nin eline bakıyoruz , kadın zaten süper star değil , ama sanki öylemiş gibi ona kalıyoruz , ışıl ve pelin in yüzünden. Işıl ve Pelin çok top kaybı yapıyor yada verdikleri kötü pasla , pası alan top kaybı yapıyor.
Mccowan ve Azura gelince seviyemiz yukarı çıkar , ama ışıl ve pelinle bu iş olmaz. Acil pasör ve skorer özelliği olan bir kısa lazım takıma. Geçen sene K.Plum gelince oyun aklımız yukarı çıkmış idi , bu tarz bir oyuncu bulmamız lazım
Pas veremiyor dediği Işıl bu berbat kadro ile ligde asist ortalamasında 3. sırada ve takımın da tek basketbol aklı şu anda. Gerisin okumadım zaten.
 
Valla ben maçları çok dikkatli izliyorum.
Işıl savunmada hiç yok , keza Pelin ondan 1 seviye daha iyi savunma yapıyor ama o da yetersiz.
Ligde şu ana kadar 7 maç oynandı. Bu maçların geneline göre söylediklerim hem Işıl hem de Pelin yetersiz , mutlaka kaliteli bir yabancı lazım orada.
Bazı arkadaşlar Işıl iyi derken Pelini gömüyorlar , ben ise ikiside kötü diyorum. Rakamlarda beni doğruluyor .

IŞIL%PELİN%
MAÇTA ALINAN SÜRE30:40 DK31:50 DK
ATTIĞI SAYI
7,57​
14,29​
2 SAYI % Sİ
35%​
66,70%​
3 SAYI % Sİ
42,10%​
37,10%​
SERBEST ATIŞ % Sİ
75,00%​
90,00%​
TOPLAM RİBAOUND ORT.
3,71​
3,14​
ASSİST ORT.
6,29​
4,43​
TOP ÇALMA ORT.
0,86​
1,71​
TOP KAYBI ORT.
2​
2,57​
 
Işıl Alben olmadan bu kadro topa yön veremez. Ayrıca savunmada da yaşının verdiği dezavantaja rağmen gayet mücadeleci. Yukarıdaki istatistiklerin hiçbir anlamı ve önemi yok. Pelin Bilgiç de yaklaşık bir senedir oldukça formsuz ve istikrarsız.

Saygılar.
Metin bey boşuna dil dökmeyin basketbol izlemeyen ve anlamayan bir insandan bahsediyoruz. Dolamış diline Işıl'ı maç bile izlemeden yorum yaptığı çok belli.
 
Işıl ilk beşimizin en az top kaybı yapan oyuncusu + takımın en çok top kaybı yapan beşinci oyuncusu. Süre ortalaması 30.4, top kaybı toplamda 14 yani ortalama 2.0. Oynanan 7 maçta da takımın D1 gardı olmasına rağmen ne ortalamada, ne de toplam top kaybında ilk 20’de yer almıyor ve bu oyuncu asist sıralamasında yukarıda da belirtmiş oldukları gibi zirve isimlerinden biri. Madem düşüncenizi paylaşmak istiyorsunuz, o zaman insanlara tutarsız safsatalarınızı sunmayın. Açıp iki satır okumak, araştırmak ve buna dayanarak yorum yapmak hiç de zor değil. Bu köklü platformdaki insanlara “önlerine ne atarsam yutarlar, nasıl olsa kimse anlamaz, kimse bir şey diyemez” mantığıyla asılsız bir düşünceyi kabul ettiremezsiniz. Burada herkes az ya da çok, belki 1-2 kişi hariç, en az sizin kadar bu sporu ve takımı takip ediyor. Bu zamana kadar anlamış olmalıydınız. İlk maçlar için Işıl’ın savunmasını eleştirebilirsiniz, sonuçta sadece takım olarak değil bireysel olarak da adaptasyon döneminde olan bir oyuncu, (kaldı ki bulunduğumuz dönemin kadın basketbolu birçok nedenden dolayı eskiden olduğu gibi savunma odaklı değil) son haftalarda gayet başarılı olan savunmasını neye dayanarak eleştiriyorsunuz? Anlamak güç olabilirdi; eğer kişisel nefretinizi bu kadar sık belli etmeseydiniz. Işıl son 2-2.5 hafta içinde sol omuz, sol el, sağ el sakatlığı ve ciddi bir soğuk algınlığı geçirdi (rahatsızlığı devam ediyor) ve çok net bir şekilde bu süreçte istikrarlı olarak en iyi performans gösteren oyuncumuz oldu. Hatta bu süreçte kendisinin yer alamadığı maçı da izledik. Her şeye rağmen ben size şaşırmıyorum, çünkü siz Işıl ligin en iyi savunmacısı ve en iyi yerli oyuncusu seçildiği sezon bile burada Işıl’ın savunmasını ve oyununu eleştiriyordunuz :) Her takımın ihtiyacı olduğu gibi bu takımın da 1-2 oynayabilen ABD’li bir skorere ihtiyacı var ama bunu söylerken hasetlik yorumlara ihtiyaç yok. Geçtiğimiz hafta sırf bu yüzden ceza aldınız, yine aynı şekilde, kaldığınız yerden aynı yorumu yazmaya devam ediyorsunuz. İzlenimim, oyuncuların zaman zaman burada yanlış üslupla eleştirildiği. Tabi ki de eleştirinizi yapacaksınız, burada kimsenin kimseye eleştiri yapama demeye hakkı yok. Forumun amaçlarından biri de budur. Sorun, bu yaşa gelmiş bir insanın hâlâ açık bir platformda eleştiri yapmayı bilmemesi. Bir oyuncuyu yüceltirken ya da başka bir oyuncunun takımdaki varlığına ihtiyaç duyarken, diğer oyunculara gömücü değil, yapıcı ya da en azından dayanağı olan eleştiriler yapılmalı. Her şeyden önce koçun oyuncudan ne istediği bilinmeli, oyuncunun bunu sahada uygulayıp uygulayamadığı görülmeli; takımdaki oyuncuların fiziksel yetenekleri değil, seviyeleri ve tecrübeleri göz önünde bulundurulmalı. Kimse kimseyi sevmek, tasvip etmek zorunda değil ama saygı duymak zorunda. İyi günler.
 
Tek kısanızın Kamile olduğu bir yapıda diğer kısalarınıza baskı yapılırsa bu oyuncuların top kaybetmeme gibi bir durumu olamaz. Sanıyorum son 15-20 yıldır da bu tarz yönlendirici bir kısa kullanmadan sezona başladığımız olmadı. Bu sene ilk defa oluyor ve bizi bu baskıdan çıkarması gereken Işıl’ın 36 yaşında olduğu unutulmuş.

Işıl ve Pelin’in istatistiklerini karşılaştırırken aradaki yaş farkını göze almadan bunu söylerseniz haksızlık etmiş olursunuz. Kısaların performansını daha da iyileştirmek için acil olarak bir top yönlendirici alınmalı.
 
Işıl ligimizde hala pozisyonunun en iyisi.Bu ligde her hafta birkaç maç izliyorum,özellikle yabancı kuralı saçmalığından sonra birçok yerli oyuncu disiplini kaybetmiş durumda iken Işıl hiçbir maç vurdumduymaz davranmıyor.Sadece bu sene değil hiçbir sezon,hiçbir maç vurdumduymaz olmadı.

Malesef ligde iyi yerli oyuncu sayısı çok az.Biraz kendini gösterenlerde ertesi sezonlarda salıyorlar.

Ben kadromuzda Sevgi Uzun ile Tilbe'yi görmek isterdim mesela.İkiside çok değerli oyuncular.

Son olarak oyunculardan maksimum katkıyı alabilmek koçun görevi,koça iyi bir kadro yapılanması sunmakta yönetimin görevidir.Yoksa dakikalar çakışır,sorumluluk artar,ekstra yük binmeye başlar.
 

Üst