KBSL 7.Hafta | Galatasaray Çağdaş Faktoring - ÇBK Mersin Yenişehir Belesiyesi

İlk ortalama veya ortalama üstü bir rakipte kadro kalitesinin ne kadar yetersiz olduğunu görüyoruz. 6' da 6 yaptık ligde, Avrupa' da nasıl mağlubiyet alırız, hoca çok kötü diyen arkadaşlar, şu kadronun başında Ergin Ataman olsa ne olur ki Allah aşkına. Rakipte var Jones, Bonner, Hayes sen karşılarında Kamille, Jurjane, Coates gibi Galatasaray' a yakışmayacak oyuncularla birşeyler yapmaya çalışıyorsun.
Kadro iyi değil ama şu kadronun başında Efe Güven bile olsa biraz daha karakterli oynardık!
 
Kadro iyi değil ama şu kadronun başında Efe Güven bile olsa biraz daha karakterli oynardık!

Karakterli oyunda, oyuncunun kapasitesine göre yani. Bir oyuncunun yeteneği kısıtlıysa, karakteriyle 15 sayı değilde 10 sayı fark yer. Lig maçında kendi evinde 24 saniyede top kullanamayan, airball atan bir takımın hocasını tartışmak gereksiz bence. Hoş hocayı da beğenmiyorum zaten, bu kalitesiz kadroya vasat bir hoca, normaldir.

Bunu yazarken Coates pota altında boşken atamadı, karakterli oynasa ne olur.
 
Bu takima dunyanin en iyi coachu gelsin cidden zor.. Yabancilar iyi olmali. Cidden basketbol subesi bu sene sinifta kaldi. Yabanci oyuncu almis olmak icin oyuncu mu alinir. Ayni yabanci kalitesi sikintisi bugun Bursa macindada yasanacak ne yazikki.
 
Kadro kalitesi diyen arkadaşlara soruyorum; Eurocup'da rezil oynayarak kaybettiğimiz ve bizim yanımıza bile yakşalamyacak iki takımdan iki tane oyuncu ismi söyleyin lütfen? Anlatmayın kadro da kadro diye. Bu takım ne oynuyor? Kazandığımız maçlarda bile ne oynadı? Rize gibi bir takımı bile zor yendin yahu!
Kazandığımız maçların hepsinde rakiplerin kadrosu bizden çok daha kötüydü. Ve biz de hep kötü oynadık.
 
Ligin ortalama takımı Mersin' le bile kadro kalitesi farkı ortaya çıktı. Şu doğu bloğu ülkelerinden aldığımız basketbolcuları kim önerdiyse Florya' dan içeri girmesin bir daha. Bu takıma kaliteli bir yabancı guard şart. Yerli kalitemiz de çok kötü. Mc Cowan' da gelince daha eli ayağı düzgün bir takım oluruz. Antrenöre birşey diyemiyorum zaten, ligin vasat takımlarının vasat hocasını Galatasaray gibi büyük bir camianın başına getirmek baştan sona hata zaten. Allah' tan iyi kadroyla kötü sonuç almıyor da o yüzden göze batmıyor dua etsin. Orada da değişim şart eğer kadro iyileştirilirse.
 
Alba’lı, Sancho’lu kadrolardan ne günlere kaldık? Kazmalarla dolu kadrodan başarı beklemek Pollyannacılık oluyor biraz. İyi basketbol iyi oyuncularla oynanır.

Işıl’ın forması Pelin’e takla attırır. Kıyaslamak bile hakarettir. Pelin yüzünden en sevdiğim branş olan kadın basketboldan soğudum. Emeği geçenlerin ABV!
 
Kimse burda çok iyi kadromuz var demiyor zaten. Kaybettiğimiz takımların kadrosu bizden çok daha kötüydü. Bu takım sadece Işıl'ın eline bakıyor. Onun haricinde bir basketbol aklımız ve koçumuz yok! Şimdi Teira gelecek, transferler olacak. Bu oyuncuları bu koça mı emanet edeceğiz???
 
Ligin ortalama takımı derken? Kadro kalitesi olarak ligin en iyi 2 takımından birisi Mersin.
Bu arada McGowan, Tuğçe. Azura ve iyi bir kıta dışı yabancı ile ligde şansımız çok artacak. Yönetimin burada bir karar vermesi gerekiyor. Alper hoca ile olmayacağı belli. Oraya da neşter vurulmali.
Kurulacak kadronun sonu geçen senelerde ki erkek voleybol takımı gibi olacak yoksa.
 
Alper Durur cok kotu bir koc olabilir lafim yok ama su takimin basina kimi getirirsen getir bir cacik olmaz.Dogu Avrupa ulkelerinden toplanan 2 tane kazmayla,Isil disinda hayatini saglikli spor yaparak para kazanip devam ettiren bir Turk rotasyonunun basina nasil bir koc istersiniz takimi ucursun ?
Yoksa Alper Durur’a gelene kadar bu takimi idare edecek 20 tane profesyonel koc bulunurdu zaten.Bunun bizde farkindayiz,Amerika’yi yeniden kesfetmediniz :) Ama surekli koc oyle koc boyle veya Pelin rezil demekte komik duruyor kusura bakmayin :) Ihale 2 kisiye yikilamayacak kadar buyuk bence.
 
Son düzenleme:
1. Koç ile hemen yollar ayrılmalı
2. Putnina, Pulvere, Merve, Devran gönderilmeli.
3. Mccowan ve Tuğçe'nin yanına iyi bir kısa skorer (Plum, Quigley tarzı) eklenmeli, Kamile Avrupa'da yedek olarak kalabilir en fazla.
4. Pelin Bilgiç çok büyük problem olmaya başladı. Kendisiyle konuşulmalı ve böyle oynamaya devam edecekse takas yolu ile başka oyuncu alınmalı, Ayşe Cora olabilir.
5. Başakşehir'de oynamaktan vazgeçilmeli. Merkezden git gide uzaklaşıyoruz.

Saygılar.
 

Üst