KBSL 8. Hafta | Galatasaray 95-90 Çankaya Üniversitesi

Tarih: 4 Kasım 2020 Çarşamba
Saat: 17:00
Salon: Ahmet Cömert
Yayın: Tivibuspor

Miili maç ve Euroleague arası öncesi son maçımız. Rakip bir maçı eksik ve bizim gibi tek mağlubiyetle gidiyor. Ancak fikstürlerinin neredeyse bizimkinin tersi şekilde olduğunu söylemek lazım.

Haftasonu İzmit Belediyespor karşısında hiç oyuncu değişikliği yapmadan bitirdiler maçı. Maça başlayan ilk 5 40'ar dakika süre aldı. Genelde de zaten çok dar bir rotasyonları var. ilk 5 dışındaki 6 oyuncusunun 6 maç sonunda aldığı toplam süre 160 dakika, toplam sürenin %13'üne denk geliyor. Zellous-White-Gizem-Bahar Öztürk-Warley'den ibaret takım. Bella'nın gidişi üzerine Beşiktaş maçındaki oyun epey bir sinyaller verdi. Umarım krize çevirmeden daha derli toplu bir oyun çıkarırız bu maçta.

Söylenecek şeyler, yazılacak yazılar var ama sanırım 2-3 gün daha sabredip milli maç arasına denk getirmek en iyisi olacak...
 
Yeni bir takım olmamıza rağmen iyi sonuçlar aldık.Fb maçını skandal bir şekilde elimizle vermeseydik liderdik.İyi bir takımız ancak daha iyi olabiliriz.Maçları elimize zor alıyoruz bunu da yeni takım olmamıza bağlıyoruz.Bu maç çok önemli.Hem sıralama açısından hem mesaj açısından.İlk 2 de olacağımızı göstermemiz açısından.İyi oyunla galibiyet bekliyorum.
 
İki takım da hücumda iyi oynuyor, özellikle Çankaya 9 / 17 üçlük sokmuş. İlk yarıyı yine 5 kişiyle oynadılar ama öyle bir oyun tarzları var ki, ne faul problemi var, ne de yorulacak gibi duruyorlar :)
 
Kritik anlarda, Pelin önce top çalıp turnikeyi bıraktı, sonraki hücumda cesurca potaya gitti. Hiç yorulmayacakmış gibi duran rakibin son 5 dk.da şutları biraz kaçmaya başlayınca biraz olsun farkı açabildik.
 
Zor bir maç oldu ama kazanmayı bildik, maçın son bölümünde savunmamız ve Pelin'in katkısı sevindiriciydi.

Meltem ve Sude'nin savunması - mücadelesi için söyleyecek bir şey yok ama artık ceza şutlarını belli bir istikrarla sokar hale gelmeleri lazım. Sahada olduklarında rakip savunma onları riske edebiliyor ve 4'e 5 hücum ediyoruz resmen. Sude kritik bir noktada topu çaldı ama önce basket-faulle bitirebileceği bir turnikeyi kaçırdı, sonrasında faulleri sokamadı.
 
Cansu'nun kaybı takım için önemli olmaz gelecek maçlarda. Yeterki Courtney Williams sakatlanmasın en kritik oyuncumuz. Cansu'nun bugune kadarki maçlarda yetersiz performans verdiğini dusunuyorum. Keske sezon basında Melis Gulcan gelseydi Cansu yerine daha cok katkı alırdık.
 
Son düzenleme:
Maçı izleyemedim ama istatistiklere bakınca bizim Courtney Williams triple-double yapmış gözüküyor. Avrupa'da erkek basketbolunda bile çok nadir görülen bir olayı gerçekleştirmiş. Işıl'ın bizdeyken zaman zaman yaklaştığını hatırlıyorum ama triple double yapmış mıydı emin değilim. Yaptıysa bile çok azdır sayısı. Görünen o ki Williams bu sene kritik oyuncumuz. İnşallah böyle devam eder.
 
İkinci yarı daha iyi savunma yaptık. Çankaya 15-16 tane üçlük attı herhalde buna rağmen takım oyunun büyük bölümünde özellikle ikinci yarı oyundan düşmedi. İyi oynasak da yetenek tavanımız belli. Bu yüzden savunmada ve ribauntlarda konsantrasyonumuz hep yüksek olmalı.
 
Maçı izleyemedim ama istatistiklere bakınca bizim Courtney Williams triple-double yapmış gözüküyor. Avrupa'da erkek basketbolunda bile çok nadir görülen bir olayı gerçekleştirmiş. Işıl'ın bizdeyken zaman zaman yaklaştığını hatırlıyorum ama triple double yapmış mıydı emin değilim. Yaptıysa bile çok azdır sayısı. Görünen o ki Williams bu sene kritik oyuncumuz. İnşallah böyle devam eder.

Samsun deplasmanında yapmıştı 2 ya da 3 sezon önce...

Resmen dayak yedik sahada. Cansu'nu pozisyonundan birkaç dakika önce yine Bahar Öztürk'ün orta sahada bu sefer Hruscakova'ya yaptığı çok daha sert bir hareket var. Düştüğünde yerden çıkan ses yayına bile yansıdı. Ne bir faul ne bir uyarı. Hakem de Mehmet Keseratar, öyle dünkü çocuk ya da acemi bir hakem değil. Sırf Çankaya'nın artist koçunun 6. oyuncusu yok diye böyle şeylere müsamaha gösterilmesi çok yanlış. O pozisyonda bir tık daha güçlü bir darbe gelse ve Cansu -Allah korusun tabi- mesela kafasının üzerine falan düşseydi bunun hesabını kim verecekti?

35 yaş ortalaması olan takımı 40 dakika sahada tutarsan fiziksel üstünlüğe bir de yorgunluğun verdiği ayarsızlık eklenir. Sonra böyle şeyler yaşanması normal. Neyse ki Cansu'da görünen bir hasar ya da sıkıntı olmadı.

Çankaya'nın iç atış yüzdesi 17/27, dış şut yüzdesi 16/35. Net bir istatistik yok ama boyalı alan sayısı muhtemelen yememişizdir bile. Biz tempoyla rakibi zorlayan, dengesini bozan, bu şekilde zor atışa zorlayıp savunma yapan bir takımız. Rakip de tam tersine kaldırıp atıp sokmak üzerine oynayan bir takım. Bu yüzden her sene ters geliyorlar bize. 95 sayı attık, kendi ortalamamızın üzerinde bir sayı. Pelin ve Asena'nın durup atıp da sokamadığı 2 üçlüğü, Meltem'in pota altında çok şanssız kaçırdığı 2 pozisyonu da eklesen 100'ü geçecektik. Ek olarak kağıt üzerinde şut olarak yansıyan istatistik toplamımız 79, rakibin şut toplamı 62.

Mütemadiyen attıkları el üstü üçlükler sayesinde maç kopmamış gibi görünse de takım galibiyeti istedi ve aldı. Son saniyeye kadar kopmadı, yapamıyoruz demedi. Düne dair güzel olan şey buydu. Courtney konuşuluyor tabi ama Anete de 14 sayı 9 ribaund ile double double'ı kaçırdı. Her ne kadar savunmada ritim bozuyor gibi bir konuma düşse de Russell 23 sayı attı, 2 ribaund daha çekse o da double double yapacaktı. Pelin 18 sayı attı, iç sahada 4/5 görünüyor ki o isabetsiz topu da potayla panya arasına sıkıştı. Asena ne kadar çok öne çıkmasa da 6 asist yaptı. Mersin'deki pik yaptığı sezonda 8 ortalaması vardı, ona günden güne yaklaşıyor. Gayreti isteği de istatistik kağıdına yansımayan kısmı...

Bu yardımlaşmaya, her oyuncunun katkı vermesine muhtacız demeyelim ama bizi sahada büyüten şey bu. 8 maçta, Fener maçının son çeyreği hariç hep bir şekilde çözüm bulmayı başardı koç ve takımı. Aralık başına kadar bir ara var şimdi, Kasım sonunda bir lig maçı olur mu olmaz mı bu sürekli değişiyor. Aralık başında bir haftada 3 maç oynayacağız Euroleague'de. Çözülmesi gereken sorunlarımız var elbette ama takımın dağılacağı bu dönemde ne kadarını çözmek mümkün olacak merak konusu...

Takımın eline koluna sağlık...
 

Üst