KBSL 9. Hafta | İzmit Belediyespor 62-80 Galatasaray

Tarih: 21 Kasım 2020 Cumartesi
Saat: 15:15
Yer: Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu
Yayın: Tivibu Spor

Miili maç arası ile Euroleague arasındaki çift maç haftasının ilk maçı. Rakip elemelerden Euroleague vizesi aldı. Ancak son 5 maçta Beşiktaş hariç galibiyetleri yok. Geçen sezon sinir bozucu şekilde koparamadığımız bir maç yaşanmıştı orda. Eski oyuncumuz Grigalauskyte 18, Özge Kavurmacıoğlu 10, bu sezonki skorerimiz olacak Courtney de 13 sayı atmıştı. Biz de Tilbe ve Bria'ya ek olarak Vickie'nin 26 sayısıyla galibiyeti alabilmiştik. Ancak o gün sahaya çıkan 23 oyuncudan sadece Sude, Mısra ve bize geçen Courtney sahada olacak. O bakımdan bir gösterge olarak almak doğru değil...

En azından çok uzak bir deplasman olmaması iyi, hafta içi de Ahmet Cömert'te oynayıp Sopron yollarına düşecek takım...
 
Takımın bu sezonki en olgun maçı. Yüksek konsantrasyonla oyundan hiç düşmeyerek maçı büyük takım refleksi göstererek son periyotun başında maçı çözerek yendi. Emeği geçen herkese tebrikler.
 
Meltem bugün hem şut soktu, hem Courtney'e ikili sıkıştırma geldiğinde potaya hücum ederek kolay basketler buldu. 3 numaradan bu katkıyı aldığımızda hücumda takım rahatlıyor. Bella'dan sonra Mercedes'in savunma kısmına hepimiz burun kıvırsak da hücumda beklentileri karşılıyor. Pota altında çok yüzdeli bitiriyor. İkili oyunda devrildikten sonra aldığı topları tek elle bitirdiği bir atışı var, %90'la falan isabet buluyor galiba bu atışında :)
Hücumda her şey Courtney'le başlıyor. Hem kendi bitiriyor, hem diğer oyuncuları besliyor. Ona bu kadar bağımlı olmak korkutsa da şimdiye kadar işini mükemmel yaptı. Steinberga bazen fazla zorlayıp zarar veriyor ama hücum tarafında onun bireysel yeteneğine de her zaman ihtiyaç var. Bugün Asena yoktu, umarım ciddi bir problemi yoktur.
 

Üst