KBSL Play-Off Çeyrek Final 1. Maç | Galatasaray 63-51 BOTAŞ

28.03.2021 Pazar
14:00
Sinan Erdem Spor Salonu
Tivibu Spor

Ligi ikinci sırada bitiren takımımız, play-off çeyrek finalde ligi yedinci sırada bitiren Botaş ile karşılaşacak. Sene başında yaptığı yerli oyuncu transferleriyle dikkatleri çekmişlerdi. Işıl Alben ve Tilbe Şenyürek geçtiğimiz seneyi bizle geçirip sezon sonunda hepimizin şahit olduğu bir takım rahatsız edici olaylardan dolayı Botaş'a transfer olmuşlardı. İki oyuncu da başarılı giderken ağır sakatlıklar geçirip sezonu kapadılar. Daha yükseklere oynayabilecekken ligi yedinci bitirebildiler. Elizabeth Williams ve Marina Bas'ın yanı sıra eski oyuncularımız Bahar Çağlar ve Ayşe Cora, Botaş'ta ön plana çıkıyor.

Takımımızın eksiklerini artılarını defalarca bu forumda ya da başka platformlarda konuştuk. Ufukta Fenerbahçe ile final oynamamız gözükse de maç maç ilerleyip ayağımızı yere sağlam basmalıyız. Umarız Euroleague'de ki Fenerbahçe eşleşmesi ve ligdeki son Nesibe Aydın maçından gerekli dersleri almışızdır. Umarız pazar gününe gülerek başlayıp yolun sonunda da gülerek ayrılırız. Takımıza başarılar.
 
Zafer Kalaycıoğlu fena olmayan işler yapıyor Botaş'ta. Işıl ve Tilbe'yi kasım ayında kaybettiler, Cora da bir süre oynayamadı elindeki kırık sebebiyle. Enteresan şekilde bu sakatlıklardan sonra dahil takımın ileriye doğru gidişi durmadı, tabi elindeki kadro oranında... Kadın basketbolun köklü takımlarından biri aslında Botaş. Galatasaray-Fenerbahçe dominasyonu öncesi iki şampiyonlukları vardı. Adana'dan Ankara'ya geçtiğinde işin kapanmaya doğru gideceği konuşuluyordu. Bu sezon Işıl-Tilbe-Bahar-Cora dörtlüsü ve Zafer Kalaycıoğlu ile bir hamle yaptılar. Gerçi sakatlıklar oldu ama bu ekibin üzerine 1-2 takviyeyle daha dişli bir takım olabilirler. BOTAŞ'ın açılımı da Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi. UMMC de Ural Maden ve Metalurji Şirketi. Aslında benzerbir etki yapabilir ama olmamış bugüne kadar :)

Galatasaray Kadın Basketbol Takımımız, iç saha maçlarını oynadığı Ahmet Cömert Spor Salonu’nun restorasyona girecek olmasından dolayı sezonun kalan kısmındaki iç saha maçlarını Güngören Spor Salonu’nda oynayacak.


Şu salonu da göremeden sezonu bitireceğiz sanırım. Deveye sormuşlar boynun niye eğri diye, nerem doğru ki demiş...
 

Üst