Kitakyushu Kupası 3. Maç | Galatasaray 87 - 49 Miyagi Max

Türkiye’de Kıtalar Arası Kupa olarak da bilinen Kitakyushu Kupası grup maçlarının ilk ikisini galibiyetle kapatan Engelsiz Aslanlar, hem grup son maçında hem de final maçında Japonya şampiyonu Miyagi Max ile karşı karşıya gelecek.

Sendai şehrinde yerel bir organizasyon olarak Miyagi Nishitaga Kulübü olarak Miyagi kampüsünde 1988 yılında kuruldular ve 1996 yılında şu anki adı olan “Miyagi Max” adını aldılar. Miyagi Max adını aldıktan sonra ulusal şampiyonada boy göstermeye başlayan Japon temsilcisi, ilk şampiyonluğunu 29. Japonya Tekerlekli Sandalye Basketbolu Şampiyonası’nda kazandı. 2001 yılında ise takımın kaderini değiştirecek bir olay yaşandı. Japonya’nın gelmiş geçmiş en iyi basketbolcularının başında gelen Rei Fujimoto takıma katıldı. Fujimoto’nun takıma dahlinden sonra Miyagi Max’ın kaderi tamamen değişti. Özellikle 2008-2012 yılları arasında düzenlenen 4 Japonya Şampiyonası’nda peş peşe şampiyonluk yaşayan Max’in en önemli oyuncusu olarak ön plana çıktı.

Miyagi Max ile daha önce dört defa karşı karşıya geldik. 2008 senesinde 6.sı düzenlenen Kitakyushu Kupası’nda grup maçlarında ilk defa karşı karşıya geldiğimizde rakibimizi 83-46′lık skor ile mağlup etmiştim. O sene Kanada temsilcisi British Columbia takımını finalde mağlup ederek kupaya ilk kez uzanmıştık.

İkinci karşılaşma ise bir sonraki sene 7. Kitakyushu Kupası’nda gerçekleşti. Yeniden grup maçında karşı karşıya geldik ve bu maçu da 83-58′lik skorla kazandık. Daha sonra finale yükselen takımımız, Kore temsilcisi Mungungwa Electronics’i mağlup ederek 2. kez üst üste şampiyon olmuştu.

Geçen sezon Miyagi Max ile iki defa oynadık. 9. Kitakyushu Kupası grup maçında 85-58 galip gelmiş, final maçında ise özellikle ilk yarıda çok zorlanmış, Fujimoto’yu yavaşlattıktan sonra hücumda daha yaratıcı oynayan takımımız maçı 68-51 kazanmış ve şampiyon olmuştu.

Miyagi Max’ın kadrosunda şu oyuncular bulunuyor:

Kazuyuki Toukairin (1.0 Puan)
Satoshi Sato (1.o Puan)
Mayo Hagino (1.0 Puan)
Shiro Sugawara (1.0 Puan)
Shingo Fujii (1.5 Puan)
Yosefu Kougo (1.5 Puan)
Akira Toyoshima (2.0 Puan)
Masayoshi Satoh (2.0 Puan)
Hironori Takahashi (2.5 Puan)
Yuya Igarashi (2.5 Puan)
Yoshihiro Kato (3.0 Puan)
Mitsuo Shiina (3.0 Puan)
Tomomi Masubuchi (3.0 Puan)
Masato Nakazawa (4.0 Puan)
Ikumi Inoue (4.0 Puan)
Tomoyuki Ootsuki (4.0 Puan)
Reo Fujimoto (4.5 Puan)
Moe Uchimi (4.5 Puan)
Miyagi Max gruptaki ilk maçında Roller Hawks’ı 60-47 mağlup etti ve ikinci maçında Dallas Mavericks’i 64-63 mağlup ederek finale çıkmayı garantiledi.


Engelsiz Aslanlar ise 11 kişilik kadro ile Japonya’da bulunuyor. Kadromuzda şu isimler var:

Murat Yazıcı (1.0 Puan)
Fikri Gündoğdu (1.0 Puan)
İsmail Ar (1.5 Puan)
Matt Scott (2.5 Puan)
Mustafa Korkmaz (3.0 Puan)
Sofyane Mehiaoui (3.0 Puan)
Ferit Gümüş (3.0 Puan)
Özgür Gürbulak (4.0 Puan)
Tristan Knowles (4.0 Puan)
Mateusz Filipski (4.0 Puan)
Piotr Luszynski (4.5 Puan)

Kitakyushu Kupası’ndaki ilk maçımızda Dallas Mavericks’i 95-54, ikinci maçımızda ise Roller Hawks’ı 63-36 ile mağlup ettik ve averajla liderlik koltuğuna oturduk. Finali garantileyen takımımız 10.'su düzenlenen turnuvada 4. şampiyonluğunu kovalıyor. (Bu alanda rekor takımımıza ait.)

Engelsiz Aslanlar, Miyagi Max ile ilk önce TSİ 03.00′da grubun son maçında karşı karşıya gelecek. Daha sonra Türkiye’de saatlerin geri alınmasından ötürü TSİ 07.00′a denk gelecek zaman diliminde şampiyon olabilmek için mücadele edecek.

Takımımızda ilk gün Dallas karşısında hafif sakatlık yaşayan Özgür’ün ve ikinci gün Roller Hawks maçında hafif sakatlık yaşayan İsmail’in oynaması için herhangi bir engel bulunmuyor.
 

Üst