Re: kobe mi? lebron mu?
nba de bana göre yıldızlar dış oyncu olarak sıralarsak ;en üstte kobe vardır onun yanına zaman zaman ivy ve t-mac gelmiştir şu anda ise orada chris paul oturmaktadır...şu an ivy t-mac biraz daha alttadır orada kalıcı olamamışlardır onlardan sonra 2003 draft kuşağı gelir wade lebron ve melo eşşeği(bu adamı seviorm ama o melo eşeği inanın ki kötü anlamda demiyorum) fakat wade biraz daha öndedir..aşağıda bir türlü yukarı çıkamamış pierce allen carter,nash ve kidd gelir kidd in yeri ayrıdır bir de pierce şu anda üstlere doğru çıkmaktadır...bunların arasına bu sıralar boozer ve bigshot chaunsey de katılmıştır ki kalıcı da olmuşlardır benim gözümde...sonra ise jj,richard jefferson,rashard lewis,deron williams gibi adamlar gelir bu gruba bazıları bi sene için de olsa girer mesela bu seneki hidayet gibi arasıra shawn gibi formdayken peja gibi marbury gibi...genel olarak toparlarsak kobe olsun t-mac ve ivy olsun bir destanla değil sürekli destan yazmayla anılırlar...chris paul ise hızla yükselendir bundan 3 sene sonra kobe nin yanını gelip üstüne bile çıkacaktır lebron wade ve melo ise yetenek kuşağıdır fakat wade hariç winnerlık gösterebilmiş biri yoktur wadein ise şampiyonluğu bi daha görebileceği muammadır , lebronun ise şampiyonluğa uzaklığı aslında tek başına gitmeyeceğini anlamasıyla alakalıdır,tanrı ona baya cömert davranmıştır yetenek konusunda melo ise başarısızlık serisine girmesi halinde ne kadar iyi oynarsa oynasın overrated damgası yiyebilir...pierce nash kidd vs adamlar genel olarak istikrarlarını bozmazlar winnerlıkları tartışılır ama potansiyelleri tartışılamaz aslında carmelo da buraya düşmek üzeredir...jj ,lewis,jefferson,jason terry ise daha çok istikrarlı yardımcı skorer ya da küçük takımın büyük skoreri rolündelerdir bu ti ouncular bu sıralaracaip piyasa yapmışlardır en önemli özellikleri ise her daim taliplerinin olmasıdır.peja ,starbury,stack gibi adamlar ise rolünü benimserlerse hala daha kullanılabilecek 2. veya 3. opsiyon olacak extra işler yapacak adamlardır(şimdilerdeki peja)...fakat rollerini kabul etmezlerse çejkilmez olurlar ve takas piyasasına malzeme olurlar bazıları ise devasa kontratı yüzünden takımın elinde patlar(starbury) ya da rezizyondaki takımlara takas edilerek buy out edilirler(bad 3 point walker)
baya uzun bir mesaj oldu ama okumanızı tavsiye ederim