Maça giriş ve kombine ikilemi...

Sevgili abilerim ve sevgili arkadaşlar bu konuya dikkat çekmek istediğimden forumda başlık dolduruyorum..Forum yönetimi gereksiz ve saçma görürse lütfen kaldırsın.Şimdiden özür dilerim...

Evet şöyle bir geri dönüş yaparak sezon başlamadan önceki zamana gidelim ve Sayın Dedehayır'ın açıklamalarına kulak verelim.

Bu sene kombine fiyatları.... liradır Herkes kombinesini zaman varken alsın salona girmek ve bilet bulabilmek çok zor olacak(!). Bu açıklamların ardından insanlar kombine almaya yöneldi. Tabi ki kombineleri alan galatasaraylıların çoğu kulübe destek vermek amacıyla kombinelere rağbet etti.Ama maçlara rahat girebilmek adına cebindeki üç kuruşu denkleştirip kombine kartı alanlar büyük mağduriyet içerisindedir. Ben kombine almadım ve maçlara çok rahat bir şekilde girebiliyorum..Ama kombine kartı sahiplerini fenerbahçe maçında çektiklerini gördükten sonra o izdihamda biletsiz yüzlerce insanın maç izlerken kombinesini alıp dışarda kalan insanların haline çok üzüldüm... Tabi ki yönetim sezon başında böyle bir açıklama yapmak zorunda maddi kaynaklarını sağlamlaştırmak için ve çoğu kombine kartlıda bu durumları bilerek kombinesini alıyor...
Fakat bu durumda kombine kartların işevselliğini ve önemini sürdürmesi imkansızdır. Bu durumda zaten az alınan kombinelerin satışının daha da düşmesi kaçınılmazdır.. Tabi ki oraya gelen seyirciyide maça sokmadan göndermek olmaz. Ama en azından büyük maçlarda bu uygulamalara çok dikkat edilmeli ve kombine sahiplerine ekstra ve özel imkanlar sağlanmalıdırki bu kombine süreci devam etsin.Yoksa bırakan kombine satışının artmasını,dibe vurmaması için beklemekten başka çare yoktur

Safa Erülken

Sevgili Sefa gayet içten ve doğru bi yazı yazmışın yanlız yanlış yerde ve boşuna açmışın bu mevzuyu,nedeni ise yukarıda saydığın çarpıklıkların nedeni bir iki kişi değil,bu bir hayat tarzı ve medenilik meselisi,bunların suçlusu sensin,benim başkası değil Sefa,Ne yaşadığın ülke senin kafanda kurguladığın ülke ne de etrafıdaki insanlar o kurguda yaşayabilecek seviyede insanlar,işte bundan soruyorsun,sorguluyorsun çarpıklıkları,isyan ediyorsun gözüne senin verginle alınan gazı sıkan polise ama biliyorsun ki o polise birşey olmayacak,ben para verip bilet alırken beni itip içeri birileri girecek para vermeden,eşek yükü para verip kombine bilet alanlar sezonun en önemli maçı içeri giremeyecek,sen hiçbir derbi maçına kız arkadaşınla gidemezsin, sen sıraya girip paşa paşa büyük bi maça da giremezsin hayatında; o yüzden fazla sorgulama etrafını kombine,sıraya girmek,başkasının hakkına saygı senin yaşadığın ülkede yok çünkü,senin video kartın kaldırmıyor oynamak istediğin oyunu anlıyacağın

bu seneden itibaren kombine satılmayacak
dedehayırın fb maçından sonra bana söylediği açık açık biz bu kombine işini yapamıyoruz.

kombinem var diyerek güvenerek sinoptan 1300km yol tepip o gece uykusuz geçirirp fenerbahçe maçına girememek çok koyuyo insana ...

YAREN BATİN' Alıntı:
dedehayırın fb maçından sonra bana söylediği açık açık biz bu kombine işini yapamıyoruz.

O zaman istifa etmeli . Kombine organizayonunu yapamıyorum diyorsa o görevde kalmasının da anlamı yok.Yönetici olarak ne yapacak o zaman ?

YAREN BATİN' Alıntı:

O kombine işini ben yaparım. 2000 kombine de garanti ederim ona. Beceriksiz adam nolucak.

Şu işi bile beceremiyosan oturma o zaman orda daha fazla.

Semih Ural' Alıntı:
[quote="YAREN BATİN":161inzrj]bu seneden itibaren kombine satılmayacak

O kombine işini ben yaparım. 2000 kombine de garanti ederim ona. Beceriksiz adam nolucak.

Şu işi bile beceremiyosan oturma o zaman orda daha fazla.[/quote:161inzrj]

Trajikomik olaylar şubede devam ediyor. Gün geçtikçe de sesimizi yükseltmedikçe de komik duruma düşüp, daha da rezil hale geliyoruz.

Yöneticinin ne demek olduğu Türkiye'de çok açık olmasa da, protokolde bacak bacak üzerine oturup soyunma odasına rahat girebilen insan olarak düşünülüyorsa yanılıyorlar. Yönetici şubenin tümüyle ilgilenmelidir. Parasını alamadığını iddia eden oyuncular, bekletilip imzalanan sonra da gönderilen hoca, bir istekli bir isteksiz takım, flaş transferlere rağmen koordinasyon eksikliği, kombineyi bile yüzüne gözüne bulaştırıp taraftarı aciz duruma düşürmek, federasyonun ve hakemlerin ezmesine suskun kalmak, kapalı alanda sıkılan biber gazı ve o yüzden zehirlendiği iddia edilen sporcu, yayıncı kuruluşa ağzını açamamak. Hepsi birleştiğinde sayın Dedehayır neyin peşinde merak ediyorum doğrusu.

Üç kere çok yakından diyaloga girdik. Birincisinde yaka paça atıldığım selçuk maçında yanıma gelip polise adam kombinesinde oturamayacak mı ben oturuyorum beni de kaldırın haykırışı, diğerinde Uleb öncesi verdiği sözler ve son olarak kombineliler ne dese haklıdır başarısızız ve mağdurlar itirafı...

İlkinde o kadar konuştu sonuç sıfır gelecek ay gene duruşma var. İkincisinde Uleb Final Four'a Torino için vizelerde gerekli destek verilecek deyip gün be gün kaçması ve son olarak da fb maçına oğlum bile zor girdi itirafı...

Yapamıyorsan yapamıyorum de, yapıyorsan da gerektiği gibi yap. Yoksa herkes bu şubeyi yönetebilir...

Biz pembe koltuk derdindeyken geçen maçta trajikomik olayların en büyüğü gerçekleşti. Biz dersimizi alıp ikinci sırada pota arkasında oturuyorken önce polis bayanlar maçını seyredern Erdem Türetken'i kaldırmaya çalıştı. (ilk sıra yasak dedi, Erdem'in sporcu olduğunu bilmeden). Sonra biten bayanlar maçından sonra o gün kadroda olmayan oyuncumuz Beril Binoğul'u kaldırdılar. Beril kardeşimiz yemeğim bitsin kalkıyorum derken bile oturtmadılar. Sonra Yasemen Horasan'dan Marina Kres'e herkesi oturdukça kaldırdılar...

Bize artık makara sebebi çıkmıştı gülüyorduk ki bir baktık (yanlışım varsa düzeltin) Sebahattin Kart'ı kaldırmaya çalıştı. Kulüpteki görevini bilemiyorum ama camianın önde gelenlerinden duayeni kaldırmaya zorlayan polis memuru sonra da kafayı Tekerli Sandalye Basketbol Takımı oyuncularımızdan Petr Tucek'e taktılar. Adam güçbela oyuncu ve engelli olduğunu anlatmaya çalıştı ve artık müdahele ettik. Tam anladı derken bu sefer Tucek'den de daha gözle görülür derecede engelli olan ve tekerlikli sandalyeyle yaşayabilen Matthew David'e sardı ve ona bile arkalara geç dedi. Adam sandalyeyle nasıl geçecek? Baktı ona da laf geçiremedi onun sandalyesini kullanan sarışın bayanı zorladı arkaya geç diyerek. O David'e yardımcı olduğunu ve David'in sandalyesini taşıdığını anlatmaya çalışırken gene müdahelemiz sonucu bıraktı ama olaylara hala anlam veremedi...

İşte spor salonlarının hali. Sporcuları tanımayan memur. Ve kendi haline bırakılan oyuncular.

Dexia maçında söyledi. Kendi oğlum da çok zor girdi dedi. Bayanlar giremedi dedi. Haklısınız vs. hepsini söyledi...

Bunu zaten herkes görüyor da o başarısızlığını göremiyor...

Cevdet son o kaldı gerçekten:D ahah

Adam ne yapsın ki, anlamadım ben. zaten bu Ahmet Dedehayır'ın çözebileceği bir iş değil. buna ancak Adnan Polat müdahele edilirse çözülür bu iş. Ahmet Dedehayır'ın rüştü o kadar kuvvetli değil daha.

Kantine inen merdivenlerin yakınında 4-5 polis iki kişinin etrafını sarmıştı. Doğal olarak, salondan son olarak çıkmakta olan 30 kişi aşağı inmek yerine orada kaldık. Her neyse, polisle tartışan taraftarımızı hep beraber sakinleştirmeye çalışırken, benle yaş en azından benden küçük gösteren iki polis aynı taraftarımıza saldırmaya devam ettiler tekme tokat, eğer orada biz olmasaydık diğer polislerin de seyirci kalacağını tahmin ediyorum,( neden araya girmiyorsunuz diye sorduğumda bir memura kem küm etti resmen) neyse ki tepki göstermemiz üzerine yaşça büyük polisler araya girdiler. Peki, sonra ne olsa beğenirsiniz, birden insanları merdivene doğru itmeye, haydi boşaltın demeye başladılar. Üstelik oradakiler de , aralarında çocuklu ailelerin bulunduğu kadın - erkek karışık bir grup. Merdivende bir yoğunluk da oldu, ağlayan çocuklar vs. Orada bir çocuk düşse ezilse hesabını kim verecekti merak ediyorum. Üstelik aşağıda kan lekeleri gördük, bir taraftarımız darbe almış. Sanırım, aşağıda bir kişi olanları tahminimce, amir olan omzunda iki yıldızlı bir memura iletti; ama her şey olup bitmişti zaten.

Başka bir topicte yazdıklarım Kerem Polat ağabeyin anlattıklarına benzer, erkek maçından sonra oldu yine.

Bir maç polisin elindeki taraftarımızı sakinleştirmeye çıkarmaya çalışıyoruz, bir maç masa hakemi gelip, saatin çalışmadığı pozisyona itiraz ettiğimizden gelip bize gider yapıyor, sonra kulübümüzün güvenlikten sorumlu personeli gelip sakin olun lütfen falan diyor bir de, suçumuz tribünde tepki vermek, Fenerbahçe maçında salona giremiyoruz, yaşadığımız dumurluk olaylar her hafta kendilerine yenilerini katıyor; ama değişmeyen tek şey hakkımızı savunacak bir kulüp görevlisiyle asla karşılaşamamamız. Eh, düşünüyorum biz hala maça gidiyoruz, manyak mıyız?

Sonra Eser Atalay'ın aklıma geliyor bizim istediğimiz oyunu kaldıracak ekran kartı, RAM, işlemci hiçbir şey yok elimizde, hatta işletim sistemi de yok. Boşa konuşup, boşa yazıyoruz.

Emre Sarp ben de senin anlattığın olayın bizzat şahidiyim,bayan bi polisin nasıl ağıza alınmayacak küfürler ettiğinin ve saçı dökük ama genç bi polisin nasıl yumruk salladığını ve bi taraftarını yüzünü dağıttığına şahit oldum dediğin gibi o küçük çocuk orada ezilse kim verecekti hesabını diyeceğim ama sonra ayılıyorum burası Türkiye burada karakolda insanlar işkence edilip öldürülüyor intihar deniyor,geçelim biz orda iki itilip kakılmışız müstahak bu millete, ezilmediğimize dua edelim şükredelim tanrıya,başta amerika 4-5 ülkede maç izledim polis her ülkede aşşağı yukarı aynıdır ama türkiyede kadar insan ilişkileri zayıfını görmedim

Eser Atalay' Alıntı:
Emre Sarp ben de senin anlattığın olayın bizzat şahidiyim,bayan bi polisin nasıl ağıza alınmayacak küfürler ettiğinin ve saçı dökük ama genç bi polisin nasıl yumruk salladığını ve bi taraftarını yüzünü dağıttığına şahit oldum dediğin gibi o küçük çocuk orada ezilse kim verecekti hesabını diyeceğim ama sonra ayılıyorum burası Türkiye burada karakolda insanlar işkence edilip öldürülüyor intihar deniyor,geçelim biz orda iki itilip kakılmışız müstahak bu millete, ezilmediğimize dua edelim şükredelim tanrıya,başta amerika 4-5 ülkede maç izledim polis her ülkede aşşağı yukarı aynıdır ama türkiyede kadar insan ilişkileri zayıfını görmedim

kesinlikle haklısın bu konuda.

Kombine sahipleri bir yana bu olaylara şahit olan kombinesi olmayan insanlar kombine alırlar mı ?

Mesela benim fener maçında biletim olmasına rağmen görevli polis bana bilet sormadı.Herkezinde bildiği gibi normal lig maçlarında biletsiz elini kolunu sallayarak girebiliyorsun.

Bence en kısa zamanda pembe koltuklarda numaralı sisteme geçilmesi gerek.

Eser Atalay' Alıntı:
Sevgili Sefa gayet içten ve doğru bi yazı yazmışın yanlız yanlış yerde ve boşuna açmışın bu mevzuyu,nedeni ise yukarıda saydığın çarpıklıkların nedeni bir iki kişi değil,bu bir hayat tarzı ve medenilik meselisi,bunların suçlusu sensin,benim başkası değil Sefa,Ne yaşadığın ülke senin kafanda kurguladığın ülke ne de etrafıdaki insanlar o kurguda yaşayabilecek seviyede insanlar,işte bundan soruyorsun,sorguluyorsun çarpıklıkları,isyan ediyorsun gözüne senin verginle alınan gazı sıkan polise ama biliyorsun ki o polise birşey olmayacak,ben para verip bilet alırken beni itip içeri birileri girecek para vermeden,eşek yükü para verip kombine bilet alanlar sezonun en önemli maçı içeri giremeyecek,sen hiçbir derbi maçına kız arkadaşınla gidemezsin, sen sıraya girip paşa paşa büyük bi maça da giremezsin hayatında; o yüzden fazla sorgulama etrafını kombine,sıraya girmek,başkasının hakkına saygı senin yaşadığın ülkede yok çünkü,senin video kartın kaldırmıyor oynamak istediğin oyunu anlıyacağın

Doğru söylüyorsun abi insana saygı yok bizim ülkemizde ..Her türlü olaya el atmayı beceren polisimiz insan haklarına gelince sınıfta kalıyor binlerce zayıfla...

Yazık ki ne yazık sinoptan oradan buradan maçlara gelen parasını kuruş kuruş ödeyen insanlara...
Üst düze yönetici olmak takım elbiseyle ve pembe gömlekle olmuyor demekki

Duyarlı gsbasket forumuna sonsuz teşekkürler...