Maurice Ndour

Erkek Basketbol Takımımız son olarak Litvanya’nın Rytas Vilnius takımında forma giyen 2,06m boyundaki uzun forvet ve pivot pozisyonlarında oynayabilen Senegalli oyuncu Maurice Ndour’u sarı kırmızılı renklerimize bağladı.

1992 yılında Senegal’in Sindia şehrinde dünyaya gelen Maurice Ndour, ülkesinde yerel bir turnuvada oynarken keşfedildi ve Okayama Gakugeika Lisesi’nde basketbol oynamak üzere Japonya’ya gitti. Lise yıllarının ardından Amerika’ya taşınarak üniversite kariyerinin ilk iki yılında Monroe Koleji, son iki yılında ise Ohio Üniversitesin’de geçirerek Bobcats için oynadı.

Okul yıllarının ardından 2015 NBA Yaz Ligi için New York Knicks’e katıldı, Yaz Ligi’nin ardından Dallas Maceirck ile imzalayarak sezon hazrılıkları için kadroda kendine yer budu. 2015-2016 sezonu başında İspanya’nın ve Avrupa’nın güçlü ekiplerinden Real Madrid’e transfer oldu ve 12 İspanya Ligi, 6 EuroLeague karşılaşmasında süre alarak İspanya Şampiyonluğu yaşladı.

2016-2017 sezonu için yeniden Amerika’ya dönerek New York Knicks ile anlaşan Senegalli oyuncumuz 32 maçta 3.1 sayı, 2.2 ribaund istatistikleri ile oynadı. NBA’deki çaylak sezonunun ardından 2017-2018 sezonu için Rusya’nın Unics Kazan takımına transfer oldu. 2 sezon oynadığı Rusya Ligi ve EuroCup’ta top 74 maça çıktı 9,3 sayı, 4,5 ribaunt istatistikleri ile mücadele etti. Burada geçirdiği 2 sezon sonunda yeniden İspanya’ya dönerek 2019-2020 sezonu başında Valencia Basket için oynamaya başladı. 19 İspanya Ligi, 26 EuroLeage karşılaşmasında görev alan Maurice Ndour 45 maçta 6,1 sayı, 2,9 ribaund ile oynadı.

İspanya macerası sonrasında 2020-2021 sezonu başında transfer olduğu Litvanya’nın Rytas Vilnius takımında 5 lig maçında 17,4 sayı, 6,0 ribaunt ve Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde 5 maçta 9,8 sayı ve 4,8 ribauntluk performans ile sezonun geri kalan kısmı için Çin’in Zhejiang Golden Bulls takımına transfer oldu. Bu sezon başında yeniden Rytas Vilnius’a dönenerek günümüze kadar forma giyen Maurice Ndour, aynı zamanda Senegal Milli takımında da forma giyiyor.

2019 yılında Çin’de gerçekleşen Dünya Basketbol Şampiyonası’nda Senegal Milli Takımı forması ile 5 maçta 10,2 sayı, 4,2 ribaund istatistiklerini yakaladı.

Kariyerini Galatasaray Nef ile anlaşarak sarı kırmızılı formamız altında sürdürecek olan oyuncumuz Maurice Ndour’a Galatasaray’a hoş geldin diyor, sağlık ve başarı dolu bir sezon diliyoruz.

Profesyonel Kariyeri
2015/16 Real Madrid
2016/17 New York Knicks
2017/18 Unics Kazan
2018/19 Unics Kazan
2019/20 Valencia Basket
2020/21 Rytas Vilnius
2021/22 Rytas Vilnius

Başarıları
2016 İspanya Ligi Şampiyonluğu
2017 Afrobasket Üçüncülüğü
2018 EurCup Çeyrek Finali
2019 EuroCup Yarı Finali
2022 Afrobasket Üçüncülüğü
 
Tamamen ihtiyacımızı karşıladığını söylemek zor, ya da oyunumuzu şampiyonluk seviyesine çıkaracak kadar etkili bir oyuncu değil ama her şeyden önce takımda eksik olan personel sıkıntısına dair sezonun bu noktasında daha iyi bir çözüm bulunamazdı. Evet hedef maçlarımızı kaybediyoruz. Bunda hocanın etkisi kadar takımdaki personel azlığının da etkisi var. Tek tip bir oyunu en iyi şekilde oynamak zorundayız. Sene başında söylediğim gibi, çözmesi daha kolay oluyor bu tür takımları. Alternatif bir oyun üretilmeli, ancak şunu neden yapmıyoruz diyebileceğimiz bir argüman var mı bilemiyorum. Sezonun bu noktasında iyi hamle ancak, iki grup maçında oynamayacak. Geç kalınmış yani. Hayırlı olsun.
 
Eksiği kapayacaktır ama ligde 5+0 yabancı kuralı ile Kravish dışarıda kalırsa, Ege sorunu ile aynı sıkıntıları yaşamaya devam ederiz, takım kısa kalır. Dap, Dee, Melo 3 lüsünü küme düşen bir takımla oynayacağımız bir maç olmadığı hiçbir zaman bozmayız diye düşünüyorum. Kerry mi dışarıda kalır sizce?
Maurice ise oldukça atletik, Real zamanlarından bir videosunu izledim hayran kalmamak elde değil. Umarım faydalı olur ama yerli oyuncu almamız gerekirse buy-out ödeyerek almamız şart. Kenan Sipahi BJK yı, Şehmuz Hazer ise FB yi taşıyor. Bir yerli ile gerçekten çok iyi olacağız, ama kim olur bilemiyorum.
 
Herkes haliyle biraz daha 'vahşi' , çember düşmanı, net bir 5 numara bekliyordu. Neticede Rakeem Christmas'ın bile hayal kırıklığı olduğunu gördük bu forma altında. Ndour çok atletik ve şutu da olan bir oyuncu olması sebebiyle fark yaratıp oyunu açacaktır. Çok da kaliteli ve tecrübeli. Çok fayda vereceğini düşünüyorum. Bu transferi düşünüp tamamlayana da teşekkür ediyorum.
 
Herkes haliyle biraz daha 'vahşi' , çember düşmanı, net bir 5 numara bekliyordu. Neticede Rakeem Christmas'ın bile hayal kırıklığı olduğunu gördük bu forma altında. Ndour çok atletik ve şutu da olan bir oyuncu olması sebebiyle fark yaratıp oyunu açacaktır. Çok da kaliteli ve tecrübeli. Çok fayda vereceğini düşünüyorum. Bu transferi düşünüp tamamlayana da teşekkür ediyorum.
Rakeem ilk gelince bende heyecanlanmıştım ama tutmadı. Bence iyi transfer oldun Kravish ve Blackshear'ı dinlendirebiliriz. Yabancı sınırı olmasa daha iyi rotasyon yapabilirdik sahada.
 
Whittington - Poythress performansı alabilsek keşke Kerry - Ndour ikilisinden, ancak savunma anlamında o katkıyı alamayız gibi. Ndour, şut tehditi ile rakiplerin savunma yerleşimini tamamen değiştirecek iyi bir hamle oldu. Teknik ekip, şube yöneticileri ve bu sezon kulübe büyük katkısı olan Erden Timur'u kutlarım.
 
Son düzenleme:
Zamanla süre aldıkça kendini yırtıp açmayı başardı. Koç da bunun farkında olduğundan, geldiğinden beri onun üzerine oynadı. Yabancı tercihini ondan yana kullanıp süresini arttırdı. Koça da tebrikler. Ara pozisyon olduğu için çoğumuzun kafasında soru işareti olsa da ihtiyaç duyduğumuz bütün açıklarımızı kapattı şimdilik. Çok da hırslı ve enerji dolu bir oyuncu. Hem kulaç uzunluğu var hem çok iyi sıçrıyor hem de çok hareketli bir uzun. Savunmadaki agresifliği çok hoşuma gitti. Şutu olması da cabası. Koç seneye de bizimle devam ederse, Ndour ilk takımda tutacağı oyuncu olacaktır diye düşünüyorum.
 
Ekpe Udoh vari, bu ayarda bir oyuncu. Gercekten boyle yonetim yapimizin boyle oyunculari getirmesi inanilmaz bir durum. Hani kotu yapinin bu kadarda bizi sasirtmasi bazen bizi sasirtiyor . Ndour-Kravish ikilisi beraber cok iyi olurdu sayet iyi bir yerli guard olsaydi. Ama Canaan'da flas bir isim.
 
Kendisinden memnun olmayan taraftara son maçlarda ders veriyor resmen. Çok çabuk karar veriyoruz oyuncular hakkında. Hemen asıp kesiyoruz. Biraz güvenmemiz lazım. Özellikle ben bu organizasyonun hamlelerine fazlasıyla güveniyorum.

Ndour da muazzam bir seviyeye çıktı. Savunma katkısından çok memnunum. Potayı karartıyor, ribaundları kaptırmıyor. Çok iyi gerçekten. Aman nazar değmesin.
 

Üst