Milan Baros

Re: Milan Baros Galatasaray´da...

Hayırlı olsun. Faydalı olacaktır, sakatlıgı hakkında bilgisi olan var mı? Sanırım oyununu etkileyecek duzeyde kalıcı/suregen bir sakatlıgı yok.

Bu transferde takıldıgım tek nokta anlaşmanın sartları. 3 yıllık imzalanmış ve taksitler halinde 7m euro bonservis bedeli odenecekmiş. Baros 3 yıl once henuz 24 yasındayken ve yeni dususe gecmisken 8.5m euroya A.Villa'ya geçmişti. Daha sonrasında da Besşiktaş'ın 7.5m euroya sattıgı Carew'le takas edilmişti.

Onceki transferlerin ısıgında, bugunun sartlarını degerlendirirsek, 7m euro bonservis bedeli biraz fazla geldi acıkcası. Yaş, 24-25 yasında oyuncu alıp-satarken oyuncunun onunde ortalama 2 transfer daha vardır. Ama bugun için Baros'un onunde son transferi vardır sadece. Bu yuzden 27 yasındaki oyuncu, 24-25'e gore deger kaybeder.

Deger azaltan bir diger nokta, Lyon-A.Villa-Portsmouth'taki performansları... İyi bir performans nasıl deger arttırıyorsa, vasat altı sayılabilecek bir performansında deger dusurmesi gerekirdi, ki dusurdu aslında.

Ucuncu bir nokta kulubu Lyon'la olan durumu, Necati Ateş'le olan durumumuza benziyor. Sozleşmesi bitene kadar kadroda asla dusunulmeyen bir oyuncuydu Lyon'da. Benzema, Fred, Keita, Cesar Delgado varken kesinlikle elden cıkaracaklardı Baros'u olamdı sırf yıllık ucreti pahasına kiraya verebilirlerdi sanıyorum. Bu yıl yaptıkları Piquionne transferi, Baros'u asla dusunmediklerini acıkca ortaya koymaz mı? Bu niye onemli, eger bir oyuncuyu sartlar ne olursa olsun gondermeyi kafasına koymus bir yonetim, o oyuncudan degerinin altında bir fiyattan vazgecmeyi kabullenmiştir. Necati uluslararası bir oyuncu olmadıgı için elimiz Lyon kadar guçlu degil ama biz neredeyese bedava vermeye bile razı gozukuyoruz.

Tum bu kosullar altında,
- yaş,
- son 2-3 sezondaki istikrarlı performans dususu,
- Lyon'un kesinlikle gozden cıkarıp 2 yıl daha ucret odemek istemeyisi gibi faktorlerden oturu, 2-3 yıl once 7.5m euro olan oyuncu degerinin, bugun itibarıyle 4-5m euroyu gecmesi zor gozukurken 7m euro vermek beni rahatsıa etti. Lyon bu anlamda karlı cıkıştır. Biz niye 2-3 yıl kotu oynamış ve kadroda istemedigimiz bir oyuncu aldıgımız fiyata satamıyoruz.:) Bunda Turkiye futbolunun uluslararası standartlarda olmamasının payı buyuk. Ama peki ya dunya piyasasından pek cok ornek verilebilir ki, bu sartlar altında deger kaybetmemiş oyuncu yoktur. Daha once yazmıştım: L.Fabiano ve Diego Porto'ya toplam 19m euroya gelip 2 yıl sonra 12m euroya gitmiştir. Kaldı ki bunun içinde yaşlanma etkisi yoktur.

Bu kadar bonservis bedeli odenmisken 3 yıllık anlaşma yapmak bir acıdan riskli. Buyuk ihtimal 2-3 yıl sonra yasın ilerleyip, performansın dusmesi sonucu daha dusuk ucretli bir anlaşmayı dusunmustur yonetim. Fakat ters tarafından bakarsak, 2 yıl sonra 2010 yazında sozlesme kriziyle karsılasabilriz. Sozlesmesinin son senesinde sozlesme yenilemeye yanasmayarak, olası bir dolgun ucretli Katar, Amerika transferini dusunerek sezon sonunu bekler ve elini kollunu sallaya sallaya bedavaya takımdan ayrılabilir. 3 yıllık toplam maliyeti 13m euroyu bulur ve sozlesmesi bittigi için serbest gideceginden, yıllık maliyeti 4.3m euroya denk gelir. 2010 yazında elden cıkarmaya kalkarsak bile, 29 yasında(son transferi) ve sozlesmesinin bitimine sadece 1 yıl kalmış bir oyuncuyu kaça satabiliriz?

Sonuç: Hem alış fiyatımız biraz yuksek, hem de sozleşme suremiz biraz kısa. Tabi opsiyon yoksa...

Tabi bunlar işin finansal kısmı, saha içi performansı acısından kiralama yerine bonservisinin alınması daha iyi. Baros takıma faydalı olacaktır. keske biraz daha iyi sartlarda alabilseydik, neyse. Atacagı gollerle helallasırız :)

Timur Abi içimi bir karartın ki sorma gitsin : ) Yazını tekrar okursan senin bile için kararabilir :)

Finansal acıdan beklenenden kotu bir anlaşma yapılmasının nedeni sanırım Araplar. Cok ciddiyim NBA'deki gibi kota falan mı getirilir artık, şu Rus ve Arap takımlarına biri dur demeli... Yeter artık...

A.Diane, K.Tunçeri transferlerinden sonra Baros'ta da işimizi zorlaştırdılar. Petrolunuz, dogal kaynaklarınız, mafyanız bitsin! :)

...Galatasaray'ımıza hayırlı olsun...Fakat fener medyasının muhtemel başlıkları gözümün önünden geçiyor :) ...Sakat yıldız :) :) ...

Henüz 27 yaşında gerçekten futbolunun en güzel zamanları hayırlı olsun genede oliviera olsun isterdim ama baroş da gerçekten iyi transfer teşeşkkürler emeği geçen herkese

Baros'a sakatlık konusunda kimse birşey diyemez.:)

Birkaç yıl önce 6 ay gibi bir dönem sakatlanmıştı ama onun dışında hiçbir sakatlığını bilmiyorum.Sezon başına 24 maç gibi de bir ortalaması olması gerekiyor...

Selim Aktepe' Alıntı:
...Galatasaray'ımıza hayırlı olsun...Fakat fener medyasının muhtemel başlıkları gözümün önünden geçiyor :) ...Sakat yıldız :) :) ...

Yemişim fener medyasını kewellada sakat dediler 2 maçta hepsini susturdu barosda aynısını yapacaktır hiç merak etmeyin.

Birde Baros liverpool dan sonra pek kendini gösteremedi galatasaray da kendinden gösterecek çok şeyi olduğunu düşünüyorum. Bu seneki transfer politikamız kaliteli ama bi şekilde aç oyunculları alıyoruz kewell da aynı şekilde oldu güzel olacak herşey inşallah

Milan Baros... İlk önce bu ve diğer yapılan transferlerde emeği geçen herkese teşekkür etmek gerekir. Baros'un kronik diyebileceğimiz ve onu ciddi anlamda etkileyen bir sakatlığı yok. Düşüşte olmasına rağmen yetenekli, hızlı bir oyuncu. Bize yarar sağlayacağını düşünüyorum. 2004'te yıldızı parlamıştı. Daha sonra o ölçüdü kendinden beklenileni veremedi. Ama daha 26 yaşında olması ondan bir transfer sonra yararlanabilece olmamız iyi. 7 milyon yüksek bir ücret fakat rakipler arasında Araplar varsa normaldir. Baros perşembe günü gelecekmiş. Umarım yeteneklerini bizde sergiler. Ona inanıyorum ve güveniyorum. Umarım yöneticilerimiz transfer dönemi bitmeden bir de sağbek alarak bizim içimizi iyice rahatlatırlar...

öncelikle itiraf etmeliyim ki sezon bittiğinde yapılacak transferlerden umutlu değildim.yine carrusca gibi "yıldız adayı" getireceklerini düşünüyordum ancak yönetimimiz beni yanılttı.adnan polat ın başkan olmasına büyük ölçüde katkı sağlayan özhan canaydın a, bu ekibi kuran adnan polat a, adnan sezgin ve haldun üstünel e çok teşekkür ederim.sözlerinden dönmediler.başkan uA nın çıldırın partisinde 3 tane yıldız alacağım demişti.o zaman aklıma canaydın ve yıldızları gelmişti.ama korktuğum olmadı.meira kewell baros yıldız futbolcular.ben sakat makat anlamam.kewell da sakattı ama muhteşem döndü.27 yaşında 3 yıllık anlaşmak çok mantıklı.baros takımımıza çok şey katacaktır.hayırlı olsun.tek üzüldüğüm konu 9 numaralı formayı kral ın yerine baros un giymesi.insan bir garip oluyor.

Baros kaç numaralı formayı giyecek?

26, haydi 27 diyelim (Ekim'de 27 oluyor) yaşında bir oyuncunun "yaşına" sorun tanımlaması yapmak olmaz... :)

Arkadaşlar, Milan Baros, 7 milyon euro'ya değil, 5.5 milyon euro'ya transfer edildi. Bir transferi yaparken sadece alış-satış fiyatına bakmamak lazım. Baros'un kulübe getireceği prestij, taraftarı mutlu etmesi, rakip takımları psikolojik olarak bozması, Avrupa kupalarında göstereceği performansla kazandıracağı paralar vb. etkenler de önemlidir.

Kaldı ki, söz konusu isim Milan Baros, hâlâ piyasası olan bir oyuncu. 5.5 milyon euro bonservis bedeli, bu çapta bir oyuncu için çok uygundur.

Yıllardır Real Zaragoza'da bekleneni verememiş Pablo Aimar, transfer işinin piri olarak bilinen Benfica'ya 7.5 milyon euro'ya transfer oldu. Aimar, iki ay sonra 29 yaşına girecek...

Geçen sene ilgilendiğimiz Grafite, 1979 doğumlu. Wolfsburg'a 7.5 milyon euro'ya gitti. Alman takımları bir oyuncuya değerinin çok üzerinde fiyat biçmezler.

Guiza'ya 14 milyon euro bonservis ücreti ve seneli 3 milyon euro maaş verilen bir ülkede, başka bir takım Milan Baros'a 5.5 milyon euro veriyorsa ve takriben 1.8-2 milyon euro senelik ücretle oynatacaksa bu işte Milan Baros'u alan takım çok akılcı bir iş yapmış demektir. Baros ile Guiza'nın potansiyellerini düşünmenizi rica ediyorum...

Milan Baros, kariyer olarak her ne kadar düşüşe geçmiş olsada, oynadığı takımlarda uyum sorunu yaşaması ve yedek bırakılması önünü tıkadı. Düşünün, Lyon'da Fred'de yedek kalıyor...

Baros, çok özel bir oyuncudur. Yetenekleri çok üst düzeydedir. Çıplak gözle izleyen arkadaşlar defaatle kendisini çok beğendiklerini söylemişlerdir. Ben de Baros'u izlediğim maçlarda çok etkili bulmuşumdur. Süratli, dengeli, adam eksilten, rakip savunmayı yıpratan bir oyuncu. Açık sahada durdurulması zor. Son vuruşları çok iyi değil ama, pozisyon almayı iyi bilmesinden ötürü çok pozisyona girebiliyor. Son vuruş açığını, çok pozisyona girmesiyle kapatabilir.

Ferdi Elmas ve birazda Alparslan Erdem dışında (Alparslan, potansiyelli bir oyuncu olabilir fakat, o bölgede açık yoktu) bu seneki transferleri çok yerinde buldum. Aldığımız yabancı oyuncular çok potansiyelli. Takım halinde iyi bir kimya yakalanırsa çok güzel sonuçlar çıkabilir. Yeterki Şampiyonlar Ligi'nde gruplara katılalım!...

Umut Öncel' Alıntı:
öncelikle itiraf etmeliyim ki sezon bittiğinde yapılacak transferlerden umutlu değildim.yine carrusca gibi "yıldız adayı" getireceklerini düşünüyordum ancak yönetimimiz beni yanılttı.adnan polat ın başkan olmasına büyük ölçüde katkı sağlayan özhan canaydın a, bu ekibi kuran adnan polat a, adnan sezgin ve haldun üstünel e çok teşekkür ederim.sözlerinden dönmediler.başkan uA nın çıldırın partisinde 3 tane yıldız alacağım demişti.o zaman aklıma canaydın ve yıldızları gelmişti.ama korktuğum olmadı.meira kewell baros yıldız futbolcular.ben sakat makat anlamam.kewell da sakattı ama muhteşem döndü.27 yaşında 3 yıllık anlaşmak çok mantıklı.baros takımımıza çok şey katacaktır.hayırlı olsun.tek üzüldüğüm konu 9 numaralı formayı kral ın yerine baros un giymesi.insan bir garip oluyor.
Neden üzülüyorsun ki bizde KRAL'ın yeri her zaman ayrı.9 numara hep boş kalcak değildi ayrıca henüz Baros'un hangi numarayı giyeceği belli değil.

Mustafa Yanar' Alıntı:
[quote="Umut Öncel":2vhtx7vu]öncelikle itiraf etmeliyim ki sezon bittiğinde yapılacak transferlerden umutlu değildim.yine carrusca gibi "yıldız adayı" getireceklerini düşünüyordum ancak yönetimimiz beni yanılttı.adnan polat ın başkan olmasına büyük ölçüde katkı sağlayan özhan canaydın a, bu ekibi kuran adnan polat a, adnan sezgin ve haldun üstünel e çok teşekkür ederim.sözlerinden dönmediler.başkan uA nın çıldırın partisinde 3 tane yıldız alacağım demişti.o zaman aklıma canaydın ve yıldızları gelmişti.ama korktuğum olmadı.meira kewell baros yıldız futbolcular.ben sakat makat anlamam.kewell da sakattı ama muhteşem döndü.27 yaşında 3 yıllık anlaşmak çok mantıklı.baros takımımıza çok şey katacaktır.hayırlı olsun.tek üzüldüğüm konu 9 numaralı formayı kral ın yerine baros un giymesi.insan bir garip oluyor.
Neden üzülüyorsun ki bizde KRAL'ın yeri her zaman ayrı.9 numara hep boş kalcak değildi ayrıca henüz Baros'un hangi numarayı giyeceği belli değil.[/quote:2vhtx7vu]

büyük ihtimalle 9 giyer.çünkü hep 9 aranıyor diye lanse edildi.tabi bu benim tahminim.ne biyelim mustafa ya yıllardır 9 kral daydı.başka biri giyince kabullenmesi zor oluyor.alışacağız artık.

baros haberi ortaya çıkınca alamaz diye dalga geçiyodu fbliler ama gelince bazı fb siteleri güizadan iyi olduğunu zorlada olsa itiraf ettiler bence biz bu sene 34 hafta sonunda min 85 gol atarız açık ara şampiyon oluruz şl yede girersek geçen sene fb nin yaptığını biz bu sene daha yukarılara çıkarabiiriz bu transfer tüm camiaya hayırlı olsun

Ahmed Salih Abi yazdıklarının hepsine katılıyorum.Güiza son vuruşlarda etkili bir oyuncu ama onun dışında çok yetenekli dağıtır dediğimiz bir adam değil. Kariyerinde Mallorca'da attığı 27 gol var. Baros ise gerçekten çok yetenekli bir oyuncu. Kariyeri düşüşte ama eğer kendini verirse çok iyi işler yapar. Ve bizi taşıyabilir...
Bu arada adamlar bizden çok Baros'u övmüşer... :?