Milli Takıma Devşirme Oyuncu

Katılıyorum (y) Maç ile ilgili Ligtv yi gördün dimi nasıl yanlı yayın yaptılar halada devam ediyo rezil herifler maç bitti sus pus oldular.

Can Abi Farmar yaşlandı.
Bize gelsin ama Milli Takım için çok yaşlı.

Bence guard pozisyonuna yapılmalı Milli Takımda bu hamle.
2 ve 3 numarada çok iyi isimlerimiz yetişiyor zaten.
Bizim guarda ihtiyacımız var.
Azıcık Kenan Sipahi dışında gelecek vadeden bir oyuncumuz yok guard pozisyonunda.
Dixon da yaşlandı 30 küsür yaşında diye okumuştum bir yerde yanlış hatırlamıyorsam eğer.
Wanamaker,Set Curry falan ikna edilemez mi ?

Benim bildiğim ergin Ataman yaşa takılmaz 1.tercihi bence kesinlikle farmardır.daha önce de 1.tercihi oydu sanırım ama yüksek bir Ücret talebi olmuştu sanırım milli takım için.bu talebinden vazgeçerse ya da uygun bir seviyeye gelirse bence farmarı devşirirler.

Bir sitenin Farmar ile ilgili bir analiz yazısı vardı. Geldikten sonra takımı baltalamış gibi bir görüntüsü var.

Sezon ortasında transfer edilen Jordan Farmar'ın etkisi olumlu mu oldu, olumsuz mu? Fazla yorum yapmadan sizlere bazı istatistikler vereceğiz...

"FÖ" Farmar öncesini, "FS" Farmar sonrasını anlatmaktadır...
Darüşşafaka Doğuş'un Galibiyet-Mağlubiyet sayıları: FÖ 13-5, FS 9-5
Darüşşafaka Doğuş'un Asist sayısı: FÖ 17.1, FS 13.7
Darüşşafaka Doğuş'un Attığı sayı: FÖ 86.4, FS 69.1
Seibutis'in attığı sayı: FÖ 13.2, FS 9.3
Gordon'un attığı sayı: FÖ 10.6, FS 7.8

Andrew Goudelock 17 Temmuz'da düğünü olduğu için bu yaz Türkiye'de devşirme olarak oynayamayacağını iletti.

Devşirme için en büyük aday Karşıyaka'lı Bobby Dixon!

Türkiye'de yetişme kıstası getirildiğine dair bende bir çok haber okudum ama TBF sitesinde ki yarışma yönergesinde şöyle bir madde var:

Aşağıda tarif edilen doğumdan başka bir yolla sonradan TC vatandaşlığına geçmişsporculardan ümit, genç ve yıldız takımlarından yetişme şartı aranmaz ve bu sporcularBasketbol 1. Liglerinde Türk sporcu statüsünde sözleşme imzalayabilirler. Ancak bir takımınkadrosundaki bu tip sporcuların sayısı biri (1) geçemez.
a. 2012-2013 sezonu ve daha önceki sezonlar için geçerli ilgili yönerge hükümlerikapsamında hali hazırda ümit, genç ve yıldız takımlarından yetişme şartı aranmazhakkını kazanmış sporcular.
b. Türk A Milli basketbol takım kadrosunda yer almış sporcular.

Yani bu maddeye göre 2012-2013 sezonu sonrası Türk vatandaşlığına geçen oyuncular, Türkiye alt yapısında yetişmemişse yabancı sayılıyor ama milli takımda oynarsa (bu şart için tarih belirtilmemiş,yani şu tarihten önce milli takımda oynamış olması gerekir dememiş) Türk sayılıyor. Bu durumda devşirilen oyuncu bu yaz milli takım kadrosunda olacağına göre Türk statüsünde oynaması gerekmiyor mu?

Ülkemizde tescilli her hangi bir kulüpte ümit, genç veya yıldız basketbol takımında resmimüsabakalarda yer almamış veya oynamış olsa bile oynadığı dönemde uluslararasımevzuat hükümlerine göre Türk Milli takımlarında oynamasına izin verilmemiş bir sporcuyabancı uyruklu sporcu olarak sayılır. TBL Yönetim Esasları Yönergesi 22.1.1. madde /16.07.2014

Emir, Ersin ve Ali Karadeniz daha önceden Türk pasaportu aldığı için onlar Türk statüsünde devam edecekler. Fakat bundan sonra yukarıdaki şartları sağlayamayan tüm oyuncular, milli takımda oynasa bile yabancı statüsünde oynayacak.

Ülkemizde tescilli her hangi bir kulüpte ümit, genç veya yıldız basketbol takımında resmimüsabakalarda yer almamış veya oynamış olsa bile oynadığı dönemde uluslararasımevzuat hükümlerine göre Türk Milli takımlarında oynamasına izin verilmemiş bir sporcuyabancı uyruklu sporcu olarak sayılır. TBL Yönetim Esasları Yönergesi 22.1.1. madde /16.07.2014

Emir, Ersin ve Ali Karadeniz daha önceden Türk pasaportu aldığı için onlar Türk statüsünde devam edecekler. Fakat bundan sonra yukarıdaki şartları sağlayamayan tüm oyuncular, milli takımda oynasa bile yabancı statüsünde oynayacak.

Evet bu yönergeye göre yabancı sayılması gerekir ama iki yönergede TBF'nin ve arada çelişki var. Hangisinin uygulanacağına nasıl karar verilecek? Bir de bugün Ufuk Sarıca Dixon'un Türk olarak oynayacağını söylemiş.

DIXON KALACAK MI? SARICA AÇIKLADI | Basketbol, Basketbol Haberleri, basketbol Dünyası, Basketbol Maçı, Basketbol Maçları

b. Türk A Milli basketbol takım kadrosunda yer almış sporcular. Bu madde son yönergeden önce altyapı şartını yerine getirememiş fakat A Milli Takım için oynamış oyuncuların, Türk statüsünde devam edeceğini anlatıyor.Yani bu ve sonraki turnuvalar için A Milli Takımda oynayacak sporcular için bağlayıcı değil.

Ufuk Sarıca neye göre Türk statüsünde oynayacak diyor bilmiyorum ama bu TBF her an herşeyi yapabilir.

b. Türk A Milli basketbol takım kadrosunda yer almış sporcular. Bu madde son yönergeden önce altyapı şartını yerine getirememiş fakat A Milli Takım için oynamış oyuncuların, Türk statüsünde devam edeceğini anlatıyor.Yani bu ve sonraki turnuvalar için A Milli Takımda oynayacak sporcular için bağlayıcı değil.

Ufuk Sarıca neye göre Türk statüsünde oynayacak diyor bilmiyorum ama bu TBF her an herşeyi yapabilir.

Evet TBF'nin ne yapacağı hiç belli olmaz, bu maddeleri istedikleri yönde uygulayabilirler veya değiştirebilirler. Bu konuyla ilgili başka bir madde daha var, okudunuz mu bilmiyorum. Sizin yazdığınız TBL Yönetim Esasları Yönergesi 22.1.1 maddesinden hemen önce ki 21.1 "istisna" maddesi. Belki bu maddeden de farklı bir yorum çıkabilir. Bakalım sonuçta nasıl bir karar çıkacak...

21.1. Ülkemiz ümit, genç veya yıldız takımlarından yetişmiş en az beş (5) sözleşmeli sporcuya yervermek zorundadır.
İstisna:
(1) Kamu görevi, çalışma veya başka nedenlerle yurtdışında bulunan Türk ailelerininçocuklarında, ülkemiz ümit, genç veya yıldız takımlarından yetişmiş olma şartıaranmaz.
(2) Doğumdan sonra Türk vatandaşlığına geçmiş ve büyükler kategorisinde Türk Millitakımlarında oynayarak veya önceki sezonlarda yönergelerden kazanılmış ülkemizümit, genç ve yıldız takımlarından yetişmiş olma koşulunda istisna hakkı olan en fazlabir (1) sporcu bulundurabilirler.
(3) Doğum yoluyla K.K.T.C. vatandaşı olması nedeniyle Yarışma Yönergesine göre istisnakapsamına giren en fazla bir (1) sporcu bulundurabilirler.