Katılıyorum Maç ile ilgili Ligtv yi gördün dimi nasıl yanlı yayın yaptılar halada devam ediyo rezil herifler maç bitti sus pus oldular.
Sezon ortasında transfer edilen Jordan Farmar'ın etkisi olumlu mu oldu, olumsuz mu? Fazla yorum yapmadan sizlere bazı istatistikler vereceğiz...
"FÖ" Farmar öncesini, "FS" Farmar sonrasını anlatmaktadır...
Darüşşafaka Doğuş'un Galibiyet-Mağlubiyet sayıları: FÖ 13-5, FS 9-5
Darüşşafaka Doğuş'un Asist sayısı: FÖ 17.1, FS 13.7
Darüşşafaka Doğuş'un Attığı sayı: FÖ 86.4, FS 69.1
Seibutis'in attığı sayı: FÖ 13.2, FS 9.3
Gordon'un attığı sayı: FÖ 10.6, FS 7.8
Ülkemizde tescilli her hangi bir kulüpte ümit, genç veya yıldız basketbol takımında resmimüsabakalarda yer almamış veya oynamış olsa bile oynadığı dönemde uluslararasımevzuat hükümlerine göre Türk Milli takımlarında oynamasına izin verilmemiş bir sporcuyabancı uyruklu sporcu olarak sayılır. TBL Yönetim Esasları Yönergesi 22.1.1. madde /16.07.2014
Emir, Ersin ve Ali Karadeniz daha önceden Türk pasaportu aldığı için onlar Türk statüsünde devam edecekler. Fakat bundan sonra yukarıdaki şartları sağlayamayan tüm oyuncular, milli takımda oynasa bile yabancı statüsünde oynayacak.
b. Türk A Milli basketbol takım kadrosunda yer almış sporcular. Bu madde son yönergeden önce altyapı şartını yerine getirememiş fakat A Milli Takım için oynamış oyuncuların, Türk statüsünde devam edeceğini anlatıyor.Yani bu ve sonraki turnuvalar için A Milli Takımda oynayacak sporcular için bağlayıcı değil.
Ufuk Sarıca neye göre Türk statüsünde oynayacak diyor bilmiyorum ama bu TBF her an herşeyi yapabilir.