Milli Takım'ın Başında Kimi Görmek İstersiniz?

Milli Takım'ın Başında Kimi Görmek İstersiniz?

  • Bogdan Tanjeviç

    Oy: 0 0.0%
  • Aydın Örs

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    25
2007 ispanyada oynadıkları oyunu görüp birde Zakhar Pashutin, Nikita Morgunov hatta Andrei Kirilenko'nun son 1-2 yılını hatırlayınca tek adayım David Blatt.
 
oktay mahmuti =sistem

milli takımda olmayan şey =sistem


oktay hocanın sisteminde ne var=topun pota altına inmesi var,hücuma hızlı çıkarak zmandan kazanıp
topu olabildiğince fazla çevirip topu boş adamla buluşturmak var...

milli takımın sisteminde(?) ne var=guard 7 saniyede topu getirir yarı sahaya,sonra hido alır topu ve guard kenara çekilir...ibo ver bi üçlük çakıyım hacı moduna girer...mehmet paşa zaten bir 9 metreden atıyım mı acaba girer mi diye düşünür...kaya da ya bnların hepsi hasta hoca zaten anınıda çıkarır beni bi basket atarsam diye düşünür...


oktay hoca bu takıma çok şey katar...özellikle mehmet ve hidayet ile en iyi anlaşabilecek koçtur ...mehmet okur eline top ver atsın türünden bir adam değildir.takımın da onun oyununa etkisi vardır...keza hücumun yıldızı , kilidi açabilecek oyuncu deyimi en çok hidayet için kullanılabilir...Oktay hoca rotasyonu iyi ayarlar bence...Gerçi turgay varken kabul etmez teklifi ama...
 
David Blatt Rusya'yı ne hale getirdiğini gördük. rusya turnuvada en pozitif basketbolu oynayan takımlardan biri. David Blatt hem oyuncularla iyi ilişki kuruyor hem de belli bir sistemi var. Ayrıca maçın en kritik anlarında yaptığı müdahalelerle oyuna etkiside görülüyor... Gelmesi zor ama çok büyük işler yaptırır bu takıma...
Oktay Mahmudi savunmayı önde tutan bir koç hücumdada Tanjevic gibi ''bizim gibi saldım çayıra mevlam kayıra'' gibi bir sistemsizliği olmayan bir koç. Hücumda herkese topun değmesini ve en uygun pozisyonda en başarılı olacak oyuncunun topla buluşmasını sağlar...
Gelmesi çok zor ama david Blatt'i bende çok isterdim. Ama diğer tercihim Murat Didin olurdu...
 
bence Oktay Mahmuti asla ilac olamaz bu takima. risk almayi hic sevmeye etliye sütlüye karismiim diyen bir felsefesi var. Milli takim düzeyinde bir cok mac kiran kirana gecer ve son saniyeler macin galibini belirleyebilir. bu durumda Oktay hoca asla dogru isim degil. ya Murat Didin ya Erman Kunter.
 
Tanjevic'i istemememin tek sebebi milli takımda başarısız olmasıydı. Fenerbahçe Ülker' i çalıştırmasının bana göre bir sakıncası yoktu.Yeter ki başarılı olsaydı.Ama olmadı işte.Zaten sizin de belirttiğiniz gibi sadece milli takımı çalıştıracak bir koç bulmak çok zor.
 
Re:

Burak Barut' Alıntı:
Abi bizim işimiz bağla falan filan değil ki.Bizim işimiz etik olmayan işlerle.Mesela kendi oyuncularını peşkeş çekmek gibi.Efes'i Fener'i Bjk'sinde değiliz.Tek basşına konsantre olacak hoca bulunması im-kan-sız.Yukarıda yazılan isimlerin hepsinin takımları var ve hepsi lig için kadro kurmuş durumdalar.Kimse bırakıp gelmez.Bize işinin sorumluluğunu bilen gelecek için umut veren bir hocadır ki bu hocanın David Blatt olmasını canı gönülden isterim.
Burak; David Blatt geldiği zaman milli takımda tercihlerini kendi oyuncularından yana kullanmayacağının garantisi var mı? İster istemez tercihini kendi takımından yana kullanacaktır. Bir tarafta tüm özelliklerini, kapasitesini bildiği oyuncu varken neden riske girsinki daha formda oyuncular olsa bile. Sonuçta bu durum hem milli takımı hem kulüp takımı yöneten tüm hocaların sorunu.

Evet listedeki hocaların hepsi kulüp takımı çalıştırıyor ama (Aydın Örs Avrupa´da bir takımla anlaştı mı?) bazıları yurtdışında görev alıyor ve takımlarında Türk oyuncu ya yok ya bir tane. Türkiye´de çalışan koçlara göre daha objektif olacaklırını düşünüyorum.
 
Onur abi şu anda Efes kadrosunda bulunupta Milli Takımda olan oyuncular ; Ermal,Ender,Kerem,Serkan.Bu oyuncuların alınmasında ya da alınmamasında kimse itiraz etmeyecektir hiç bir konumda.
 
Uğur YILMAZ' Alıntı:
Tanjevic ne zaman istifa etmeyi düşünüyor yoksa dedikleri gibi 2010'da da bu eziyet sürecek mi?
Herkes biliyor ki federasyon Tanjevic´in maddi yükünden kurtulmak istiyordu ve Tanjevic´in Fener-Ülker´le sözleşme imzalamasına aracılık ederek bunu başardı. Fener-Ülker bunun diyetini federasyondan isteyecek elbette. Takımı uzun süre sonra şampiyon yapan Örs´le yolları ayırmayı göze alıp, iyi bir hoca olup olmadığı tartışmalı Tanjevic ile sözleşme imzalamasının altında yatan gerçeğin Fenerli yöneticilerin vatan sevgisi olduğunu kimse düşünmüyor herhalde.

2010´a kadar takımın başında kalabilir mi bilmiyorum ama en az bir yıl daha Tanjevic milli takımın başında. Zaten bunu bilen medya başarısızlığa rağmen Tanjevic´in üstüne çok gitmiyor çünkü giderlerse Fener´in işine çomak sokuyorsunuz diye Aziz Abi´lerinden fırça yerler.
 
Buyrun,

İnternette ararken forumumuzda da buldum.Eyüp hocam, Atilla Gökçe'nin araştırmış ve yazmış olduğu bölümü buraya taşımış,bende bu başlık altında tekrar belirtmek istiyorum..

Demirel'in ilkeleri

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, şimdi bir ilke sınavı ile karşı karşıya...
Milli Takım'ı 1993 Avrupa Şampiyonası'na hazırlayan rahmetli Aydan Siyavuş, arada Galatasaray'la anlaşınca Demirel federasyonu toplandı ve bir ilke kararı alarak "Milli Takım hocası, kulüp takımı çalıştıramaz" deyip hocanın görevine son verdi. Milli Takım Nur Germen'e emanet edildi.
Bugün de Milli Takım Başantrenörü Bogdan Tanjeviç, Fenerbahçe ile sözleşme imzaladı. Turgay Demirel'den hiçbir tepki yok. Tam aksine TBF'nin, bu sözleşmeye bir tür onay verdiği, böylece yılda iki ay çalışıp 500 bin dolar ücret alan hocanın yükünün önemli bir kısmını Fenerbahçe'ye devrettiği söyleniyor.
Peki ilkeler ne olacak ?
Kulüp antrenörü, arada boş kalan zamanında da Milli Takım'ı mı çalıştıracak ?
Yoksa ilkeler kişiye göre değişen kavramlar mı?
Demirel'in bir açıklaması olmalı!
miliyet:atilla gökçe

viewtopic.php?f=3&t=3915&start=0&st=0&sk=t&sd=a
 
tabi ki de aydın örs.herşeyden önce kişiliğiyle,türk basketbolunun beyefendisidir ve gelmiş geçmiş en başarılı koçlarından biridir.bir kere oyuncu ile iletişimi süperdir.yıldız oyuncuların dilinden anlar.(bknz:solomon).bence şu anki durumda en iyi ihtimal aydın hoca olur fakat turgay demirel'e takılır diye düşünüyorum.
 

Üst