Milli Takım'ın Başında Kimi Görmek İstersiniz?

Milli Takım'ın Başında Kimi Görmek İstersiniz?

  • Bogdan Tanjeviç

    Oy: 0 0.0%
  • Aydın Örs

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    25
Evet arkadaşlar tamamen hayal kırıklığı dolu bir Avrupa Şampiyonası'nı dün takımımız adına noktaladık. Gerek federasyon olsun, gerek teknik kadro olsun, gerekse de oyuncularımız olsun bütün Türk halkından yoğun eleştiriler almaya başladı. Ve şu anda yapılması gereken en mantıklı şey bir koç değişikliği gibi gözüküyor. Her maçı ezilerek kaybetmiş, sadece 3.sınıf bir takımı mağlup etmiş olmamızdan sonra bile koç Tanjeviç görevine devam etmekte kararlı. Fakat gerek basınımız olsun gerekse de Türk halkı olsun Tanjeviç'in bir an önce görevinden ayrılması yada alınması gerektiğini düşünüyor. Peki sizler ne düşünüyorsunuz? Tanjeviç mevcut görevine devam mı etmeli yoksa ankette belirlenen adaylardan birisi mi Türk Milli Takımı'nın başına geçmeli? Yada daha başka sürpriz bir adayınız var mı? Bu konuyu açarak bütün bunları tartışmak istedim.

İlk cevabı da ben vereyim. Öncelikle söyleyeceğim şey ne olursa olsun Tanjeviç'in görevden alınması gerekiyor. Kesinlikle çok rezalet bir şampiyona geçirdik ve Tanjeviç ile devam edersek bir dahaki şampiyonalarda da bundan farklı bir durum olacağını düşünmüyorum. Bu sebeple Tanjeviç istifa etmiyorsa, kesinlikle görevinden alınması gerekiyor. Yerine kimin geçmesi gerektiğine gelirsek; benim ilk adayım Murat Didin. Hem ligimizde hemde Avrupa'da koçluk görevlerinde bulunmuş ve görev süresi boyunca da başarılara imza atmış bir Murat Didin'in Milli Takım'ın başına geçmesi iyi olacaktır. Murat Didin basketbolu çok iyi bilen, oyuncu ilişkilerinde son derece kuvvetli bir bağ kuran, her zaman başarıyı isteyen ve bu başarının gelmesi için de gereken herşeyi yapan bir koç. Bu sebeplerden dolayı benim tercihim Murat Didin. Eğer Murat hoca takımın başına getirilirse, arzuladığımız başarılara ulaşacağımızı düşünüyorum...
 
Murat Didin iyi bir koç olduğuna katılıyorum, fakat iyi bir insan mı bunu tartışırım.Zamanında Gs'den ayrıldıp Ülkere'e gittiğinde oyuncuları kandırıp almak gibi.Bunun yanı sıra geçen sene Bjk'de yaşadıklarıda göz önüne alınınca bence yanlış bir karar olur.Yani Onu başa getirmek Futbol Mıllı Takımına Hıkmet Karaman-Yılmaz Vural ikilisini antrenör yapmaktır.
Benim tercihim eğer bu 4lü den olacaksa Erman Kunterdir.Bizi 8. yaptığı günlerden bu yana hem o hemde takım kendini çok geliştirdi.Yanına da yardım antrenör olarak Orhun Ene,Murat OZyer'i görmekte isterim ;)
 
Ben oyumu Aydın Örs e verdim kesinlikle Aydın Örs olmalı belki bu turnuvada Milli Takımın başında şimdı o olsa hala turnuvaua devam edıyor olabılırdık.
 
Ergin Ataman neden ankette yok Emre?

Boşta değil derseniz, David Blatt örneği var ortada Ergin Hoca bence yapılacak en iyi tercihtir.
 
Ben Murat Didin'i görmek isterim... Hem tecrübesi ile hemde koçluk vasıflarının üst düzeyde olması nedeni ile. Ayrıca Murat didin her zaman en iyiyi hedefleyen çok hırslı bir koç. Emre'nin dediği gibi Avrupa'da da görev yapmış bir koç. Oyuncuları ile iletişim kurmayı bilen her zaman takımlarını belli bir seviyede tutan bir koç. Geçen sene BJK Cola Turka'da o kısıtlı kadro ile 5. lik yaşadı. Elindeki kadroyu her zaman dengeli kullandı. Bence Milli takım sorumluluğunu kaldırır ve Emre'nin dediği gibi bizi amaçladığımız başarılara ulaştırır... İlk tercihim Murat Didin'dir. Ardından Aydın Örs ikinci tercihimdir...
 
Turgay Demirel federasyonun başında olduğu sürece Aydın Örs ün milli takımın başına geçmesini beklemek hayalciliktir...Zira Turgay Demirel in ,zamanında çok kazık attığı bu hoca , son kazığını da yine aynı isimden henüz sezon sonunda yemiştir.( Bu durumdan ötürü Turgay Demirel e duacıyım çünkü F.Ülker, Aydın Örs le devam etseydi bu sezon iyice tutulmaz olurdu :) )

Yine de bende Türk milli takımını düze çıkarabilecek tek ismin Aydın Örs olduğunu düşünenlerdenim...şu an oyuncularımız için milli formayı görmek kabus görmekten farksızdır...Onları tekrar havaya sokabilecek, takım haline getirebilecek tek isim çoğunun gelişmesine önemli katkı sağlamış, bi bakıma hepsinin elinde büyüdüğü Aydın Örs tür...Hiç umudum yok ama :( inşallah Aydın Örs milli takımımızın başına geçer...
 
Re:

Cem YILMAZ' Alıntı:
Ergin Ataman neden ankette yok Emre?

Boşta değil derseniz, David Blatt örneği var ortada Ergin Hoca bence yapılacak en iyi tercihtir.
Boşta olmadığı için ankete koymadım Cem. Fakat yazımda da belirtmiştim, daha başka sürpriz adaylarınız varsa onları da söyleyebilirsiniz demiştim. Ergin Ataman'da bu kategoriye giriyor. :)
 
Erman Kunter ile Aydın Örs arasında tereddüt ettim ancak Örs´ün gelme ihtimalinin çok zayıf, Kunter´in de Galatasaraylı olması nedeniyle tercihimi Erman Kunter´den yana kullandım.

Fenerbahçeli kimliği ile bilinen Aydın Örs Galatasaray taraftar sitesinde milli takımın başında görülmek istenen iki isimden biri oluyorsa ne mutlu O´na. Bu durumda basketbol bilgisinin yanı sıra kişiliğinin de büyük etkisi olduğunu düşünüyorum.
 
Cem Yılmaz demiş ki ; David Blatt örneği var önümüzde. Ben olsam David Blatt'i takımın başına getirmek için herşeyi yapardım.Eğer seçeneklerde o olsaydı ona verirdim sonra ki tercihim Erman Kunter olurdu.
 
Bence David Blatt da olmalı bu listede o da gündeme gelebilir sonuçta Efes'i çalıştıracak.Çok sempatik bir adam ve oyuncu ilişkileri çok iyi.Bence bizim böyle bir koça ihtiyacımız var; takım ruhunu canlandıracak ve takım içi uyumu maksimum düzeyde tutacak bir koça.
 
David Blatt düşünülürse; turnuva öncesinde Tanjevic´e yönelik bir koltukta iki karpuz taşınmaz eleştirisinin ne anlamı kalır. Milli takımın hocası Fener´i de çalıştırırsa ahlaki değil ama Efes´i çalıştırırsa ahlaki! Fenerli´ler haklı olarak bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu demezler mi?

Sonuçta Efes de bizim rakibimiz. Bana göre bu görevi üstlenecek kişinin hiçbir kulüple bağı olmamalı.
 
Abi bizim işimiz bağla falan filan değil ki.Bizim işimiz etik olmayan işlerle.Mesela kendi oyuncularını peşkeş çekmek gibi.Efes'i Fener'i Bjk'sinde değiliz.Tek basşına konsantre olacak hoca bulunması im-kan-sız.Yukarıda yazılan isimlerin hepsinin takımları var ve hepsi lig için kadro kurmuş durumdalar.Kimse bırakıp gelmez.Bize işinin sorumluluğunu bilen gelecek için umut veren bir hocadır ki bu hocanın David Blatt olmasını canı gönülden isterim.
 

Üst