Murat Hoca, Lise, Sponsor, Federasyon,Yönetim, Koray Hoca!

G

Guest

Misafir
Murat Hoca'da GS liseliydi, onu istemeyenler arasında liselilerde vardı alaylılarda, keza isteyenlerde aynı şekildeydi.

Murat hoca bana göre klüpteki, sponsor+yönetim+saha içi sonuçlar neticesinde gitti.

Murat hoca'nın belki teknik ve taktik anlamda bazı hatalarıda oldu, fakat büyük maçlarda federasyon ve hakemler bizi katlederken hakkımızı savunabildikmi???

A.İpekçi'de Mirsad benchten kalkıp Cenk'i tekmeledi hakemler faul çalabildimi???

Ankara'da Telekom ile oynanan play off maçlarında 2 maçtada öne geçmemize rağmen hakemler sayesinde maçları kaybettik, hatta 2. maçta bize çaldıkları fauller neredeyse Telekomun 3 katıydı!

Son oynanan Oyak maçında, maçın bitmesine 7 saniye kala 1 sayı önde iken hakem oyak lehine 2 atış verdi, peki aynı hakemler bu faulu, aynı pozisyonda efes'e, telekom'a, fb'ye, hatta ve hatta bjk ile ksk'ye çalabilirmi???

Gelelim düne, hakem dün Gurovic'i A.Şahenk'te attığı gibi, Mirsad denen eksiği A.İpekçi'de atabilirmi???

2 Senedir R.Ankaralı(R.Ankaralı deplasman atmosferinden etkilenmeyen, vede küfüre asla taviz vermeyen, bir hakemdir, bizim maçta dakka 1, küfür için anons yaptırdı) A.Şahenk'te bizim Fener maçlarını yönetiyor, peki hiç bir kuvvet A.İpekçi'deki FB-GS maçını R.Ankaralı'ya yönettirebilirmi???

Bana göre Murat hoca'nın bazı yapamadıkları ve başarısızlıkları burada gizli, artık büyük başkanımız A.Polat, Yiğit Şardan, ve Ahmet Dedehayır bu klübün haklarını Aziz'e biat etmiş T.Demirel ve tayfasına yedirmemeliler, aksi taktirde bütün koçlarımızın son durağı Murat Hocanın indiği durak olacaktır.

Koray hoca umarım Murat hoca gibi saha dışı entrikaların vede köhnemiş ilişkilerin kurbanı olmaz.

Sevgili duayenlerimiz, vede şubeye yıllarını vermiş emektarlarımız, birazda bunları düşünsünler!

RECEP ANKARALI'YA A.İPEKÇİ'DE FENER MAÇI YÖNETTİRECEK BİR CESUR YÜREK ARIYORUZ!!!!

Pardon Hangi Recep Ankaralı abi ?
Şu geçen sene Esra Şencebe'ye küfür eden Fener taraftarına anons yaptırmayan Ankaralı mı ?
Yok ben almıyım...

Hakemler tarafından ezildik doğrudur keşke biz onlara rağmen kazanabildik diyebilsek ancak ne yazık ki bu kadro yapısıyla zor.
Koskoca Galatasaray Camiasının lobide bu kadar etkisiz kaldığını görmek çok acı.

Şimdi takımımızın başarısızlık sıralamasını yapacağım ;

1-Lise.
2-Yönetim.
3-Federasyon.
4-Murat Özyer.

Umarım Koray Hocayla iyi günler göreceğiz güneşli günler.

Galatasaray'ın özellikle geçtiğimiz seneden itibaren çok önemli hakem kararlarına ve federasyonun yanlı tutumuna kurban gittiğine bende katılıyorum fakat Galatasaray yönetiminin geçtiğimiz seçimlerde neden tekrar Turgay Demirel ve heyetini desteklediğini çözemiyorum. Tarafı bu kadar belli olan ve basketbolu saha dışı etkenlerle sonuç belirlenir hale getiren bu federasyona Galatasaray'ında tavır almasını beklerdim ama bu konuda beni yanılttılar. Ve Ülker Grubu sponsorluğununda artık yarardan çok zarar verdiği ortada, Fenerbahçe Kulübü'ne sağladığı faydanın yarısını bile sağlamadı diğer iki kulübe. Bir an evvel sona erer umarım..
Başlıkta bahsi geçen diğer konular Galatasaray'ın iç sorunları olduğu için o konularda yorum yapmam doğru olmaz..

Burak Barut' Alıntı:
Pardon Hangi Recep Ankaralı abi ?
Şu geçen sene Esra Şencebe'ye küfür eden Fener taraftarına anons yaptırmayan Ankaralı mı ?
Recep Ankaralı serinin son maçında anonst yaptırmış ve kendileri soyunma odasına gitmiştir. Yanılmıyorsam bu olmuştur.

Haklısın evet olmuştur ancak bu Esra'ya edilen küfürlerden değil, Aziz'in Dedehayır'ın üstüne yürüdüğünde çıkan arbededen dolayı olmuştur.
Dönüşünde iki misli olmuştur ve seyirci kalınmıştır.
En azından aklımda öyle kalmış yanılıyor da olabilirim.
Bizde sürekli salon boşaltıran zihniyet niye boşalttıramamıştı diye düşündüm.
Recep Ankaralı'nın diğer hakemlerden tek farkı var.
Çok Nba maçı izliyor olması.

Haklısın Burak o ara öyle birşeylerde olmuştu. Tam neden gitti bilemiyorum salondaydım çünkü ama Recep hocayı beğenirim ben. Adil olduğunu düşünürüm. Çok nba maçı izlemesi de aslında kötü. Bence Nba hakemleri berbat. :)

Galatasaray en köklü spor kulüplerindendir. Sadece Türkiye'de değil, dünyanın her köşesinde bilinen marka değeri en yukarıda olan camiadır...liseli zihniyete karşı çıkan bir çoğumuz bile lisenin ilk kurallarından olan "beyefendilikten ödün verilmemesine" katılıyoruz, bizim farkımız budur diyoruz...

Fakat beyefendilik ve salak yerine konmak ayrı iki kavram... Birincisinde çirkefleşmezsiniz, olay çıkartmazsınız, haksızken hak armazsınız. Diğerinde ise hakkınız yendiğinde susmazsınız...

Senelerdir aynı hikaye. Elbette bizim masum spor sevgimizi aşan bazı büyük oyunlar vardır. Aziz Yıldırım'ın turgay demirel'i seçtirmesi, Beko Basketbol Ligi-Ali Koç, Ntv-Ferit Şahenk gibi. Ama biz eğer en köklü camia isek, bizim yüzyıllar gelen kurallarımız varsa o zaman efsane başkanlardan Ali Uras'ın yeğeni Turgay'a dur dememiz lazım...

Bayanlar maçında da erkeklerde de senelerdir aynı hadiseler. Fenerbahçeliler topu kenardan sokan oyuncumuza vururlar, bizi ilk sıraya güvenlik nedeniyle oturtmazlar. Fener'in futbol maçıyla çakışırsa Aziz bir telefonla maç saati değiştirtir bizde aynı saatlere koyarlar...

Rüştü Nuran, Recep Ankaralı, Mehmet Keseratar, Engin Kennerman bize aslan kesilir. Telekom benchi ayakta izlerken görmez, Aziz Bekir pozisyon icabı kalkınca oturtur...

Büyük Galatasaray taraftarı bizim sesimiz az çıkıyor. Büyük Galatasaray yönetimi, en önde bacak bacak üstüne gerilerek oturmak yetmiyor. Bizi tatmin etmiyor. Tamam Caferaga'daki sehir kabadayısı gibi olmayın, tamam Mahmut Uslu gibi her pozisyonda masa hakemlerini tehdit etmeyin ama hakkımızı da yedirmeyin. Yoksa en kral adamları da alalım, coachları da değiştirelim hiç birşey değişmeyecek...

Turgay Demirel. Kalbının adamı ol. Ol da Tanjevic rezaletine el at. Milli takımda senelerdir Semih yerine Cemal oynasa, o kızdığımız Cemal ne hale gelirdi. Adam Hakan Demirel'i dahi alıyordu. Sanki bizim futboldaki beylerbeyi işbirliği. Milli Takım- Fenerbahçe... Unutmayalım Aydan Siyavuş iki takımı çalıştırırken kolpa basında kıyamet koptu...

Nerede kızsak da hakkımızı savunabilen iki ünlü gazeteci Hıncal Uluç ve Fatih Altaylı...

aslında tartışılması gerekne bir konu. hakemlerin yardımlarıyla birşeyler yapan fenerbahçe her yenilgi sonrası hakem hataları diye baskı kurmaya çalışıyor ama biz sadece önümüzdeki maçlara bakacağız demekle yetiniyoruz.

Bir süre önce sponsor firma Özyer ile devam edilirse sponsorluk ücreti 7 milyon dolar veya avro olmazsa yarı fiyat olacakmış diye bir söylenti doğdu. Acaba bu anlaşma gerçten var mı? varsa kim anlaştı ve kulübü acizmiş gibi göstermeye çalışmakta.

Yönetim bu seneki bayanlarda fener maçında soyunma odasına gitti. soyunma odasına gittiysen maçı iptal etmen gerekecek yada tribünleri boşalttıracaksın ama ikiside olmadı neden? çünkü fener öndeydi iptal etmeye gerek yoktu. tribünleri boşaltığ zaman kaybetmeyede gerek yoktu. sadece göz boyaması yapıldı içeri gidil.
bunlar tartışılmıyor. acaba neden?

Arkadaşlar liseli ,olmak suç mu? her önüne gelen liseye,laf sokuyor.bu gün hanginiz çocuğunuzu,kardeşinizi, o tarih yuvasında,okutmak istemez.

Sapla samanı,karıştırmayın,okulun kuralları,bilinmeyen kanunları vardır.bunun en güzel örneği Murat hocadır.

Başarısız bir dönem geçirdi,bir çok yanlışları vardı,sonuçta gönderildi,bıraktı demiyorum,gönderildi,buna meil verdiği için kanımca,yanlış yapmıştır.

Daha sezon başında bazı kararlar,almalıydı,yapmadı sonunda kendisine ve çalıştığı kuruma, zarar verdi.

Yönetim aslında Ahmet bey diğer yöneticilere nazaran daha fazla ,ilgili ancak ,basketbol bilgisi,malesef ,yetersiz.Kim ne söylerse inanıyor,anında tepki,veriyor.

Yiğit bey bu sene dahil oldu,yönetime açıkça söylemek istiyorum,daha önceki seçimlerde,kendisine oy vermiştim.Bu seçimlerde de kendisinin çıkıp ben burdayım bensiz geçen ikiyıla son vermek ,için başkan adayıyım demesini bekliyordum. Ama o çok eleştirdiği insanlarla ,birlik olma,yoluna ,gitti.Şimdi şube sorumlusu,Koray hoca'ya da sonuna kadar inanan bir insan,bakalım bu sene umut olabilir mi? şubeye göreceğiz.

Koray abi bence basketbol bilgisi müthiş olan bir insan, basketboldan uzak kaldığı süre tek handikapı,ama çok kısa zamanda bunu aşar.Yalnız çok bohem bir kişiliktir,politika sevmez,onun için varsa yoksa basketbol,diğer işleri angarya görür,bence başarılı olacaktır.

Federasyon orası azizin çiftliği,zamanında yapılmayan birlik şimdi başımıza aziz,turgay aş.olarak döndü.

Peki Eyüp kardeşim! sence taraftar üstüne düşeni yaptımı ? bu konuda irdelenmeli,hepimizin belli oranda bir suçu var!

Ahmet bey arakadaşım tamam siz eleştiriyorsunuz,yenilginin bir suçlusu olmalı bunada kabul ancak guardı olmayan , yedi kişilik bir takım daha ne yapabilir.

Sizin Mithat beyle aranızda ki sorunu bilemem ancak kendisine bir teşekkür borcum vardı. Onuda burdan etmek isterim,her ne kadar kendisine çoğu zaman agresif olmasından dolayı kızmama rağmen.

Abisi dönem arkadaşımdı,oda pek farklı değildi.Aşırı Galatasaray sevgisi bazen kırıcı olabiliyor.

Yazımın hedefi lise veya liseliler değildi kesinlikle, demek istediğim şubeye daha fazla sahip çıkmadığımız sürece, başarılar bize uzak.

Eyüp YILDIZ' Alıntı:
Yazımın hedefi lise veya liseliler değildi kesinlikle, demek istediğim şubeye daha fazla sahip çıkmadığımız sürece, başarılar bize uzak.

Pardon özür dilerim,yanlış anlamışım,ancak diğer yazılarda ,liseye bir sitem sezinledim.

Kırdıysam tekrar özür dilerim.

Rüzgar Abi , bir soru sormak istiyorum.
Liseliler görevini yaptı mı ?Onlara ayrılan kombinelelerin kaç tanesi satıldı acaba ?

Bir şeyler değiştikten sonra bu kadar sorgulamanın ne faydası var o ayrı ama ben Eurocup'taki başarısızlık kime ve neye bağlanacak onu merak ediyorum.

Recep Ankaralı'nın muadili vardır sanırım Avropa hakem camiasında, olmazsa onun atanması için baskı yapalım bundan sonra...

Liseli olmak suç mu, elbette değil. Ancak bildiğim kadarıyla lisenin gelenekleri dogma değil.

Herkesin kabul ettiği bir gerçek var ki Murat Özyer´in başında olduğu kadro bu sezon Eurocup´da hayal kırıklığı yarattı. Beşiktaş karşısında alınan süpriz yenilgi de tuzu biberi olunca yolların ayrılması kararı verildi. Bu gelişmeler hayatın akışında yaşanması muhtemel, olağan şeyler. Peki liseli ağabeyler Eurocup´ta ve ligde Beşiktaş karşısında alınacak süpriz yenilgileri tahmin ettiği için mi sezon başından itibaren Murat Hoca´ya şiddetle karşı çıktı?

Basketbol camiasında etkinliği olduğu söylenen/bilinen ağabeyler son 2,5 yıllık süreçte -Galatasaray´ın hakkı göz göre göre yenirken- neden sessiz kaldı? Artık ağabeylerin istediği olduğuna göre, umarım bundan sonra şubenin haklarını tüm kurum ve kuruluşlara karşı korur.

Rüzgar Acuner' Alıntı:
[quote="Eyüp YILDIZ":2g69k2ik]Yazımın hedefi lise veya liseliler değildi kesinlikle, demek istediğim şubeye daha fazla sahip çıkmadığımız sürece, başarılar bize uzak.

Pardon özür dilerim,yanlış anlamışım,ancak diğer yazılarda ,liseye bir sitem sezinledim.

Kırdıysam tekrar özür dilerim.[/quote:2g69k2ik]Yok abi kırılmadım.

Onur Yavuz' Alıntı:
Liseli olmak suç mu, elbette değil. Ancak bildiğim kadarıyla lisenin gelenekleri dogma değil.

Herkesin kabul ettiği bir gerçek var ki Murat Özyer´in başında olduğu kadro bu sezon Eurocup´da hayal kırıklığı yarattı. Beşiktaş karşısında alınan süpriz yenilgi de tuzu biberi olunca yolların ayrılması kararı verildi. Bu gelişmeler hayatın akışında yaşanması muhtemel, olağan şeyler. Peki liseli ağabeyler Eurocup´ta ve ligde Beşiktaş karşısında alınacak süpriz yenilgileri tahmin ettiği için mi sezon başından itibaren Murat Hoca´ya şiddetle karşı çıktı?

Basketbol camiasında etkinliği olduğu söylenen/bilinen ağabeyler son 2,5 yıllık süreçte -Galatasaray´ın hakkı göz göre göre yenirken- neden sessiz kaldı? Artık ağabeylerin istediği olduğuna göre, umarım bundan sonra şubenin haklarını tüm kurum ve kuruluşlara karşı korur.

Afedersiniz,sizi tanımıyorum,cevap hakkı doğduğu için ,mesajınıza cevap vermek istedim.

Öncelikle eleştirilen ağabeyleri bire bir tanıyormusunuz? veya şöyle sorayım,daha önceden muhabbetiniz varmı? eğer cevabınız hayır ise ,ortada bir yanlışlık var,bana göre arkadaşlar hak verilmez alınır,hele şu anki şartlar içinde,hakkınızı almak için savaşmalısınız.

Bunun için lobiniz olmalı,basın gücünüz olmalı,gerekli hallerde masaya yumruğu vurup tabiri caizse masayı kırmalısınız.

Şimdi bana göre son üç senede yanlışlıklar oldu,bunun faturasınıda biz ödedik.

Bu yanlışlıklar yönetim bazında oldu,idari bazda oldu, hoca seçimi ile ilgili oldu,vs,vs,vs d,ye uzar bunları inkar etmek hiç bir sıkıntıyı çözmez.

Ama bakıyorumda kabul etmekte bir işe yaramıyor.Peki çözümü ne olmalı bence ilk başta sponsor sıkıntısına çözüm bulunmalı,ikincisi taraftar gücünü,bütün herkese göstermeliyiz,sonuncusu daha önceki yönetimlerin söz verip daha sonra unuttuğu abilerin tekrar gönlünü almalılar.

Murat hocaya karşı çıkmalarının birinci temel noktası,sponsor baskısıyla göreve gelmesi idi,buda camiamızın içinde olan Murat'ı antipatik yaptı,bu olaylarda sevgili Muratında suçu var ! olmuş bitmiş allah herkesin yolunu açık etsin.

Birde gençliğini bildiğim sevgili kardeşim Mithat'ın bayan takımı menejeri ile girdiği bir tartışma var ki, gerçekten hiç hoş değil.Zaten bu konuda fikrimi Mithat'a ilettim.İnanın gerçekleri bende çok iyi biliyorum,o yüzden yapılan açıklamalara idari bazda pek itibar etmiyorum.

Sanırım biraz fazla yazdım lütfen kusura bakmayın.

Not:Sevgili Burak kardeşim Beş parmağın Beşide bir değil,tabiki tam anlamıyla yapmadılar,ancak lütfen kurunun yanında yaşıda yakmaya çalışmayalım.

Bu tarz kavgaların kimseye yararı olmaz kanatindeyim.

Tekrar kusuruma bakmayın daha sitenin kurallarını tam anlamıyla bilmiyorum ve kimseyi tanımıyorum.

Rüzgar Acuner' Alıntı:
Afedersiniz,sizi tanımıyorum,cevap hakkı doğduğu için ,mesajınıza cevap vermek istedim.

Öncelikle eleştirilen ağabeyleri bire bir tanıyormusunuz? veya şöyle sorayım,daha önceden muhabbetiniz varmı? eğer cevabınız hayır ise ,ortada bir yanlışlık var,bana göre arkadaşlar hak verilmez alınır,hele şu anki şartlar içinde,hakkınızı almak için savaşmalısınız.

Bunun için lobiniz olmalı,basın gücünüz olmalı,gerekli hallerde masaya yumruğu vurup tabiri caizse masayı kırmalısınız...
Bir kişiyi ya da zümreyi eleştirirken onları bire bir tanımam ya da geçmişe dayalı bir hukukumuzun olması gerektiğini bilmiyordum.

Geçmişi irdelemek şu anda bize bir şey kazandırmaz görüşünüze katılıyorum.

Bakalım; "Çözümün parçası olamıyorsanız, sorunun bir parçası olursunuz" sözü liseli ağabeyler için nasıl bir anlam ifade edecek...

Kusura bakmayın Onur bey her halde sizde sitede yöneticisiniz?şimdi ben sizi tanımadan,sizinle konuşmadan,yaptıklarınızı bilmeden,bu site içinde konumunuzu görmeden,bu site için sizi gereksiz bir şekilde eleştirmem yakışık alırmı ?

Abiler veya başka ne diyorsanız,onlar şu an için nötr durumda,olayların tamamen dışındalar,hatta maçlara bile gelmek istemediler,buna ben şahidim,başkanın ricasını kırmadılar.

Aslında bende bir liseli olarak konulara pek tarafsız bakamasamda,sıkıntını asıl kaynağının abiler veya lise değilde başka yerler,merciler olduğu görüşündeyim.

Peki çözüm ne diye sorarsanız,bence birlik olmak,tek ses olmak guruplara,bölünmek yerine geçmişi unutup ortak bir yolda hareket etmek,sorunları çözmese bile çözüm yolunda bir adım olur görüşündeyim.