Murat KAYA: "Daha iyi olacağım..."

Daha iyi olacağım...

12 Dev Adamın Polonya macerası garantilenirken, oldukça başarılı maçlar çıkaran ve yüzümüzü güldüren A Milli takım oyuncularından Murat Kaya ile de TURKBASKET ekibi olarak bir araya geldik. Milli takıma sakatlıklar sonrası çağrılan Kaya, durum değerlendirmeleri yaparken, önemli transferlere imza atan takımı Galatasaray Cafe Crown ile ilgili de konuştu. İşte bu keyifli sohbet sizlerle beraber...

muratkayawy5.jpg



''KOÇUN TERCİHİ''

- Milli takıma yaşanan sakatlıklar sonrası çağrıldın ve sınırlı süreler aldın ve bazı maçlarda da oynayamadın. Bu konuda ne düşünüyorsun?

Tabi takıma geç katıldım. Oysa bu takım 45-50 güne yakın kamptaydı. Ben katılalı yaklaşık 3 hafta oldu ve tabii onlar bana göre daha hazırlar. Birbirleriyle oynamaya alışmış oyuncular var. Setler olsun, saha içinde koçun istedikleri olsun, bunları daha iyi bilen bir takım var. Yani bana süre verip vermemesi, doğal olarak koçun tercihi. Sahada olduğumda da elimden geleni yapmaya çalışıyorum zaten. Süre alabileceğim diğer maçlarda da başarılı olmaya çabalayacağıım..

''POLONYA'DA BAŞARILI OLACAĞIZ''

- Sence Milli Takım Polonya'da neler yapabilir?

Daha o turnuvaya 1 yıldan fazla bir süre var. Bu takım da genç bir takım; yani 3-4 oyuncu dışında, genelde genç oyuncular mevcut. Hep kendini geliştiren ve daha iyiye giden oyunculardan kurulu bir takımız. Seneye Polonya'ya gittiğimizde de iyi işler yapılacağını düşünüyorum. Çünkü takım kaptanımız Hidayet Türkoğlu'nun önderliğinde yine Kerem Tunçeri ve Kerem Gönlüm gibi takıma çok iyi abilik eden ve oyuncuları çok daha iyi olmaya teşvik eden isimler bulunuyor. İnşallah Polonya'ya bu kadroyla gidebilirsek, kanımca çok başarılı olacağız. Birbiriyle oynamaya daha alışmış bir takım gelecek yıl daha hazır bir takım olacak seneye. Kısacası ben başarılı olacağımıza inanıyorum.

''DAHA İYİ OLACAĞIM''

- Milli takımdan Galatasaray Cafe Crown'a geçmek istiyorum. Takımda gittikçe yükselen bir performansın söz konusu. Yani takımda daha çok göz önünde olmaya başladın. Bunu neye bağlıyorsun?

Ben Galatasaray'a geldiğimde sadece Ankara'da Büyük Kolej'de oynamış bir oyuncuydum ve orada yapabildiklerim genelde hücum ağırlıklıydı. Benim üzerime kurulu bir hücum düzeni vardı ve genelde hücum ağırlıklı bir oyuncu olarak görülüyordum. Ama Galatasaray'da, geçen yıl özellikle bunu değiştirdiğimi düşünüyorum. Genellikle savunma yapmayan bir oyuncu olarak görülüyordum fakat geçen sezon bunu biraz da olsa kırdığımı düşünüyorum. Galatasaray da hem daha büyük hedefleri olan, hem de daha geniş ve kaliteli oyunculara sahip bir takım. Hem koçtan, hem oyunculardan herkes bir şeyler öğreniyor. Benden de öğrendikleri vardır ama benim onlardan öğrendiklerim daha çoktur. Bu sezon Murat Özyer ile üçüncü yılım olacak. Artık koç da beni çok iyi tanıyor, ben de onu fazlasıyla iyi tanıyorum. Ne istediğini iyi biliyorum. Böyle olunca da daha iyi performans gösterdiğime inanıyorum, geçen seneden daha iyi oynayacağımı düşünüyorum zaten bu sene.

- Bu yıl takım önemli transferler yaptı, Avrupa'dan önemli isimleri kadrosuna kattı. Galatasaray Cafe Crown'un sence bu sezon hedefi ne ? Nereye kadar gidecek?

Bizim kurulan bu takımla final oynayıp, hatta finali kazanmak dışında alacağımız herhangi bir sonuç Türkiye Ligi'nde başarısız yani çok iyi kadrolar var. Efes inanılmaz bir takım kurdu, Türk Telekom yine öyle, Fenerbahçe Ülker geçtiğimiz yılın şampiyonu ve takımı da bozmamaya çalışıyor. Gerçekten çok iyi takımlar var. Beşiktaş Cola Turka'da var yine. Bu sezon gerçekten çok zor olacak. 5-6 takım birbirine çok yakın ve çok iyi kadrolar kurdular. Galatasaray Cafe Crown'un da bu sezon kurulurken edefi şampiyonluk, en azından bir final oynamak. Çünkü geçen sezon çok erken elendik. Daha ileri gidecek bir takımımız vardı ama bazı şanssızlıklar da söz konusuydu. Bu yıl en azından final oynayacağımızı ve ULEB Cup'ta da geçen yılki başarıyı tekrarlayıp; son 8'e kalacağımızı düşünüyorum. Bu takım zaten bunun için kuruldu. Tabi daha bir arada çalışamıyoruz. Ben ve Cemal burada. Tufan'ın çok talihsiz bir sakatlığı oldu. Takım için çok önemli bir oyuncu çünkü kendisi takımı hem bir arada tutan, hem de çok iyi ateşleyen bir isim. Onun yokluğunu bu şanssız sakatlığından ötürü fazlasıyla hissedeceğiz. İnşallah oynayan oyuncular olarak performansımızı daha yukarı çıkarıp, onun yokluğunu hissettirmemeye çalışacağız. İnşallah iyi bir sezon geçireceğiz.Tek amacımız bu. Geçen yılı unutturup, gidebildiğimiz en yüksek yere yani play-off finali'ne gitmek istiyoruz.

''AVRUPA'DA OYNAMAK İSTERİM''

- Avrupa'da ya da NBA'de oynamak gibi bir hayalin var mı?

NBA'de oynama gibi bir hayalimin olması zor; yaşım da ilerledi. Yaşlı olmasamda 24 yaşındayım. Bunun NBA için geç bir dönem olduğunu düşünüyorum. Ama Avrupa neden olmasın ? İlerleyen yıllarda yapabilirim bunu. Bu İtalya veya İspanya olabilir. Avrupa'da bir kaç yıl geçirip oranın da tecrübesini elde edip, kariyerime bunları da ekleyip, ileride daha vizyonlu bir kişi olmak istiyorum. İnşallah ileride Galatasaray'da ya da Türkiye'deki belli başarıları elde ettikten sonra, Avrupa'da oynayabilirim.

- Örnek aldığın veya idol olarak gördüğün birisi var mı?

Yani örnek veya idol olarak söyleyeceğim biri değil de, benim büyüdüğüm dönemde, tek izlemekten zevk aldığım ve biraz kendime örnek olabileceğini düşündüğüm bir oyuncu Harun Erdenay'dı. Bunu Harun Abi'ye de her zaman söylerim. (Gülerek). Harun Erdenay farklıydı her zaman; sahadaki duruşu, hareketleri, dışarıdaki insanlığı her zaman çok farklıydı. Tek idolüm yada örnek aldığım kişi değil de, Harun Erdenay Türk basketbolu camiasında, gerçekten basketbolu ve kişiliğiyle beğendiğim sporculardandı.

- Türkiye'de basketbolla ilgili takip etmiş olduğun internet siteleri var mı?

Hem en güncel, hem de en hızlı haberleri giren site olduğu için genelde TURKBASKET'i takip ediyorum. Bir kaç siteye daha bakıyorum tabi ama genelde TURKBASKET oluyor bu.

- Kariyerini noktaladıktan sonra herhangi bir planın var mı?

Basketbolu bıraktıktan sonra da bu camianın içinde kalacağımı düşünüyorum. Bu menajerlik olur, ya da antrenörlük olabilir. Şu an için kesinleşmiş bir düşüncem yok. Ama büyük ihtimalle basketbolun içinde kalacağım. Tabi ilerleyen yıllarda ne olur kestirmek zor...

Kaynak: turkbasket.com / Eralp Demirkul
 
Güzel röportaj olmuş, milli takıma çağrılması umarım oyuncumuzu pozitif etkileyecektir vede çok daha fazla katkı verecektir.
 
Güzel bir söyleşi olmuş. Murat'ın kendini geliştirmesi çok güzel. Bu sene istediği süreleri alacaktır. Gerekli patlamayı da yapacaktır.
 
Sefa Kadakal' Alıntı:
İnş. eski günlerine dönecek Murat(Büyük Kolej'deki günleri)

Kolejdeki ortamı ve buradaki ortamı karşılaştıramayız ama...
Nihayetinde B.Kolej'İn en önemli oyuncularından birisi idi orada ama burada rotasyonun içinde... Ondan Kolej'deki gibi bir performans beklemek Murat'a saygısızlık olur...
 

Üst