Murat ÖZYER Kanal 24'te...

Onur BALCI' Alıntı:
Basketbolda, bayanlar hariç Avrupa'da başarımız yok mu? :shock:
Onur Abi son 15 sene içinde dedi ve kendi başarısını hariç tutarak dedi.Bayan basketbolda eşinin oynadığı dönemde gelen avrupanın 1. kupasındali final-four dışında bir başarımız yok.Bu yüzden Galatasaray'ın ismi avrupa basketbolunda fazla duyulmuş değil.Transferde organizasyonlarda sıkıntı çekiyoruz bu yüzden dedi.
Onur Abi'nin güzel sözleri dolayısı ile Bilgin Gökberk'in söylediklerinide paylaşayım o zaman :)
O da öncelikle yönetimdeki istikrarsızlıktan yakındı ve son dönemde şubeyi ayağa kaldıran Dedehayır!a bazı eleştiriler getirdi.Bunların başında şubeyi fazla sahiplenmesi, bu yüzden koç ve oyuncuların asıl star olması gerekirken hep Dedehayır'ın ön planda olduğunu vurguladı.Fazla Gs'li olması şubeye zarar veriyor dedi.Bayan maçında ettiği küfürlere değindi ve Dedehayırın kendini bu kadar ön planda da tutmaması gerektiğini eğer şubede bir kişinin önde olacaksa bunun basketbol içinden gelen kişler olması gerektiğini söyledi(Nur Germen, Yalçın Granit vb.).Galatasarayın ihtiyacı olan şeyin fener gibi basketbol içinden gelen bir şube başkanı olduğunu Dedehayırın koçlar arkasında yeteri kadar durmadığını Mahmut Uslu'nun koçların arkasında durduğunu ve başarının geldiğini söyledi.
Sponsorluk ile ilgili söyledikleri ise forumla birebir örtüşüyor nerdeyse:)
Onu da özetlersek;
Bir firmanın ana sponsor olduğu takım ligde varken yan kuruşularının sponsor olduğu takımların onları geçmesiniz zor olduğunu.Ülker'in kesinlikle basketbolu ayağa kaldırdığını fakat Gs ve Bjk'yi fazla arka plana ittiğini söyledi.Murat Özyer'de bu birleşme ile oluşan altyapıda şişiklik meydana geldiğini bunun nasıl bir sonuç getireceğini ilerde göreceklerini sözlerine ekledi.Bilgin Gökberk ayrıca eğer Bjk ve bizim sponsorlukta böyle devam ederse iki takımın basketbolda büyümesinin zor olduğunu.Üvey evlatların fazla büyüyemeyeceğini.İki takımın acilen fener gibi büyük sponsor bulması gerektiğini, Bjk'nın, başkanı Beşiktaşlı olan Efes'den böyle bir yardım issteyebileceğini fakat Demirörenin böyle bir şeyden kaçındığını bunun sebebinin ise basketbol şubesini ayağa kaldıran adam Tuncay Özilhan olursa klüp başkanlığında da Özilhanın elinin güçleneceni düşünmesidir dedi.Galatasaray için ise şuanda böyle bir şirket göremediğini söyledi ama bulması lazım çünkü Ülker oyuncularının hepsini fenere verdi maddi desteiğinde çoğunu fenere vermekte, bu işin böyle olmaması lazımbaşka bir şirket aracılığı ile Galatasarayında fenerin bütçesine yaklaşması gerektiğini söyledi.Sonrada olayı futbol muhabbetine bağladı :)

Bu arada Özyer bundan sonra futbol maçlarını daha sık takip edeceğini artık vaktinin olduğunu söyledi :)

Çok 'söyledi' kelimesi kullandım kusura bakmayın :)

Burak Barut' Alıntı:
Ayrıca altyapı mevzusundan da bahsetti.
Altyapı deyince murat özyer sene başında altyapıyla ilgili bir projesnin olduğunu kalması yada gitmesi durumumda da bunu yönetime vereceğini uygulamak istediğini sölemişti. tam anlamıyla takip edemedim altyapıyla ilgili sene içinde bir gelişme oldu da ben mi kaçırdım .? bunlarla ilgili bişeyler mi dedi acep ?

: ) Çok mu kapalı yazıyorum? Anlamadım. : )

Son dönemlerde Avrupa'da, hatta dünyada başarılı olan bir takımımız var: Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımız.

Ben buna vurgu yapmak istedim. Tekerlekli Sandalye Takımımız unutulmasın diye.

Burak Barut' Alıntı:
Ayrıca altyapı mevzusundan da bahsetti.
Onu yazacaktım cümleyi toparlayamadım diye yazmadım sonrada unutmuşum:)
Gs altyapısı çok kötü hale geldi en son çıkan oyuncumuz Kerem Tunçeri siz düşünün artık dedi.Ülker'in altyapısı tam Efes'i geçme aşamasındayken fenerle birleştiler bu arada fenerin Aydın Örs'ün kurduğu iyi bir altyapısı vardı.İkisi birleşince şişiklik meydana geldi.Bu şişikliğin iyi veya kötü olduğunu ilerde göreceğiz.Bilgin Gökberk ayrıca Tanyeviç'den dert yandı.Kendi takımında bazı şeyleri oturttu ama milli takımı berbat etti dedi.Gelecek bakacağız, geleceğin kadrosunu kuracağız diye şimdiyi mahvetti.Seçmediği oyuncular ile milli takımın herkes tarafından desteklenme özellikliğine sekte vurdu dedi.Bir ara kendini kaybetti:Mehmet'i almayacaksan planlarında yoksa açıkca söyle futbol milli takımına alalım pivot satrofor oynasın çocuğu bir şekilde kullanalım :p :p

Fuat Eraslan' Alıntı:
[quote="Burak Barut":1e5d42vq]Ayrıca altyapı mevzusundan da bahsetti.
Altyapı deyince murat özyer sene başında altyapıyla ilgili bir projesnin olduğunu kalması yada gitmesi durumumda da bunu yönetime vereceğini uygulamak istediğini sölemişti. tam anlamıyla takip edemedim altyapıyla ilgili sene içinde bir gelişme oldu da ben mi kaçırdım .? bunlarla ilgili bişeyler mi dedi acep ?[/quote:1e5d42vq]
Yok olayı sadece bizim altyapımızın geri kalması ve fener ülker altyapısının birleşmesi olarak ele aldı.

Gökmen Kesen' Alıntı:
Bu sene yada seneye takım çalıştıracakmı ve onunla çalışmak isteyen kulupler varmı bu konuda acıklama yaptı mı ?
Tam olarak birşey demedi veya ben kaçırdım ama bu sene vaktim var futbol takımımızın maçlarına gidicem ve evde de pazartesi hariç hergün yabancı kanallardan basket maçı izliyorum dedi.Çalıştırmayı düşünmüyor sanırım :)

Ben konuk olsam Bilginin programına çıkmam arkadaş,adam susmuyor trikotaj makinesi gibi maşallah,Recep Tayyip konuşacak falan ayağına reklama giriyor adamlar,kesemiyorlar korkudan:=)

Murat Özyer'in altı çizilesi sözlerini özetle bende yazayım...

- Geçen sezon Telekom'la play-off maçları "oynanırken" koç arayışları başlamış!
- Murat ÖZYER istenmediğinin farkında imiş, Beşiktaş'la anlaşacakmış ama, son anda yapılan yeni bir teklifle takımda kalmış.
- Beşiktaş yöneticileri takımın başında koç olmamasına rağmen Haluk ve Muratcan gibi önemli yerli oyuncular alırken, Ahmet Dedehayır hamle yapamamış.
- Orhun Ene Antalya'dan ayrıldıktan sonra yönetim Orhun'la temasa geçmiş.
- Şube yöneticilerinin Avrupa kupalarına yeterince önem vermediğini, Türkiye ligini öncelikli gördüklerini belirtti.
- Avrupa'da başarılı olamadıkça kariyerli iyi oyuncular getirmenin zor olduğunu söyledi.
- Lobi faaliyetlerinde çok geride olduğumuzu dile getirdi.

Sevgili Eren detaylandırdığı için geçiyorum...

Bilgin Gökberk'de bazı konulara değindi... Şubenin koçlara karışan basketbol eskisi birkaç ağabey ve Ahmet Dedehayır gibi basketboldan gelmeyen kişilerce yönetilmemesi gerektiğini söyledi. Şubede koçlara herkesin karıştığını, profesyonel bir yapının oluşmadığını belirtti. Şubenin başına Şengün Kaptanoğlu gibi koçların işine karışmayacak, basketbolu iyi bilen birilerinin gerektiğine temas etti. Keza Bayan Basketbol Takımında yaşananaların buna çok iyi bir örnek olduğunu, Galatasaray tarihinin en iyi kadrosunun kurulmuş olmasına rağmen iç çekişmeler hasebiyle şube içinde huzursuzluk çıktığını ve bunun takıma da sirayet ettiğini söyledi. Cem Akdağ'ın ayrılmasını bu huzursuzluklara bağladı...

Esasında söylenenlerin hepsine defalarca değindik. Murat Özyer'e yapılanlar, şubenin ne denli keşmekeş bir durumda olduğunu gösteriyordu. -Bunu şöyle bir örnekle düşünebiliriz: Siz işinizin başında iken, iş veren sizin yerinize başka birilerini almak için arayışa geçiyor. Hem size güvenmediklerini belli ediyorlar, hem de rahat bir ortamda işinizi yapmanıza mani oluyorlar. Böyle bir durumda ne kadar verimli olabilirsiniz?- Takım play-off maçı oynarken hocayı göndermeye çalıştılar, zira yetersiz görmüşler! Avrupa kupasında son dörde kalan, ligde kendisinden bütçe olarak daha geniş imkanlarla kurulmuş dört takımı sakatlıklara rağmen yenmeyi başaran takımın koçuna yetersiz yaftası vurdular. Çünkü koç kendi bildiklerini yapmak istedi, işine dışarıdan karışılmasına razı olmadı.

Murat Özyer iyi koçtur, kötü koçtur ayrı konu... Lakin böyle bir ortamda değil Özyer, Avrupa'da kendisini ispatlamış en deneyimli koçlar dahi başarılı olamayabilirdi.

Sürekli aynı konulara dönmek beni de rahatsız ediyor ama, yaşananlar ibret olmazsa sıkıntı devam edebilir. Şimdi aynı senaryoyu Koray hocada da yaşarsak, sonuç maalesef yine hüsran olabilir. Birileri sürekli hocaların işine karışıp, "biz her şeyi biliriz, bizim dediğimizi yapacaksın" derse o ortamda huzur olmaz. Huzur olmayan yerde başarı da gelmez!..

Dilerim Adnan Polat basketbol şubesine geleceği düşünerek dış müdahalelere kapalı, istikbali açık profesyonel bir yapı kurabilir.

vay be herşey bu kadar kötüydü ve işinize karışılıyordu da neden istifa etmediniz yada gönderilmek üzereyken bjk gibi bir takım ile anlaşmışken neden geri döndünüz derler adama.telekom ile oynariken koç arandığını söylemiş orhun ene ye teklif götürüldüğü ve telekom playoff serisinde coach arandığını söylemiş bunlardan ne kadar emin yada medya ile paylaşılması gereken şeyler midir?

- Beşiktaş yöneticileri takımın başında koç olmamasına rağmen Haluk ve Muratcan gibi önemli yerli oyuncular alırken, Ahmet Dedehayır hamle yapamamış.

ziziç,guroviç ve milojeviç,graves i alan bir takımın antrenörlüğünü yapıyordu ki hüseyin beşok,cüneyt erden gibi 2 yerlisi varmıymış bjk nin bu kadar iç geçirrmiş bu transferlere?ahmet dedehayır kaya peker i kerem tunçeri yi almak istiyordu ama onlar bizi tercih etmedi.dedehayır büyük düşünüyordu bu konuda.ahmet dedehayır hamle yapamamış bu söz söylenirmi sizce?komik olmuş

Şube yöneticilerinin Avrupa kupalarına yeterince önem vermediğini, Türkiye ligini öncelikli gördüklerini belirtti.
sanki engel olmuşlar kendisine. avrupada ki başarı için takımın başında tutulmalıyıdım en azından ulebte yarıfinal oynattım daha ne yapayım dercesine bir söz.

kısacası öküz öldü ortaklık bitti.bence efendi görünüşünden yiyiyor.bu açıklamaların kendisine bir yararının dokunacağını sanmıyorum.aydın örs te fenerbahçe'den ayrıldı.olanlar ortada birde biz deriz ki kol kırılır yen içinde kalır.