Mustafa Cengiz

Ben yönetime 1 sene müddet tanımıştım ama bunu 1 aya çekiyorum. 1 ay içinde futbola en az 3 tane kaliteli oyuncu gelmezse yatırım tercihi 1. olan futbolda şampiyonluğu unutabilir, Avrupa'da rezil sonuçlar alabiliriz. Bu da yönetimi ciddi bir biçimde sıkıntıya sokar. Bunu göz önüne alabileceklerini düşünmüyorum. Hele hele dünkü maçtan sonra artık eksikliklere takviye yapmak şart oğlu şart oldu.

Mevcut yönetimde muazzam bir “iletişimsizlik” sorunu hakim. Herşey kapalı kutu.

Dursun Özbek miras bırakmış sanırım. Tüm toplantılar açıklamalar umutsuzluk üzerine. Deli gibi sinerji yaratılacakken Şampiyonlar Liginde olacağımız bir sezona aşırı durağan, tatsız giriyoruz.

MC yönetimi malesef Fatih Terim'in arkasına saklanarak kulübü yönetmiyor adeta kaytarıyor.
Sonları malesef Dursun Özbek yönetimi gibi olacak.

KTLGMRT

2014 yılında uzun vadeli borçların ödenmesi konusunda bankalarla anlaşarak o günün dolar kuru olan 2.06’ya sabitleyen Ünal Aysal, şuan 5.20 olan dolar kuruna göre Galatasaray’ı 590 Milyon TL borcu ödemekten kurtarmış oldu.

Zamanında bankalarla yaptığı anlaşmayla kuru sabitleyen Ünal Aysal Başkanımıza bir teşekkür etmemiz gerekiyor.
Teşekkürler Ünal Aysal.

MC, Başkanlık nasıl yapılır bir öğrensin !

2014 yılında uzun vadeli borçların ödenmesi konusunda bankalarla anlaşarak o günün dolar kuru olan 2.06’ya sabitleyen Ünal Aysal, şuan 5.20 olan dolar kuruna göre Galatasaray’ı 590 Milyon TL borcu ödemekten kurtarmış oldu.

Zamanında bankalarla yaptığı anlaşmayla kuru sabitleyen Ünal Aysal Başkanımıza bir teşekkür etmemiz gerekiyor.
Teşekkürler Ünal Aysal.

MC, Başkanlık nasıl yapılır bir öğrensin !

Bu Ünal Aysal Tarık Çamdal denilen beceriksize 5 yıl milyon eurolar ödeyen, Selçuk'a 5 yıldır her sene 3 milyon € ödeyen, Ontivero, Hajrovic, Pandev gibi çapsızlara milyon eurolar veren başkan değil miydi ben mi yanlış hatırlıyorum :D ??

Bu Ünal Aysal Tarık Çamdal denilen beceriksize 5 yıl milyon eurolar ödeyen, Selçuk'a 5 yıldır her sene 3 milyon € ödeyen, Ontivero, Hajrovic, Pandev gibi çapsızlara milyon eurolar veren başkan değil miydi ben mi yanlış hatırlıyorum :D ??

Yanlislari oldu evet ama Dogrulari daha fazlaydi bana göre..
Tarik Camdal, Selcukla hatta Veysel Sariyla, Burakla acele böyle uzun vadeli sözlesme yapilmasinin sebebi aniden TFFden cikan yabanci kisitlamasaydi.
Eger bu yabanci kisitlamasi cikmasaydi emin ol bu oyuncularda alinmazdi.

Mesela bu yabanci kisitlamasi yüzünden, yanlis hatirlamiyorsam Eboue gibi bir sag beki bir sene boyunca oynatamadik, yabanci hakki doluyor diye.
Eger TFF bu yabanci kuralini o vakit cikarmasaydi Ünal Aysal Baskanla diger külüplere karsi büyük fark atardik bundan adim gibi eminim.

Yanlislari oldu evet ama Dogrulari daha fazlaydi bana göre..
Tarik Camdal, Selcukla hatta Veysel Sariyla, Burakla acele böyle uzun vadeli sözlesme yapilmasinin sebebi aniden TFFden cikan yabanci kisitlamasaydi.
Eger bu yabanci kisitlamasi cikmasaydi emin ol bu oyuncularda alinmazdi.

Mesela bu yabanci kisitlamasi yüzünden, yanlis hatirlamiyorsam Eboue gibi bir sag beki bir sene boyunca oynatamadik, yabanci hakki doluyor diye.
Eger TFF bu yabanci kuralini o vakit cikarmasaydi Ünal Aysal Baskanla diger külüplere karsi büyük fark atardik bundan adim gibi eminim.

Renktaş iyi de 1 sene sonra yabancı sınırı kaldırıldı. Ünal Aysal demek ki geleceği görememiş, öngörülü bir başkan değilmiş. Yabancı sınırı var diye çapsızlara 5 yıl sözleşme vermek ne demek? Sadece bizim kulüpte olmuş bu kadar uzun bir sözleşme. Ünal Aysal 2014 yılında Dursun Özbek'ten bile daha skandal bir yönetim örneği göstermiştir. 2016'daki men cezası almamızda bu yılda yaptığımız transferlerin büyük payı olmuştur. Yabancı sınırı varsa yabancıları kaliteli oyunculardan oluşturursun yerliler de o kadar kaliteli olmaz. Bu adam tam tersini yaptı. Yıldız yerlileri aldı, yabancıları Pandev, Dzemaili gibi oyunculardan seçti. O sene zaten hatırlarsan Şampiyonlar Ligi'nde gelenden geçenden 4 yemiştik. Ünal Aysal ilk senelerde yaptığı başarılı hamleleri son yılda yaptığı hamlelerle sıfırladı gerek ekonomik gerekse sportif yönden. Kendisini hiç iyi hatırlamayacağım.

Renktaş iyi de 1 sene sonra yabancı sınırı kaldırıldı. Ünal Aysal demek ki geleceği görememiş, öngörülü bir başkan değilmiş. Yabancı sınırı var diye çapsızlara 5 yıl sözleşme vermek ne demek? Sadece bizim kulüpte olmuş bu kadar uzun bir sözleşme. Ünal Aysal 2014 yılında Dursun Özbek'ten bile daha skandal bir yönetim örneği göstermiştir. 2016'daki men cezası almamızda bu yılda yaptığımız transferlerin büyük payı olmuştur. Yabancı sınırı varsa yabancıları kaliteli oyunculardan oluşturursun yerliler de o kadar kaliteli olmaz. Bu adam tam tersini yaptı. Yıldız yerlileri aldı, yabancıları Pandev, Dzemaili gibi oyunculardan seçti. O sene zaten hatırlarsan Şampiyonlar Ligi'nde gelenden geçenden 4 yemiştik. Ünal Aysal ilk senelerde yaptığı başarılı hamleleri son yılda yaptığı hamlelerle sıfırladı gerek ekonomik gerekse sportif yönden. Kendisini hiç iyi hatırlamayacağım.

Haklisin görememis ama kimse bir sene sonra kaldiricagini beklemiyordu, sanirim hatta o dönem TFF yetkilileri bunu 3 sene felan deneyecegiz diye bir aciklama yapmisti.
Ünal Baskan Belcikada yasiyor hayatinin yarisi orda gecmis, en büyük dezavantaji bence Türkiyede islerin nasil yürüdügünün bilememisi oldu (Toprille, birgün karar alinir - yarin degisir) vs vs vs.

Ama senin dedigin kadar öngörüsüz bir Baskan olsaydi o zamanki Dolar kurunu 2.09 üzerinden sabitlemezdi. Bunu sabitlemesi ve Borcun cogunu Dolardan TLye dönüstürmesi bizim icin büyük bir avantaj oldu.

O zamanlar herkes Tarik Camdali, Veysel Sariyi övüyordu taraftarlarda gelmesini istiyordu bütün kamuoyu en iyi yerlileri Galatasaray topladi diyorlardi yabanci siniri geldikten sonra, malesef öyle olmadi ne yazikki - kötü bir niyetli bir Baskan degildi.

Ünal Aysal gibi bir adama Riva yetkisi Florya yetkisi verilmedi, bu yetkiyi istemisti, ama bizim zeki Genel Kurul üyeleri gidip bu yetkiyi Dursun Özbek gibi cir capsiza verdi.
Ünal Aysala bu yetkiler verilseydi Ünal Aysal Baskanligi birakmazdi ve verilen bu yetkileri kesinlikle daha iyi kullanirdi

Haklisin görememis ama kimse bir sene sonra kaldiricagini beklemiyordu, sanirim hatta o dönem TFF yetkilileri bunu 3 sene felan deneyecegiz diye bir aciklama yapmisti.
Ünal Baskan Belcikada yasiyor hayatinin yarisi orda gecmis, en büyük dezavantaji bence Türkiyede islerin nasil yürüdügünün bilememisi oldu (Toprille, birgün karar alinir - yarin degisir) vs vs vs.

Ama senin dedigin kadar öngörüsüz bir Baskan olsaydi o zamanki Dolar kurunu 2.09 üzerinden sabitlemezdi. Bunu sabitlemesi ve Borcun cogunu Dolardan TLye dönüstürmesi bizim icin büyük bir avantaj oldu.

O zamanlar herkes Tarik Camdali, Veysel Sariyi övüyordu taraftarlarda gelmesini istiyordu bütün kamuoyu en iyi yerlileri Galatasaray topladi diyorlardi yabanci siniri geldikten sonra, malesef öyle olmadi ne yazikki - kötü bir niyetli bir Baskan degildi.

Ünal Aysal gibi bir adama Riva yetkisi Florya yetkisi verilmedi, bu yetkiyi istemisti, ama bizim zeki Genel Kurul üyeleri gidip bu yetkiyi Dursun Özbek gibi cir capsiza verdi.
Ünal Aysala bu yetkiler verilseydi Ünal Aysal Baskanligi birakmazdi ve verilen bu yetkileri kesinlikle daha iyi kullanirdi

Yabancı sınırı aniden kaldırıldı lakin sınırın kaldırılacağı hakkında gelişmeler vardı. AİHM'e falan başvurulmuştu galiba, bir de milli takım kötü sonuçlar alınca bu yol denendi. Yani aslında sınırın eninde sonunda kaldırılacağı veya en azından esnetileceği bilinen bir şeydi. Ünal Aysal başkan olmasına rağmen kestirememiştir bu durumu ve bize pahalıya patlamıştır. Bugün bizde yedek kulübesinde bile olmayan Tarık Çamdal'a biz hala milyon eurolar vermeye devam ediyoruz bu hala Ünal Aysal sayesinde. Ayrıca o transferlerde sabit kur üzerinden yapılmadı diye biliyorum. Yani şimdiki Euro kurundan alıyorlar o paraları. Sadece borçların bir miktarını sabit kur üzerinden yapmıştı.

O oyuncular sınır var diye övülüyordu. Övülme sebepleri de kalitesinden ötürü değil pasaporttan dolayı. Ben diğer forumlarda yazarken de Tarık gibi oyuncuların ederinden fazlaya alındığını, bu transferlerin bize bir şey kazandırmayacağını hatta oynatılmayacağını yazıyordum. Ve nitekim böyle oldu da. Sabri kazması varken aynı mevkiye başka kazmaları da aldık. Bugün kulüp ekonomik sıkıntıdaysa 2013 ve 2014 yıllarındaki transferlerinden dolayıdır.

Riva ve Florya yetkileri konusunda haklısın. Ünal Aysal'a verilmiyorsa Dursun Özbek'e hiç verilmemesi lazımdı. Ama belli ki son çare diye kullanıldı o araziler çünkü onlar satılmasaydı belki geçen sene şampiyon olamayabilirdik.

Ünal Aysal'ın doğrusu yanlışından çok fazla
O saydığınız isimleri Teknik direktör istiyor başkan alıyor.
Biz şimdi Fatih Terim için yönetime niye kızıyoruz. İstediği isimleri almadığı için. Ünal Aysal işte TD ne istedi ise onu verdi.
Keşke bir daha getirebilsek onu...

Ünal Aysal vizyonu olan son başkanımızdı ama yanlış insanlarla çalıştı ve yaptığı hataların bedelini ödedi. Tekrar gelmesini istemem şahsen. Özel mesajları paylaşmaktan dolayı (Fatih Hocayla) davalık olan biri Galatasaray'a tekrar başkan olmamalı.

Ünal Aysal'ın doğrusu yanlışından çok fazla
O saydığınız isimleri Teknik direktör istiyor başkan alıyor.
Biz şimdi Fatih Terim için yönetime niye kızıyoruz. İstediği isimleri almadığı için. Ünal Aysal işte TD ne istedi ise onu verdi.
Keşke bir daha getirebilsek onu...

Renktaş bu kulübün üst aklı, profesyonelleri yok mudur Anadolu takımı gibi hoca ne isterse onu mu transfer etmeliyiz? Hem vizyon diyorsunuz hem de hocanın istediğini almak zorundaydık diyorsunuz. Ben Mancini'nin Salih Dursun'u istemeyi bırak, 1 maç bile izlediğini düşünmüyorum aynı şekilde Ontivero gibi oyuncular için de geçerli. Bu işlerde büyük komisyonların döndüğü biliniyor Bülent Tulun vasıtasıyla. Ünal Aysal hocanın kararlarıyla değil kendi kafasına göre transfer eden bir başkandır. Elmander'i mesela Fatih hoca gelmeden almıştır.Ondan sonra Fatih Terim Sneijder'in yerine başka oyuncuları istemişti, hatta Drogba'yı da Fatih hoca istememişti. Ama o vizyon diye aldırmıştı bu oyuncuları hocanın kararına bakmaksızın. Bence o transferleri doğruydu ama hocanın direktiflerine uymadı sizin yukarda yazdığınız şekilde olmadı yani.

Ünal Aysalın 2011-2013 arası ne kadar iyiyse 2013-2014 arası da bir o kadar kötüydü. Ve o yıl şampiyonluk gelmeyince ciddi bir biçimde ekonomik krize girmiştik, sponsor bulamıyorduk. Sonra da amatör branşların parasını ödemediği ortaya çıktı. Bunları toparlamak için son çareyi Riva'yı satmakta buldu ama yönetim de "kulübü zarara soktun bir de Riva'yı mı satacaksın" dedi ve izin vermedi. Ünal Aysal madem çok Galatasaraylı niye o zaman şirketlerin kulübe sponsor yaptırmadı, kulübe niye kaynak ayırmadı? Peki şimdi niye ayırmıyor? Hala bu adamı savunanlar var yahu. Efsane başkan falan değildir taraftarın gözünde.

Renktaş bu kulübün üst aklı, profesyonelleri yok mudur Anadolu takımı gibi hoca ne isterse onu mu transfer etmeliyiz? Hem vizyon diyorsunuz hem de hocanın istediğini almak zorundaydık diyorsunuz. Ben Mancini'nin Salih Dursun'u istemeyi bırak, 1 maç bile izlediğini düşünmüyorum aynı şekilde Ontivero gibi oyuncular için de geçerli. Bu işlerde büyük komisyonların döndüğü biliniyor Bülent Tulun vasıtasıyla. Ünal Aysal hocanın kararlarıyla değil kendi kafasına göre transfer eden bir başkandır. Elmander'i mesela Fatih hoca gelmeden almıştır.Ondan sonra Fatih Terim Sneijder'in yerine başka oyuncuları istemişti, hatta Drogba'yı da Fatih hoca istememişti. Ama o vizyon diye aldırmıştı bu oyuncuları hocanın kararına bakmaksızın. Bence o transferleri doğruydu ama hocanın direktiflerine uymadı sizin yukarda yazdığınız şekilde olmadı yani.

Ünal Aysalın 2011-2013 arası ne kadar iyiyse 2013-2014 arası da bir o kadar kötüydü. Ve o yıl şampiyonluk gelmeyince ciddi bir biçimde ekonomik krize girmiştik, sponsor bulamıyorduk. Sonra da amatör branşların parasını ödemediği ortaya çıktı. Bunları toparlamak için son çareyi Riva'yı satmakta buldu ama yönetim de "kulübü zarara soktun bir de Riva'yı mı satacaksın" dedi ve izin vermedi. Ünal Aysal madem çok Galatasaraylı niye o zaman şirketlerin kulübe sponsor yaptırmadı, kulübe niye kaynak ayırmadı? Peki şimdi niye ayırmıyor? Hala bu adamı savunanlar var yahu. Efsane başkan falan değildir taraftarın gözünde.

Bazi oyuncularda haklisin evet ama Elmanderi o dönem Adnan Polat bitirmisti. Sneijder Hocanin listesinde vardi ilk sirada olmasa bile ve o yasta Sneijder gibi bir oyuncuyu almak büyük bir basaridir bana göre keza Drogbada öyle. Drogbayi hocanin istememedigine katilmiyorum. Ayrica bu iki oyuncularin bize katkisi, markaya katkisi tartisilmaz.

Sponsorlara gelince....O zamanki Sponsorluk anlasmalari Dursun Özbek dönemindende su anki dönemdende daha iyi. Örnek vereyim Forma Sponsoroumuz Huawei 3.7 Milyon Dolar yillik aliyorduk, simdiki olan NEFden TL üzerinden bir para aliyoruz ve fazla bir para degil. O zaman sort sponsorumuz Coca Colaydi. Basketbolda sponsorumuz vardi. Kisaca Ünal Aysal sponsorluk konusunda baya iyidi.

Borc yaptim Rivayi satmam lazim gibi yetkililer yoktu istedigi yetkilerde sadece o zaman Basketbol ve Voleybol icinde ikitane ayri Sikret kurulmasi icin yetki istemisti simdi herkesin istedigi dönemde. Eger 2014de Basketbol AS ve Voleybol AS kurulsaydi su anki Basketbolumuz ve Voleybol subelerimiz emin ol bin kat daha iyi durumda olurlardi.

Bazi oyuncularda haklisin evet ama Elmanderi o dönem Adnan Polat bitirmisti. Sneijder Hocanin listesinde vardi ilk sirada olmasa bile ve o yasta Sneijder gibi bir oyuncuyu almak büyük bir basaridir bana göre keza Drogbada öyle. Drogbayi hocanin istememedigine katilmiyorum. Ayrica bu iki oyuncularin bize katkisi, markaya katkisi tartisilmaz.

Sponsorlara gelince....O zamanki Sponsorluk anlasmalari Dursun Özbek dönemindende su anki dönemdende daha iyi. Örnek vereyim Forma Sponsoroumuz Huawei 3.7 Milyon Dolar yillik aliyorduk, simdiki olan NEFden TL üzerinden bir para aliyoruz ve fazla bir para degil. O zaman sort sponsorumuz Coca Colaydi. Basketbolda sponsorumuz vardi. Kisaca Ünal Aysal sponsorluk konusunda baya iyidi.

Borc yaptim Rivayi satmam lazim gibi yetkililer yoktu istedigi yetkilerde sadece o zaman Basketbol ve Voleybol icinde ikitane ayri Sikret kurulmasi icin yetki istemisti simdi herkesin istedigi dönemde. Eger 2014de Basketbol AS ve Voleybol AS kurulsaydi su anki Basketbolumuz ve Voleybol subelerimiz emin ol bin kat daha iyi durumda olurlardi.

Elmander'i Adnan Polat'ın aldırdığını unutmuşum, Ünal Aysal gelir gelmez bu transfer bitti demişti ben onun aldırdığını sandım bir an yine de Sneijder ve Drogba'nın hocanın bir numaralı opsiyonları olduğunu düşünmüyorum. Aysal'ın o zamanki Inter başkanıyla iyi bir ilişkisi vardı onu kullanarak almıştı. Ayrıca zaten ben de bu transferlerin doğru olduğunu düşünüyorum bize çok da büyük katkı vermişlerdir. Benim anlatmak istediğim konu o değildi.

Açıkçası o dönem büyük sponsorlar yazılıp çiziliyordu. Emirates, Socar, Gazprom, Samsung gibi büyük markaların yıllık 10-15 milyon $ haberlerinden sonra Huawei ile o paraya anlaşılması taraftarda hayal kırıklığı olmuştu. Yine aynı şekilde THY ile yapılan anlaşma da maddi yönden iyi bir anlaşma değildi. Türkiye'de ekonominin o kadar bozulmadığı, döviz kurlarının o kadar fazla olmadığını da belirtelim. Basketbolda iyi sponsorlar bulundu. 10 milyon doların üstüne çıkıldı bir çok sezon. Tabi o zaman Galatasaray basketbolunun yükselişi (10-11 final, 11-12 EL performansı, 12-13 lig şampiyonluğu) gibi etmenlerin olduğunu da ortada. Ama kendisi de şirketlerini sponsor ettirebilirdi. Mesela Ali Koç şimdi basketbolda ve voleybolda kendi şirketlerini (Arçelik, Grundig vs.) kulübe sponsor yapmaya hazırlanıyor. Aynı durumu bizde yapabilir, iki taraf da kazanabilirdi.

Yanlış hatırlamıyorsam Basketbol voleybol için AŞ kurulması, Galatasaray GYO projesi bir de Riva arazilerinin istenildiğinde satma yetkisi istemişti ve onay alamamıştı diye hatırlıyorum. Tabi projeleri iyiydi ama güvenemediler demek ki.

Ünal Aysal’ın sevdiğim huyu; anlamadığı bir şey olduğunda onu anlayacak birisini getiriyordu.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Porblemlere doğru ya da yanlış çözüm götüren çok yönetim gördüm ama problemler karşısında çözüm üretme iradesi dahi gösteremeyen bir başkanı ve yönetimini hiç görmemiştim. Yedi aydır hiçbir şey yapamadılar yahu.

Porblemlere doğru ya da yanlış çözüm götüren çok yönetim gördüm ama problemler karşısında çözüm üretme iradesi dahi gösteremeyen bir başkanı ve yönetimini hiç görmemiştim. Yedi aydır hiçbir şey yapamadılar yahu.

7 aydır sabır edin, inan edin demekten başka bir şey yapmadılar.
Her şeyleri Fatih Hoca'ya bağlı.
Kulüp yönetecek vizyon ve kaliteye sahip değiller yöneticilik anlamında.

Umarım bu yönetimi görüp izleyen genel kurul üyeleri vardır.
Ozan Korkut'un yerinde olsam şimdiden başlardım bir daha ki seçime.
Çünkü çok uzakta değil sanki...

İstifa çağrısını,kongre çağrısını daha seçildikleri akşam yapmıştım.Bazı arkadaşlar gibi ben de ilk seçildikleri dönemde bu yönetimin çok zayıf olduğunu gördüm.Yanılmadık,bu günler iyi günler futbol takımı tökezleyince ve bu yönetim bu durum karşısında pasif kalınca esas büyük bir muhalefet kitlesi o zaman ortaya çıkacak.

Ozan Korkut bu sefer başkan adayı olmamalı,başkan yardımcısı olsun başkan olarak daha tecrübeli birini belirlesinler.Mayıs'ta ki seçimi sırf bunu yapmadıkları için ve Özbek aday olduğu için kaybettiler.Kaybeden aslında Galatasaray oldu.

Mustafa Cengiz ve Abdurrahim Albayrak sürekli çıkıp (sanki kur sabitken çok transfer yapmış gibi) kurdaki inanılmaz artış sebebiyle ağlıyor. Ancak ŞL’den gelecek ‘muhtemel’ gelirin kur artışı sebebiyle 150 milyon TL daha arttığını hiç söylemiyorlar.

Ama ne gerek var iş yapmaya? Futbolda topu Terim’e at, yönetimde Özbek’e at, sosyal medyayı zaten trollerin yönetiyor, cebinizden 5 kuruş kulübe vermeyin ohh mis. Sana bir tek belediye ziyaretleri kalıyor. Harika iş, talibim bu göreve.

Alıntıdır...