Ömer Horzum' Alıntı:[quote="Burak Barut":3s3b7cd2]Tugay sana diyeceğim bir tek söz var : )
Kobe yanındaki elemanlar olmadan özellikle Gasol olmadan neydi ?
Lebron James yanındaki 4 odunla finale çıktı haberin var mı ?
Lebron James ve Kobe bu ligin en iyi oyuncularıdır eyvallah ama unutulmaması gereken birşey var ki Lakers'da ki maddi güç kimsede yok.
Gasol olmadan neydi demek, Kobe'nin Gasol-Shaq arası dönemde yanında bir tane bile topçu olmadan, evet tam olarak böyleydi. NBA'de bırakın ilk beş başlamayı, kadroya giremeyecek 2. lig oyuncusu Smush Parker ilk başlıyordu. Son derece kazma, hiç bir vasfı bulunmayan Chris Mihm, daha çok ham olan ve üçlükten ilk senesinde yetiştiremeyen (evet, bu gerçek; çoğu maçta olmuştu) Vujacic, yine NBA'de Lakers'dan sonra hiç tutunamayan Jumaine Jones, 2.12 olup topu elleriyle kavrayamayan NBA Draft tarihinin en büyük balonu ve kazması Kwame Brown, halen o zaman uyuşturucu batağında olan ve son derece istikrarsız oynayan Odom ile oynadı. Kırılması neredeyse imkansız sayı rekorları kırdı. Günümüz basketbolunda 81 sayı, 30 dakikada 62 sayı, 4 maç üst üste 50 sayı ve üzeri, 9 maç üst üste 40 ve üzeri gibi bir çok ulaşılması zor istatistikler yakaladı. 35 sayı ortalaması tutturdu. Bunları yaparken NBA All Defensive First-Team'de daima bulundu. Ne demek ya neydi? Ben 2003'ten beri her maçına kalkıyorum Lakers'ın, izlediğim de çok var. O yüzden bu "neydi" sözün o kadar komik geliyor ki Burak. Ha bir de bunlarla playoff yapıp, Suns'a son anda elendi. 3-1 öndeyken, maç Staples'ta ve 3 sayı öndeydik, son saniye Tim Thomas üçlüğü ile maç beraber oldu, uzatmalarda kaybettik. Seri gitti.
Bir de maddi güç muhabbetin çok komiğime gitti, sanırım NBA'le yakından ilgilenen herkes için öyle olmuştur. Böyle bir şey yok arkadaşlar, maddi güç falan.
Ayrıca Gasol gelmeden ve Bynum sakatlanmadan Lakers 26-11'le geçen sezon, Bynum'un sakatlandığı maç sonrasında Batı lideriydi. Bunu da hatırlatalım.
Uğur YILMAZ' Alıntı:Ben mi yanlış hatırlıyorum yoksa o yüzükleri NBA tarihinin en iyi uzunları arasında olan Shaq ile birlikte almadı mı? Kobe madem bu kadar büyüktü. Gösterseydi büyüklüğünü Shaq'tan sonra. Gasol olmasa şu an Lakers'ın Shaq'tan sonraki Lakers'tan zerre farkı olmazdı.
Benim zamandan kastım; LeBron ve Kobe'nin çağları geçtiğinde, basketbolu bıraktıklarında tarih gerçekleri ortaya çıkarır. LeBron'un şu ana kadar yaptıkları ortada. Büyük(!) Kobe'nin yapamadığı işleri de yapıyor. Kobe, her ne kadar sevmesem de Lakers gibi NBA tarihinin en başarılı takımlarından birine gelmiş ve şampiyonluk kazanmıştır. LeBron ise kendisi gelene kadar yokları oynayan Cavs'i NBA'in güçlü takımları arasına sokmuştur. Bir oyuncu bir takımın kaderini bundan fazla etkileyebileceğini düşünmüyorum...
Uğur anlattım yukarıda, sana da cevabımdır. Gösterseydi büyüklüğünü diyorsun. Çok güldüm buna da. Lütfen objektif olalım arkadaşlar. Ben Kobe-James karşılaştırması yapmıyorum çünkü ikisini de çok seviyorum, çok iyi oyuncular ve kesinlikle diğerlerinden farklılar ancak çok haksızlık yapıyorsunuz burada Kobe'ye.[/quote:3s3b7cd2]
İmza...