Benim gibi uzun oyuncuları seven biri için heyecan verici bir olay,bakalım nasıl olacak sonuçları
Kyrie berbat bir seri geçiriyor şu ana kadar. İki maç da aslında çok yakın gidiyordu. Ta ki Lebron 1-2 dk kenara dinlenmeye gelene kadar. Lebron sahada değilken yaratıcılık Irving'e bırakılıyor. Irving bu kadar formsuzken de 1-2 dk içinde 8/10-0 seri yiyen Cavs daha da geri dönemiyor.
Buna ek olarak takımdaki sabit şutörler Love haricinde çok kötü durumdalar. Korver, Smith, Shumpert hiç biri boş şutları normal sezondaki gibi sıkamıyorlar. Bu da Kyrie'nin verimini daha da düşürüyor. Çünkü Golden State onun deleceği kulvarlara yardım getirebiliyor. Bunlaradır ek olarak Thompson da kötü durumda.
Bu kadar oyuncu bir anda ritmini kaybedemez. Ben biraz psikolojik bir problem olarak görüyorum bunu. Ve bence Cavs evinde seriye ortak olacaktır. Hatta 3. Maçta Lebron'dan 45-50 sayılık triple double bekliyorum. Böyle bir performans Cavs'in güvenini yerine getirebilir.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Golden state'in Cidden gayet sağlam savunma yaptığını ve bunun da cavsın hücum etkinliğini düşürdüğünü görmek lazım. Durantın filan böyle savunma yapacağı aklıma gelmezdi. Sadece harika bir hücum takımı değiş gayette sağlam savunma takımı.
Bana ithafen söylediysen küçük görmeyi yanlış anlamışsın.Ben Gsw'ye büyük saygi duyuyorum adamlar tarihi yeniden yazdılar sende yazmışın zaten beklenilenin çok üstünde gelistiklerini ayrıca Livingston o sakatlıktan sonra böyle katkı vermesi ,Iggy nin yıldızken altıncı adam olması falan kitap yazsalar yeridir .Durant ı almalarınada hiçbir lafım yok kim istemez ki durantı alabiliyorsan alacaksın bu kadar basit.Benim tek derdim Durantın sporcu karakteri ,geçen playofflarda yıl durantın vasatın altı oyuna a rağmen 3-1 yapmışken oklahama serinin 6.maçında resmen takımı sabote edip maçı kaybettiren Durantın kendisini pataklayan takıma gecmesi olcak iş değil benim tek eleştirim durantın karakterine.Sadece yıldız sayısıyla başarının küçük görülmesi de ayrı bir saçmalık. Adamlar ilk primitif örnekleri daha hepi topu 12 yıl önce D'Antoni'nin Suns'ıyla görülen bir sistemi kusursuza yakına döktüler. Adamların orijin yıldızlarının (Curry, Klay, Green) hiçbiri ilk 5 seçimi bile değil, hatta şu an Lebron'dan sonra ligin en all around oyuncusu olarak söylenebilecek Green, 2. tur 35. sıra seçimi. Adam çok daha dandik bir draftta, Cedi'den daha geride seçildi öyle düşünün. Bu takım buralara gelirken 4 yıllık zahmetli bir gelişimden, 3-1'den şampiyonluk verecek serilerin psikolojik yoğunluğundan geçti. Durant sevilmeyebilir, takım itici de bulunabilir de bunca başarıyı sadece legal şartlar içinde yapılan ufak bir fırsat hırsızlığına bağlamak saçma geliyor bana. Adamlar öyle her yıldızın kaldırıp topu attığı bir isolation oyunu oynamıyorlar. Bundan çok daha komplike ve yıkıcı bir sistem üzerinde çalışıyorlar. Ve hala kusursuz hale getiremedikleri bu sistemde bile en yakın rakibin fersah fersah önündeler. Her zaman dediğim gibi, Avrupa'da bu sistemi çeyrek ölçüde sahaya dökebilecek ilk takım, kadro kalitesi uçmasa da diğer takımların ciddi anlamda önüne fırlayacak. Zaten sporun hiçbir gerekliğinini yerine getiremiyoruz, hiç yoktan şu sistemi aşılayabilecek bir adamla çalışsak diye düşünmüyorum dersem yalan olur.