NBA'de Takım Tutmak !

633g.jpg

Senelerdir açık söyleyeyim çok uğraştım, aşık olduğum sporun aşık olduğum liginde takım tutabilmek için.

Ama oyunu fazla sevmekten heralde tam anlamıyla olmadı bir türlü. Sempati duyduğum takımlar var elbette, ama nedenleri farklı. Hoş aslında çocukluktan gelen bir şey var. Yani bir yerde Siyah Beyaz bir takım oldu mu, sempati besliyorum direkt olarak ancak bu tamamen bir başka aşk konusu tabi ki?

Neyse NBA?de takım tutmaya dönelim.

Tabi bu biraz kendinizle ilgili, İspanya?da Barcelona ?İngiltere?de Liverpool, İskoçya?da Celtic?i tutmak ? ve aynı oranda - Chelsea, Real Madrid, Rangers?ı tutamamak hisleriyle ilgili bir şey. Bundan dolayı zaten New Jersey Nets?le biraz da olsa kanım uyuştu. Hep New York?un yanında 2. planda kalması, New York?un beyaz medyası tarafından ezilmesi, bu bağlantıyı kurdu bir anlamda. Bir de Jason Kidd tabi. Lig tarihinin gelmiş geçmiş en iyi oyun kurucularından biri. Nets?e çok yakışıyordu. Yine de Onlar da yakın zamanda New Jersey?den Brooklyn?e taşınacaklar ya, biraz o hava kaçacak gibi neyse.

Tabi bir de Philadelphia 76ers var. Philadelphia, Rocky Balboa?nın Allen Iverson?un Charles Barkley?nin şehri. İçinden tren geçen, sokakları sert şehir. Var olmak için duruşun belli olacak. Öyle bir şehir. Yeri farklı.

Bir de Miami?ye parantez açmak lazım. Dwayne Wade, lig?de en sevdiğim adamın şehri. Miami aslında biraz tatil yeri, değişik ırklardan birçok insanın olması sebebiyle desteğimi alır benim. Gündüz maçlarında boş olur salon. Kim denizden kalkıp gelecek o saatte. Zaten gece, sabaha karşı ancak dönülmiştür otellere evlere. O saatte de okyanus suyu cennet gibi gelir. Severim bu düşünce tarzlarını. Bir nevi ütopik bir hayal şehri gibi gözükür uzaktan.

Elbette Chicago Bulls. ?Michael Jordan?. Herkesin içinde biraz Chicagoluluk vardır heralde. Elbette ABD Başkanı Barrack Obama?nın da Chicago sokaklarından sayılır onu da belirtelim. Sempati durumu böyle yani bir anlamda. Tabi bir de Phoenix var. Charles Barkley?li, Kevin Johnson - Jason Kidd çift guardlı o dönemlerden / D?antoni ? Nash ? Amare ? Marion?lu dönemlere hep kalbimde başka bir yere sahip. .

Biraz da diğer takımlara bakalım isterseniz.Sormadan söyleyeyim, Boston?la Lakers, kazanmak her şey diye bakarlar ya oyuna biraz. Ondan ısınamamışımdır bir türlü. Yine de Kobe?nin dünyadaki en iyi oyuncu olduğunu kabul ederim o ayrı. Cleveland?ı sevmek için Lebron dışında göl kenarı olması gibi daha çekici bir güzelliği vardır. Utah Memo?nun, Orlando Hido?nun şehri bizim de kalbimizde haliyle belirtmek lazım.

Miami ? Detroit maçını izlerken kaleme alındı bu yazı ?ya da aslında hep yazılmıştı?, neyse uzatmamak lazım durum ?Sevinmek için sevmemek? gibi bir şey heralde?

Kaynak
: TIKLA
Takımlara bakış açısını beğendiğim için ekliyim dedim :)

forza chelsea-real ve rangers...:)
en felaketi eleman beşiktaşlı
beşiktaşlı olmak liverpoollu olmaktan beter be yazık etmişsin kendine...:)

chicago-miami ve bilumum new york takımlarının hiçbirinden hazzetmem...:)

kısa ve net

"Only 76ers"...:)

Cleveland Erzurumun biraz daha gelişimişidir iklim olarak,eğer ben üşümek isterim yılın 3 ayı kar fırtınası olmadımı ben ona kışmı derim derseniz sağlıcakla!

çocuk boston,lakers ve knicks i sevmiyor.. phillye sempatisi var.. bravo:) tam benlik..bunları hep yazdık.. basının, medyanın pompaladığı hiç bir nba takımını sevmiyorum, sevmem.. philly dışında sempati duyduğum takım portland.. utah ı da bilinçli bir şekilde ve uzun zamandır hiç sevmiyorum...

Cleveland uzun süredir sürekli olarak antipati topluyor...
hakemlerle ilgili çıkışları maç öncesi şov! ları lebron un bitmek tükenmek bilmeyen egosu vs vs vs...
çok antipatikler...

Utah ve Orlando'yu sevmek içimden gelmiyor...:)

Emre bey basının pompaladığı takımı sevmiyorsunuz ama Türkiye de Galatasaray ı tutyorsunuz ben sizden bir Beykoz taraftarı beklerdim mesela ama neyse!