Neden artık ters smaç yapılmıyor?!

Eskiden ters smaç diye bir şey vardı; boş pozisyonlarda, hızlı hücumlarda yapabilen yapardı. (Türkiye'de Pete Williams'dan, hatta bir all-star maçında Harun Erdenay'dan güzel örneklerini seyretmiştik.) Son yıllarda ise alley-oop pozisyonu gereği olmadıktan sonra pek rastlanmıyor bu tür smaçlara. Üstelik de oyuncuların her geçen yıl daha atletik olduğu söylenmesine rağmen (ben bu fikirde değilim gerçi). Neden ama? Bunun özel bir nedeni mi var, yoksa sadece modası mı geçti?

Artık estetik falan kalmadı oyuncu korkusunda (kaçırmamak için) elini pota içine sokup topu öyle basket yapacak kimse o riski göze alamıyor ama seyir zevkide halileyle düşüyor ama kimin umurunda :? :?

Aslında doğru söylüyorsun BURAK Pau Ourtez- Efes Pilsen maçında
1. periyotun son 1 dakikasına girilirken Kyle Hill süper bir top çalıyor ve smaca gidiyor hiçkimse arkasından gelmiyor baskı yapacak oyuncu yok pota ve o karşı karşıya geliyor ve smaçı vuruyor ama o ana kadar mükemmel şut yüzdesi ve süper oyunu o an biti yor ve maç sonuna kadar sadece 2 sayı bulabiliyor.O anda potaya asılmış topu öyle bir izliyor ki maç boyunca bir daha moralini toplayamıyor aslında smaç ters smaç gibi spectacular hareketler adeta bir saatli bomba eğer zamanında bırakılırsa seyirci çoşuyor takım ayağa kalkıyor eğer bir anlık dikkatsizliğiniz sonucu kaçıyorsa maç günü bir daha kendinizi bulamıyorsunuz..
Benim bu konudaki fikrim bu hareketlerin yapılması e tabikiş bilen oyuncular tarafından :muhaha :muhaha :muhaha.....

Günümüzde Conrad McRae gibi olyuncuların yeri Goran Nikolic gibi oyuncular tercih ediliyor.En temel nedeni bu.
Ayrıca ters smaç yapıp da ruh sağlığı düzgün olan bir adama rastlamadım. :D :D

kisaca modasi geçti. artik daha artistik (havada kendi ekseni etrafinda dönme, topu panyaya çarptirip dönen topu vurma, bacak arasindan geçirip vurma v.b) smaçlar tercih ediliyor. hemde kaçirma ihtimali yüksek