Neslihan Darnel iki sezon daha Eczacıbaşı’nda

6 Mart 2012 Salı - Eczacıbaşı, Türk voleybolunun dünya çapındaki yıldızı Neslihan Darnel'le olan sözleşmesini iki sezon daha uzattı.

Erişilmesi güç başarılarla dolu bir geçmişe ve köklü bir tarihe sahip Eczacıbaşı Spor Kulübü'nde iki sezon daha oynayacağı için mutlu olduğunu belirten Neslihan Darnel "Gurur duyduğum bir Kulüp'teyim. Bu forma ile kazanmak istediğim kupalar var" dedi.

Neslihan Demir Darnel kimdir?
Eczacıbaşı Spor Kulübü ile sözleşmesini iki yıl uzatan Neslihan Demir Darnel, 1983 yılında Eskişehir´de doğdu. 12 yaşından bu yana voleybol oynayan ve voleybol kariyerine, 1995´te Eskişehir DSİ Bentspor´da başlayan Darnel, 1998´de Yeşilyurt Spor Kulübü´ne transfer oldu. Yeşilyurt´da dört sene forma giydikten sonra 2002´de Vakıfbank Güneş Sigorta Kulübü´ne transfer olan Neslihan Darnel, Vakıfbank Güneş Sigorta ile iki Türkiye Şampiyonluğu, bir Avrupa Top Teams Kupası kazandı ve 2006´da Indesit Avrupa Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali´nde forma giydikten sonra 2006-2007 sezonunda İspanya´nın Spar Tenerife Marichal Takımı´nda yer aldı ve İspanya Süper Kupası´nı kazandı. Tenerife´deyken hamilelik nedeniyle bir sezon voleybola ara veren Darnel, Tenerife Kulübü´nün kapanmasıyla eski kulübü Vakıfbank Güneş Sigorta´ya döndü. Son iki sezon bu kulüpte voleybola devam eden Darnel, 2010-2011 sezonunda Eczacıbaşı forması giymeye başladı. Eczacıbaşı VitrA ile 2010-2011 sezonu Türkiye Kupası ile Süper Kupa’yı kazandı.

Kaynak: http://www.eczacibasisporkulubu.org.tr/index.php?goto=haber_detay&news_idx=193

Söyleyecek söz yok. Kızgınım şuanda. Eşi bizim Voleybol şubemizde çalışıyor avantajlıyız seneye sözleşmesi bitiyor gelir dedik olan işe bak. Voleybol sitelerindeki yorumlara bakıyorum Neslihan eninde sonunda Galatasaray'a gelecekmiş falan filan. Natalie gibi 36 yaşında gelecek. O zaman hiç gelmesin daha iyi. Seneye büyük bir atılım falan bekliyordum kadın voleybolundan kursağımızda bıraktılar. Sn. Orkun Darnel'den herkes Neslihanı getirmesini beklerken uzadıkça uzatıyor. Voleybolu takip eden bir çok kişide ondan bunu bekliyordu. Kendisinden İstifasını Bekliyorum.

Orkun Darnel ne yapsın neslihan eczacıbaşında kalmak isteyince arkadaşlar bulunur yerli isimler hatta bir bakmışssınız baya iyi isimlerle şimdiden anlaşılmıştır filan sakin :) .

Neriman elden kaçtı, Neslihan çok daha fazla anlaşılması gerekirken elden kaçtı. Ben oynarım seneye artık, nasıl olsa ligde 4. olmaktan başka bir hedefimiz yok!

Bu iki kaçan büyük balığı neyle telafi edecek Orkun Bey acaba? Özge, Gözde, Bahar, Gizem gibi bir paket mi yapacak? Artık adım adım ilerliyoruz, taraftar maçlara gelsin söylemlerini bıraksın, daha fazla komik olmasın.

Orkun Darnel ne yapsın neslihan eczacıbaşında kalmak isteyince arkadaşlar bulunur yerli isimler hatta bir bakmışssınız baya iyi isimlerle şimdiden anlaşılmıştır filan sakin :) .

Sene başıda iki oyuncumuzu Fener'e kaptırmıştık. Arkadaşın dediği gibi 4. olmaktan başka bir hedefimiz yok. Neriman yok Neslihan yok Onur arkadaşım kiminle anlaşmışızdır yerlilerde gidip Fenerden Eczacıbaşından yada Vakıfbanktan oyuncu alamayızda. Geride kalan kaç tane kaliteli yerli oyuncu var ki. Biz kadın voleybol takımımızdan bahsederken kaliteli yabancı oyuncularımız var ama yerli kalitemiz çok düşük diyorduk. Sn Orkun Darnel bir açıklama yapsın. İstifa'yı da düşünsün artık.

Neslihan bizim yerimize Eczacıyı tercih etmiş. Demek ki Eczacı çok yüksek bir para vermiş. Ama bu demek değildir hedefi küçülttük. Ben inanıyorum ki seneye yukarıdaki 3'lüyü dahada zorlayacak hatta onları geçmeye çalışacak bir takım kurulacak.
Neriman'ın sözleşmesi zaten sene sonu bitiyor , alınabilir.
Ama önceliğimiz Eda ve Bahar gibi Türk Orta oyuncular olmalı. En eksik olduğumuz , en ezildiğimiz mevki orası. Bu takım bu sene 4. ise kötü smaçörü olduğu için değil iyi orta oyuncuları olmadığı için bu durumda.
Seneye daha iyi bir takım kurarız umarım .

Neslihan bizim yerimize Eczacıyı tercih etmiş. Demek ki Eczacı çok yüksek bir para vermiş. Ama bu demek değildir hedefi küçülttük. Ben inanıyorum ki seneye yukarıdaki 3'lüyü dahada zorlayacak hatta onları geçmeye çalışacak bir takım kurulacak.
Neriman'ın sözleşmesi zaten sene sonu bitiyor , alınabilir.
Ama önceliğimiz Eda ve Bahar gibi Türk Orta oyuncular olmalı. En eksik olduğumuz , en ezildiğimiz mevki orası. Bu takım bu sene 4. ise kötü smaçörü olduğu için değil iyi orta oyuncuları olmadığı için bu durumda.
Seneye daha iyi bir takım kurarız umarım .

İsimler belli. Eda ve Bahar. Biz bu mantaliteyle bu ikiliden hangisini alabiliriz? Eda'yı zaten geçiyorum ama Bahar'ı dahi alamayız.

Bunun dışında Nesli Eczacı'dan ne kadar alıyor gerçekten çok merak ediyorum. Sonuçta bütçeler belli tutup da 3 milyon yıllık kazanacak hali olmadığını düşünüyorum. Ha eğer kafaya oynayacak bir bütçe yaratamıyorsak bu da yine yönetim ve şube profesyonellerinin suçudur. Kimse Galatasaray ismini lig 4. lüğüne layık görüp o koltuklarda rahat oturamaz.

yaa şurda asıp kesiyoruz da Allah aşkına kaç kişi bu kızlarımızın maçlarını seyretmeye gidiyor keza erkeklerimizi de.. derbi olacakta millete küfür edeceğiz diye dolduruyoruz salonları .. gerisi fıss fıss 20-25 kişi ...

Türkiye'nin en başarılı sporcusunu transfer etmek çok iyi bir voleybolcuyu transfer etmenin çok daha ötesinde bir anlam taşıyacaktı ama malesef olmadı. Niyet iyi bir takım kurmaksa o takım yine kurulur. Bayan basketbolu daha çok Nevriye, Birsel, Birsel, Nevriye arasında sıkışıp kalsa da bayan voleybolunda o yerli oyuncu havuzu çok daha geniş. Haberlerde çıktığı gibi Neriman ile önümüzdeki sezondan itibaren 2 yıllık anlaştığımıza inanıyorum ben.

Yerli olarak Neriman, libero(?) ve bir orta oyuncu(Bahar) transferiyle çok iyi bir takım olabiliriz ama manşeti Selime ile Neriman alacaksa takımdan yine hayır gelmez. Selime yerine iyi bir libero ile Esra ya da Gözde ismi oynayacaksa belki kabul edilebilir ama onlar gelir mi o meçhul. O yüzden benim için bunu söylemek zor olsa da Calderon'a el sallayıp oyunun hem manşet hem hücum kısmında olan bir oyuncunun transferi çok yerinde olur. Gönül Saori'yi ister ama Costagrande, Havelkova, Cruz gibi isimler de gayet güzel olur. Özellikle Barbolini ve Leo, Costagrande ismini akla daha çok getiriyor. Birde tekrar üç yabancıya dönme ihtimali konuşuluyor. Leo gibi bir pasörümüz varken 3. yabancı hakkını da bir orta oyuncudan yana kullanırız.
Calderon'dan boşalan "sıçrama ve sertlik" kısmını Akinradewo ismi ne güzel doldurur, müthiş bir orta oyuncu...

Tabi ben bütün bunları boşa yazıyorum, çünkü voleyboldan sorumlu kişiler gelecek senenin kadrosunun hazır olduğunu söylüyorlar. Bakalım bekleyip göreceğiz.

Tabi ben bütün bunları boşa yazıyorum, çünkü voleyboldan sorumlu kişiler gelecek senenin kadrosunun hazır olduğunu söylüyorlar. Bakalım bekleyip göreceğiz.

Eğer bu gerçek ise bütün eleştirilerimi şimdilik geri çekerim şubeyle ilgili. Fakaaaat 6 ay önceden hazırlanan kadro yine lig 4.lüğü hedefinin üzerine birşey eklemeyecekse ozaman o koltuklarda oturmayı hiç ama hiç haketmeyecekler.

Orkun bey nasılsınız? sağolun bende iyiyim!

Eleştirmek için çok acele ediyoruz sanki, Neslihan'ın sözleşmesini uzatması benim için büyük hayal kırıklığı oldu ama yerini doldurabilecek yerli bir oyuncu mevcut ve biz o oyuncu ile anlaştık.

Calderon ile 1 yıl daha sözleşme uzattık, Neriman transferinin bittiği çok önceden söyleniyordu zaten bugün haber sitelerine de düştü. Calderon ile sözleşme uzattığımıza göre libero olarak Gülden ya da Gizem yerli smaçör olarak da Esra ya da Gözde ikilisinden birisi ile anlaşmış olabiliriz diye düşünüyorum. Aksi halde manşette yine dökülürüz.

Calderon ile 1 yıl daha sözleşme uzattık, Neriman transferinin bittiği çok önceden söyleniyordu zaten bugün haber sitelerine de düştü. Calderon ile sözleşme uzattığımıza göre libero olarak Gülden ya da Gizem yerli smaçör olarak da Esra ya da Gözde ikilisinden birisi ile anlaşmış olabiliriz diye düşünüyorum. Aksi halde manşette yine dökülürüz.

Hakikatan Selime ile Neriman manşet alacaksa vay halimize, ama her halükarda Neriman şimdiki oyuncularımız kadar manşet alır, hücumunu söylemeye gerek yok zaten. Calderon ile devam ettiğimize göre bence de bir isim gelecektir oraya, ya da 3 yabancı hakkı gelirse bir yabancı. Logan Tom gibi bir isim biçilmiş kaftan olurdu...
Keşke Gözde gelse, 3 yabancı hakkı olursa bile onu da kavuşulamayan bir isimden yani orta oyuncudan yana kullanırız. Selime de kadroda kesinlikle olur, ilk alternatif olarak. Dileğimiz bu. Her halükarda güzel haberler. Tabi Leo'cuğumun kaldığını var sayıyorum.