Olympiakos asılmadı yazan kim Furkan?Euroleague bünyesinde Panathinaikos'la birlikte tribün bazlı olay çerçevesinde görece imtiyaz gören bir takım olduklarını fakat maç özelinde arka yollara sapma gereği görmediklerini belirttim.
Karşı yaka yazılmasını irrite edici buldum oldum olası.Rakibimizin,yerle yeksan rakibimizin adı Fenerbahçe.Bizdeki takım tutma alışkanlığı da şehrin içindeki bölgesel sınırlardan veya insanların değişen ekonomik yaklaşımların yorumu üzerinden dönmüyor.Aileden alınıyor büyük ölçüde,konjonktürel başarı da ikinci etken. O sebeple Galatasaray burasıdır,Fenerbahçe surasıdır gibi bir durum yok.Rakibimizin ismi ve düşünsel argümanlarla ilerleme yanlısıyım.
17 Haziran'ın arkası gelmedi,doğru.Gelmeyeceği de öngörülebilirdi doğru.Ayrıştığımız nokta şurası.Ben kayadan ufak da olsa bir parça kopardık,dönemsel de olsa etki yarattık diyorum.Fakat bu adımlar en başından itibaren bir stratejiyle gerçekleşmeliydi diyorum.Artık işler basketbol adına olabilecek en absürd noktaya gelmişti diyorum,o maçta figüranlığın da gereği yoktu diyorum.Sen de 17 Haziran'ın devamının gelmeyeceğini öngördüm diyorsun.Maça çıkmayı sanırım daha doğru buluyorsun.
Galatasaray taraftarının popülistleştiği muhakkak.Zira toplum popülist ve yozlaşan bir toplumda Galatasaraylılık da kapalı bir kültürel koda sahip cemiyet/cemaat değilken bu gayet anlaşılabilir bir durum.Sonucu belirli maça çıkmamak,sonuç dışarıdan belirlenmişken bana kalırsa doğrudur.Hiç önünde arkasında da değilim,o gün özelinde gayet doğrudur.Kimse bizim zekamızla ve duygularımızla alenen taşşak geçemez.Benchin camı yoksa ceza gelir,takıma fiili müdahale varsa ceza gelir.Bir hakem lig şampiyonunu belirleyecek maçı bir taraftan alıp diğerine veriyorsa hakkı yenen takımın emeğiyle yarattığı son maça atanamaz.Ceza gelmiyorsa ve aynı hakem sahadaysa da o gün sahadayken figüranız demektir.Bunları yazarken popülizme katkı sunduğumu falan da düşünmüyorum.Nasıl benim bir yönetime destek/köstek olmamın 40 tane parametresi varsa atılan bir adımın ve doğurduğu sonuçların da 40 tane parametresi vardır.
Son olarak ''dedim,haklıyken eleştrildim,yine haklıyım ve haklı olacağım'' üstünden kişilik bina etmeye ihtiyacı olan bir insan olduğunu düşünmüyorum.Fikirler insanları şekillendirir,doğrudur.Fakat siz hepiniz aynı potadasınız,kayıtsız şartsız popülizme su taşıyorsunuz bense olan her şeyi gördüm ve hepinizin düşünsel anlamda önündeyim üzerinden ilerlersen,ısrarla ben-öteki yaratırsan iş iç sesinle kavgaya dönüşür en sonunda.
Olympiakos'un maçı ciddiye almadığını söylediğimi düşünmen,o algıyla okuman üstteki koşulluluğun bir sonucu bence.