Okan Çevik Roportajı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bundan sonra takımdaki bütün oyuncularımızla roportaj yapacağız belirli süre aralıklarıyla. İlk olarak hocamız Okan Çevik ile olacak roportaj. Sorularınızı bekliyoruz.
 
Öncelikle oyun içi sistemini kurarken hücumamı yoksa savunmayamı ağırlık veren bir basketbol oynatacak ?
 
Sorulması gereken en önemli soru tabiki pivot transferinin yapılıp yapılmayacağıdır.F.Ülker ve Efes'in uzunlarına karşı zayıf kaldığımızı o da kabul ediyor mu?
 
Forumu okuyor mu?Okuyorsa forumda çizilen umutsuz tablo hakkında ne düşünüyor?Umutsuzlukta haklılık payı olan konular ne ve üzerinden nasıl gelmeyi planlıyor?
 
Sistem oyuncuları alıp başına buyruk bir guard almanın mantığı nedir ?

Neden 5 numara eksikliği bu kadar göze batarken 4 numaranın ısrarla üstünde duruldu ?
 
Üst sıralar için oynayan takımlara baktığımızda yabancı kalitesinin yanında yerli oyuncuların kalitesi de göze çarpıyor. Şampiyonlukta da bu önemli faktör oynuyor. Durum böyle iken kadrodaki yerlileri yeterli buluyor mu? Hüseyin Beşok ve Cüneyt Erden takımda tutulamaz mıydı? Bunda bütçenin etkisi mi vardı?

Takıma oynatmak istediği basketbol düşüncesi nedir? Takım kadrosunda bulunan oyuncuların stillerinin birbirine uygun olduğunu düşünüyor mu? Bu sene nerede bitirilirse alınan sonucun başarı sayılacağını düşünüyor?

Basketbolda 1 ve 5 numaranın hedefe giden yolda önemli faktörler olduğu hep söylenir. Darius Washington kendi guard profiline ne kadar uyuyor? Darius Washington'ın takımı yönlendirmede ve sistem oyununda başarılı olacağını düşünüyor mu? Takımda pota altını dolduracak savunmada sertlik getirip, hücumdada temel hücum aksiyonlarını yapabilecek bir 5 numara eksikliğini görüyor mu?

Takımın öne çıkan parçası kim olacak? Jasaitis'e takım içinde biçtiği rol nedir? Hangi oyuncuların takım içinde kilit rol oynaması bekleniyor?

Transfer edilen oyuncular, transfer edilmesi planlanan oyuncular arasında ilk sıralardamıydı? Yoksa ilk tercihler ile anlaşılamadıktan sonra mı yönlenildi?

Şimdiden teşekkürler...
 
benim en merak ettiğim konu yabancıları seçerken neye dikkat etti neden bizde 2 3 yıllık sözleşmeler yapamıyoruz yabancılarla ?
En çok bunların cevabını merak ediyorum şimdiden teşekkür ederim
 
Erkek Basketbol Takımımızın koçu olarak isminiz açıklandığı zaman taraftarlar arasında hayal kırıklığı olarak nitelendirildi ve size karşı güven duygusu oluşmadı bu konuda ki görüşleriniz.
 
Erkek ve bayan basketbolu arasındaki onun için farklar ?
 
Bence Roportaj da alt yapıdan a takımına çıkacak ve oynayabilecek oyuncumuzun olup olmadığını sorulması gerekiyor.Çünkü bizim efes ve fenerbahçe ülker gibi bütçemiz yok,salonumuz yok.Bizim ancak partizan gibi bir alt yapıya sahip olmamız gerekiyor.Alt yapı faaliyetlerinde hedefler ne.niye kaliteli oyuncular alt yapıya transfer edilmiyor.Kimse yıldızlar ve gençler avrupa sampiyonasını izlememişler mi.Orda geleceği olan ister yerli ister yabancı oyuncuları niye transfer etme politikamız yok.Biz ancak böyle büyük bütçeli takımlarla rekabet edebiliriz.Niye yönetim bu konuda çalışma yapmıyor.
 
Galatasarayın Basketbolda uzun yıllardır Şampiyon olamaması Okan Hocaya göre nedenleri?

Altyapı için ne düşünüyor..Koray Hoca Galatasaray artık bir üstyapı takımı olmalı başkaları yetiştirmeli bizde oynamalı demişti buna katılıyormu?

Son olarak da sponsor hakkında görüşleri neler..
 
okan hoca'nın basketbol felsefesi nedir? Kendi felsefesine uygun bir takım mı yarattı?

yabancı seçimleirnin doğru olduğu düşünülüyorsa neden daha uzun vadeli kontratlar yapılmıyor?

Rakiplerin yerli oyuncu kalitesi ve ekledikleri yabancı oyunculara bakıldığında bizim artılarımız ve eksilerimizi değerlendirebilir mi?

galatasaray'ın ismine yakışan bir hedef; ligdeki takımlara bakıldığında gerçekci olmayacaktır. gerçekçi konulan bir hedef ise galatasaray'ın ismine yakışmayacaktır. bu ikilem konusunda ne söyleyebilir. aynı şirketin 3 büyük takıma sponsor olduğunu ama takımlar arasıdan ciddi bir dengesizlik olduğunu düşünürsek; Okan hoca'ya göre sorun şirketten mi kaynaklanıyor yoksa klüpten mi?

evren büker hem bir hem de iki nuamrada oynayabiliyor. geçen sene ligde büyük bir çıkış yakalayan evren'den daha çok hangi pozisyodna yararlanmayı planlıyor?

galatasaray kadın takımı ile avrupa'da şampiyon oldu. ancak takımı kuran antrenöre şampiyonluk sonrasında bir teşekkür dahi etmemesi taraftarlar arasında tartışıldı. Avrupa şampiyonluğunda takımı kuran hocanın katkısı konusunda ne söyleyebilir?

seneye hücumda dengeli olabilecek ve savunmada sert bir takım seyredebiliriz. en azından öyle bir kadro mevcut. bu kadronun en önemli eksiği kendisine göre hangi pozisyonda? 2.10'luk pivotlara karşı oynayacağımız düşünülürse pivot roatsyonumuz hakkında ne söyleyebilir. takımın natural bir skorer eksiği var mı? takım hücudma sıkıştığında, top kimin elidne kalacak?

takımın uzun vadeli bir hedefi var mı? alt yapıda milli takımlarda (u-18 u16) oynayan oyuncu bildiğim kadarıyla yok. Dolayısıyla yakın gelecekte de milli takım oyuncusu düzeyinde bir oyuncuyu alt yapıdan çıkaramayacağımızı söylemek mümkün. bütçe olarak da rakiplerden daha küçük bütçelerle sahada olacağımızı düşündüğümüzde basketbol geleceğimize ilişkin iyimser bir tabloyu nasıl çizebilir?

Amerika ve avrupa basketbolunun farklarını nasıl değerlendiriyor. Avrupa Fransa haricinde amerikan tarzı basketbol oynanmıyor. aldığınız oyuncular ya avrupalı ya da yıllardır avrupa'da oynayan hatta avrupa pasaportlu amerikalı oyuncular. geçmiş yılalra baktığımızda kadroda amerikalı oyuncuların ağırlıkta olduğunu söylemek mümkün. Avrupa tecrübesi olan Amerikalı oyuncular ise büyük oranda fransa liginden gelmekteydi. Buradan hareket edilirse Galatasaray'ın fransa ve amerika basketbolundan biraz daha uzaklaşarak daha Avrupa basketboluna yaklaşma amacında olduğu iddia edilebilir mi? bu konudaki görüşleri nelerdir?

okan hoca erkek basketbolunda bugüne kadar büyük bir takım çalıştırmadı. Seneye takımı çalıştırırken bunun artıları ve eksileri konusunda ne söyleyebilir?

Futbolda çok sayıda yabancı antrenör olduğunu görüyoruz. basketbolda ise her sene bir ya da iki tanenden fazla yabancı antrenör ülkemizde yer almıyor. Futbol ve basketbolda yerli/yabancı antrenör seçimi konusundaki bu farklılığın nedeni ne olabilir?

takımın pota altında fizik olarak zayıf kaldığını düşündüğümüzde, bizim için alan savunması daha çok kullznılacak bir seçenek olabilir mi? pivot ya da pota altı savunması konusunda kafasında özel bir önlem, plan avr mı?

takımların kadro kurmaları ve oyuncualrın alışmaları uzunca bir zaman alabilmekte. bu bağlamda hem takım roatsyonunu oturması hem de eksiklerin daha erkenden kapanması açsından olası bir beşinci yabancı oyucnu transferinin ara dönemde değil, sezon başında yapılmasının daha akıllıca oalcağını düşünüyoruz. bu konudaki görüşleri nedir? ennde beşinci yaabncı oyuncu transferi ara döneme bırakılmak istenmekte?

Tanjevic'in bütün oyunculara neredeyse eşit süreler vererek fazla yormamak yolunda bir düşüncesi var. bu abğlamda iyi oynarken bir oyucnuyu çıkartmakta ya da eşit süre vermek adına performansdan taviz verebilmektedir. Bu konuda düşünceniz nedir? Galatasaray'ın rotasyonu ve süre dağılımında temel esasınız ne olacaktır?

koçluk kariyerinizde sizi en mutlu eden 5 olayı bizimle paylaşırmısınız?

ligde uygulanan yabancı kuralının türk basketboluna katkısı ya da zaralarını değerlendirir misiniz? Bu kurala göre bu sene oynayacak yabancı oyuncularımız kaçar dakikalık süreler alabilecek. şu anda kafanızdaki ilk beşimizi pozisyonlara göre sayabilir misiniz?

sabit bir ilk beş mi yoksa rakibe göre değişen ilk beşler mi seneye izleyeceğiz.

şimdilik bu kadar. aklıma yeni sorular gelirse bu yazıya edit olarak eklerim.
 
takımda çok büyük bi skorer yok hani maçın çok sıkıştığı anlarda sazı eline alcak biri mesela malik dixon,gerald fitçh hatta antonio graves gibi bu açığı nasıl doldurmayı planlıyo.....
 
Geçen sezon ligimizin en iyi oyuncularından biri olan ve bizler tarafından da çok sevilen Graves ile neden tekrar anlaşılmadı? Oyuncumu istemedi yoksa teknik ekip mi?
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst