Okben Ulubay

Erkek Basketbol Takımımız Okben Ulubay ile bir yıllık sözleşme imzaladı.

25 Mayıs 1996'da İstanbul’da doğan Okben Ulubay, 2.01 cm boyunda ve forvet pozisyonunda forma giyiyor.

Okben Ulubay Anadolu Efes’te profesyonel basketbol yaşamına başladı. Anadolu Efes’in genç yaş kategorilerinde forma giyen ve burada şampiyonluklar yaşayan Okben, Anadolu Efes bünyesindeki Pertevniyal takımında gelişimini sürdürdü.

2012 yılında Avrupa Yıldızlar Basketbol Şampiyonası’nda altın madalya kazanan millî takım kadrosunda yer alan Okben Ulubay, gösterdiği performans ile turnuvanın en değerli oyuncusu unvanına layık görüldü. 2013 ve 2014 yıllarında düzenlenen FIBA 18 Yaş Altı Avrupa Basketbol Şampiyonası turnuvalarında, Türkiye Milli Takımı formasıyla altın madalya kazandı.

Yunanistan’da 2015 yılında düzenlenen FIBA 19 Yaş Altı Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda takımıyla birlikte bronz madalya kazandı.Okben Ulubay, 2015 ve 2016 senelerinde düzenlenen FIBA 20 Yaş Altı Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda milli takımla bronz madalya sahibi oldu.

2013-2016 yılları arasında lacivert beyazlıların çatısı altında boy gösteren kısa forvet oyuncusu, 2016-2017 sezonunda Yeşilgiresun Belediyespor, 2017-2019 yılları arasında ise Darüşşafaka formasını terletti. Darüşşafaka’daki son senesinde Eurocup şampiyonluğu yaşadı. 2019 yılında ABA League takımlarından FMP Belgrad’a transfer olan Ulubay, 2020-2021 sezonunda Basketbol Süper Ligi’ne döndü.

Geçtiğimiz sezonu Aliağa Petkim Spor’da tamamlayan Okben Ulubay, çıktığı 11 maçta 7.91 sayı ortalaması tutturdu.

Galatasaray Erkek Basketbol Takımımıza katılan Okben Ulubay’a başarılar diliyoruz.
 
Bundan 8-10 sene evvel Okben Ulubay deyince akan sular duruyordu. Sonra o da gençlerin düştüğü ''oldum'' hatasına ve gençliğinin eğlence keyif rüzgarına kapıldı. Kendisinden beklenen potansiyelin %50'sini bile gösteremedi hiçbir zaman. Bu tarz transferleri severim çünkü iki tarafın da birbirine ihtiyacı var. Özellikle Okben'in bu aşamada Galatasaray gibi bir markaya gelmesi onun için bulunmaz fırsat. Ben umutluyum, inşallah faydalı olacak.
 
Okben'i Pertevniyaldeyken salonda izlemişliğim var. Epey kız taraftar vardı sırf onu izlemek için tribüne gelip kendisine tezahürat yapan:) Sosyal hayatı kariyer gelişimini etkilemiş olabilir.

Sırbistan'da oynadığı maçlardan bazıları Okben özelinde Youtube'de var. Hala kalitesini, kumaşını hissettiriyor. Yaş olarak da olgunlaşıyor. Güzel katkı alacağımızı düşünüyorum.
 
3 Yıl önce gelseydi çok büyük bir gelişim gösterme şansı vardı. Şimdi sadece ligde tutunmaya çalışacak. Bir yıllık sözleşme imzalaması da 2 tarafında birbirine güven göstermediğinin bir kanıtı. İyi bir sezon geçirirse fiyatını katlar, kötü bir sezon geçirirse de 1. Ligdeki basketbol kariyeri biter.
 
Kimin fikri bilmiyorum ama bugün parkede sırtı dönük post oyunlarında potaya yakın verdik topu. Bu rolde çok daha faydalı oluyor. Hem yavaş ve ağır olduğu için rahatça sırtına alıp sürükleyebiliyor eşleşmesindeki rakibini hem de bileği düzgün olduğundan güçlü ve isabetli bitiriyor. Zaten diğer türlü faul de alabiliyor post oynarken.
 
Henüz 25-26 yaşında 2.01 boyunda bir çocuk, uzundan uzuna verilen ekstra pası aldıktan sonra pozisyonu smaçla bitiremeyip babası yaşındaki adamdan blok yiyorsa orda sorun var demektir. Dunston resmen 3 adım gerisinden geldi, Okben topu alıp kaldırana kadar. Şaka gibi…
 
Zaten jenerasyonunun en yetenekli oyuncusuydu orada bir problem yok fakat mental olarak hiç ilerleme kaydedemiyor. Maça hükmettiğini, mücadele ettiğini göremiyoruz hiç.
 
Maalesef bu hantallığı ve kafa yapısıyla ligde ve Avrupa'da şampiyonluğa oynayan bir takımda yeri yok. Boş geçirdiği sezonlar onu geriye götürmüş. Ama adı bilinen bir yerli olduğu için BSL'de oynamaya bir süre daha devam edecek.
 
Cv çok önemli bir şey.Cv'de Galatasaray yazıyor mu,Daçka yazıyor mu bitti.

Üstelik kariyerinde Eurocup şampiyonluğu var mı var.Ne kadar kötü olduğunun bir önemi olmuyor o zaman.
 

Üst