Oklahoma City Thunder

Yukarı çıkalım :)

kevin-durant-mip.jpg
 
d0wjbtt4z.jpg


Küçük şehrin büyük takımı. Gençlerden oluşturduğu ilk 5'i ile Boston,Lakers,Miami gibi devleri dize getirmesi beğenimi toplamıştır.Geçen sene Konferans finaline kalıp büyük bir sürprize imza attı ama belkide Dallas'ı eleyip şampiyonda olabilirdi fakat bana kalırsa oyuncuları bu yerleri oynayacak tecrübeye henüz erişmemişti. Bu sene herşey olabilir..

Takımda şuan daha genç olmalarına rağmen yıldız niteliği kazanmış 2 isim var. Kevin Durant ve Russel Westbrook. Yakın zamanda kendi mevkilerinin en iyileri olabilirler. Benim düşündüğüm çok tehlikeli bir isim daha var, dediğim isim James Harden çok büyük bir potansiyel görüyorum onda, sezona iyi başladı ilk maçta 19, ikinci maçta 16 sayı attı umarım beklentilerimi boşa çıkarmaz.Çok fazla taraftarı veya yabancı ülkelerde hayranı yok ama yakalayacağı başarılarla hayran toplayabilecek potansiyelde bir takım. NBA'de her takımı yenebilecek güçte. Onun için THUNDER !! (y)

gyi0059568211crop450x50.jpg



İLK 5

Russell Westbrook
James Harden
Kevin Durant
Serge İbaka
Kendrick Perkins


BENCH

Cole Aldrich,Thabo Sefolosha,Mohammed Nazr,Reid Ryan,Royal Ivey,Eric Maynor,Lazar Hayward,Nick Collison,Daequan Cook,Reggie Jackson

HEAD COACH : Scott Brooks

800pxokcthunder.jpg


Oklahoma City Thunder maçlarını 18 Bin kişilik Chesapeake Energy Arena'da oynamaktadır.
 
Daha maç izleme şansımız olmadı ama istatistiklere bakıyorum, R.Westbrook'da değişen hiç bir şey yok.. Yine çok top kullanıyor, yine düşük yüzdeyle sokuyor.. Oklahoma'yı geçen sene play off'ta buradan vurmuşlardı. Aynı zaaf devam. Coach yetersiz kalıyor, yine geçen sene play off'ta çok konuşulmuştu burada
 
Dün gece Dallas maçına bakıyordum uykulu gözlerle.Daha maçın ilk 5 dakikası Thunder 8-10 top kaybına ulaştı.Westbrook ile ilgili spiker geçen sezon en fazla top kaybı yapan oyuncu gibi bir ifade kullandı yanlış anlamadıysam.Ama herşeye rağmen çok iyi kadroları var.Batıda final kesin gibi.Ancak ilerisi için birşey söylemek güç.Eğer tecrübe denen şey gerçekten varsa Thunder konferans ve NBA şampiyonu olamaz :))
 
Phoenix Suns 97-107 Oklahoma City Thunder

SAYI İSTATİSTİKLERİ
K. DURANT 12
S. IBAKA 8
K. PERKINS 4
T. SEFOLOSHA 12
R. WESTBROOK 18
N. COLLISON 11
J. HARDEN 10
N. MOHAMMED 9
D. COOK 12
E. MAYNOR 0
L. HAYWARD 7
C. ALDRICH 2
R. JACKSON 2

Bu sonuçla Thunder, NBA'deki 5. maçında 5. galibiyetini elde etti.
 
Oklahoma City Thunder İle İlgili İlginç Bilgiler:

1) Oklahoma City Thunder NBA tarihinde Konferans Finali serisinde 2-0 geriye düşüp de 4 maç üst üste kazanan üçüncü takım oldu.

2) Oklahoma City Thunder 1998den beri San Antonio Spurs, Los Angeles Lakers ve Dallas Mavericks dışında NBA Finali'ne yükselen ilk Batı takımı oldu. Yeni bir çağın başlangıcı.

3) Kevin Durant bu play-offlarda ilk defa tüm maç sahada kaldı.

4) Oklahoma City Thunder, play off ilk 2 turunda son 2 senenin şampiyonunu eleyerek NBA tarihinde bunu başaran 2. takım oldu.

5) Oklahoma City Thunder'ın elediği takımların son 10 sezon içinde en az 1 şampiyonluğu bulunuyor.

 
Son 13 sezonun 10 şampiyonunu eleyerek finale gelmişler. Finalde Boston veya Miami gelsin farketmiyor, kazanırlarsa son 13 sezonun 11 şampiyonunu eleyerek şampiyon olacaklarmış.
 
Çok güzel istatistikleri yapmayı başarmış Oklahoma ama ben sana şöyle anlatayım abi. Galatasaray'ın Malik Dixon döneminde basketbol izlemeye başlamıştım sadece Galatasaray'ın maçlarını izlerdim ve başka takımın maçlarını hayatta izlemezdim hatta NBA nedir bilmezdim. 1-2 takım bilirdim biri Lakers diğeri Chicago'ydu birde Philadelphia'ydı sanırım o zamanlar basketbolu seven arkadaşlarım Allen Iverson hayranıydı. Ama geçen sene Oklahoma'nın basketbolundaki büyüsüne kapıldım ve NBA seyretmeye başladım. Bence Oklahoma büyük bir kitleye basketbol sevgisini aşılamıştır şimdiden.Bende dahil olmak üzere.
 
Batıda Lakers,Spurs ve Mavs son 13 sezonda final oynamış. 13 sene sonra bu 3lü dışında bir takım finale yükseldi. Ve artık önleri çok açık. Olası bir şampiyonluğun gazıyla ligi uzun yıllar domine edeceklerdir takımı korudukça. Ayrıca Jordan'dan sonra 2000-2010 Kobe dönemiydi 2010-2020 Durant'in burası çok açık.
 
Hem komplike hem de genç bir takım. 2010-2020 onların dönemi. Her yıl üstüne katıyorlar. Çok daha iyi olacaklar. Takımın aksayan yönlerini hep giderirlerse üst üstte şampiyonluklar uzak değil.
 
OKC ,Sergei Ibaka'ya 4 yıl için 48 milyon $ kontrat yapınca şimdide çaylak kontratlı James Harden ile uzatmak istiyormuş...Harden'i takasla yollamayı düşünüyorlardı draft dönemi ama bundan vazgeçmişler sanırım...

Kevin Durant, sözleşmesini 4 yıl daha uzatan Sergei Ibaka hakkında "Ibaka için mutluyum, her kuruşunu hakkediyor. Bunun için çok çalıştı. Buraya bilinmeyen bir ligden geldi. Bir çok insan onun parke üstünde neler yapabileceğini bilmiyordu. Herkese bir gün oynayabileceğini ispatladı ve onun için heyecanlıyım çünkü 4 yıl daha Oklahoma'da olacak." dedi.
 
Seattle Supersonics geri dönüyor...
Yeni bir kulüp satın alınıp Seattle şehrine basketbol geri döndürülmek isteniyormuş...bir takım satın alınacak ve 2-3 yıl içinde Seattle ye taşınacakmış bunun için Chris Hanssen 290 milyon dolar + şehirden 200 milyon dolarlık bütçe belirlenmiş....

Satın alınması beklenen en büyük favori Sacramento Kings...
Bobcats ve Hornets te adaylar arasında ama Bobcats'ın Doğu konferansında olması.Hornets'in NBA yönetimi tarafından satın alınırken 10 yıl taşınamaz maddesi olması bunları zor kılıyor yinede yakın zamanda bir takım el değiştirip Sonics olması bekleniyor...
 
Kings tarihi olan bir kulüp giderse bende üzülürüm ama bir takım gidicek büyük ihtimal batıdan bir takım olacak gibi duruyor doğudan da olabilir ama biraz ağır olur...Clippers aklıma geliyor ama şehir faktörü falan çok zor yoksa Seattle şehrinde Griffin ve Paul falan süper olurdu...
 

Üst