Re: Yeni Antrenörümüz Oktay Mahmuti
Galatasaray?dan Doğru Adım
Öncelikle, ezeli rakip Fenerbahçe Ülker, harıl harıl yeni coach ararken, Oktay Mahmuti?ye imza attırmak gerçekten büyük başarı. Yiğit Şardan?la Hakan Üstünberk?i kutlamak gerek?
Gerçekten, önemli bir adım?
Gelelim Oktay Mahmuti?nin Galatasaray?da yapacaklarına?
Eğer işine karışılmazsa ? ki o sözü de güvenceyi de almış - tanıdığım Oktay hoca, Sarı-Kırmızılı ekip için biçilmiş kaftandır?
Hedef adamıdır Oktay Mahmuti?
Türk, Avrupa ve dünya basketolunun yakından izleyen bir profesyoneldir?
Duruşu olan, forma krizine, kavgaya, dövüşe, ağır abilere pabuç bırakacak biri değildir?
İşine karışamazsınız, şunu oynat, bunu oynat diyemezsiniz?
Bildiğini, daha doğrusu doğru bildiğini okur?
Normali de budur!
Duruş dedim ya?
Bir izlenimimi aksettireyim.
Galiba Atina deplasmanıydı. Efes Pilsen?le, Olympiacos?u 100 küsüre 50?lik bir skorla adeta Pire?den denize dökmüştü. Ancak, ne bir sevinç, ne bir coşku. Başı önünde geldiği basın toplantısında, İngilizce ?Kazanmak, farklı kazanmak keyifli, ancak rakip takımın koçu ve oyuncularını düşündüğümde bu maç bir an önce bitsin dedim?? ifadesini kullandı?
Sonra o maçın rövanşında, rakip takımın koçu gelip, önünü ilikleyerek Mahmuti?yi selamlamıştı?
Ne garitpir Türk medyasınca atlanan bu ayrıntı, komşu basını tarafından göklere çıkarılmıştı?
Şimdi Oktay Mahmuti Galatasaray?da ne yapacak?
Öncelikle tüm Avrupa?nın yakından tandığı bir isim olduğu için Sarı-Kırmızılı ekip, parasıyla rezil olmayacak, bütçesi doğrultusunda 3 tane çok kaliteli oyuncu transfer edecek..
Eh, kendini göstermek isteyen, özellikle ?1 ve 2 numara? özelliğine sahip Türk gençleri de Oktay hoca ile aşama yaparım beklentisi ile Sarı-Kırmızılılar?ın yolunu tutacak..
Çünkü, kaliteli yerli, Avrupalı veya Afro-Amerikalı oyuncuların transferinde para kadar, takımın başındaki isim de rol oynar.
Bu açıdan da çok önemli bir adımdır Oktay Mahmuti.
Gelelim, Oktay hocanın oynatacağı basketbola.
Öncelikle Galatasaray?ın ?demir leblebi? gibi bir takım olacağına adım gibi eminim. Hele, Balkanlar?dan kafasına göre iyi bir oyun kurucu getirirse, oturtacağı savunma anlayışı ile en güçlü rakibini 60?larda tutar Oktay hoca.
Eh, eli biraz düzgün iki şutör ve ribauntçuyu da monte ederse takıma, Galatasaray kapalı gişe oynar bu sene?
Şimdi Oktay hoca ve iyi bir iki transferle her maç 5 bin kişinin çılgınca desteklediği Galatasaray?ı kafanızda bir canlandırın?
Öncelikle eski Galatasaray antrenörlerine saygısızlık etmek istemem ama Oktay Mahmuti, rahmetli Aydan Siyavuş?tan bu yana Sarı-Kırmızılılar?ın başına konan en büyük talih kuşudur?
ARİF KIZILYALIN
Güzel bir yazı olmuş inş herşey düşündüğümüz gibi olur