• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

Okumak İstedikleriniz. Okuyamadıklarınız. Tavsiyeleriniz.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Esra Uzun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:58
Ayağın Nerede Oğul?

Son derece basit bir üslup ile yazılsa da, anlatım bozuklukları içerse de, eksikleri çok fazla olsa da okunmalı-okutulmalı!

http://www.kitapturk.com/books/Kitap/63 ... 4%9Ful.htm

Kurtuluş Savaşı'nda Türk milleti, genciyle yaşlısıyla,kadınıyla erkeğiyle ,çoluğuyla çocuğuyla yurdunu düşman işgalinden kurtarmak için cephelere koşmuş ve unutulmaz kahramanlıklar yapmışlardır.

Türk tarihi milli mücadele yıllarında, var olma ile yok olma arasında muhteşem direnişlerin altına imzasını atarken, kadın ve erkekler gibi çocuklar da bu mücadelenin içinde yer almışlardır.

Yazar Fazıl Yazıcı, kahraman çocukların milli sorumluluk şuuru içerisinde sergiledikleri fedakârlıkları, sıkıntı ve eziyetleri konu alan yedi hikâyesi ile çıkıyor okuyucunun karşısına?

Bu dev yürekli çocukların hikâyesi, aslında Adana'daki çırpınışın, Erzurum'daki acının, Urfa'daki azmin, Maraş'taki yiğitliğin, Antep'teki mertliğin, Sakarya'daki şahlanışın, Mardin'deki zekânın, Osmaniye'deki çabanın, Gediz'deki destanın da hikâyesidir. Kısaca bir milletin en acı yıllarının hikâyesidir.

Atatürk´ün Yanı Başında, Atatürk´ün kütüphanecisi olarak bilinen Nuri Ulusu´nun kaleme aldığı, sonrasında yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle oğluna anlattığı anıların da eklenmesiyle hazırlanan bir ?anı? kitabı.

M. Kemal Ulusu, akıcı ve yalın bir üslupla Atatürk´ün memleketi rakı sofrasından yönetmesinden (!), din hakkındaki düşüncelerine ışık tutacak birçok anıya yer vererek, okunası bir eser sunmuş kitapseverlere.

Kitaptan bir alıntıyla sonlandırayım iletimi.

Merhaba Amca, gidişattan memnun musun? Sağ olun paşam. Bizi düşmanlarımızdan kurtardın Türkiye Cumhuriyeti´ni kurdun, kurdun da bu cumhuriyetçiliği, devrimciliği, halkçılığı, devletçiliği, laikliği galiba pek kavrayamadık. Acaba her şeyi birden bire çok mu çabuk bozdun? Atatürk cevap verir. Bak şimdi sana küçük bir hikaye anlatacağım, dinledikten sonra fikrini söylersin. Yıllar önce Amribnil-As Mısır´ı fethetmiş ve o zamanki halife Ömer´e mektup yazmış. ?Burada çok kitap var, yakayım mı, yoksa bırakayım mı?? Halife buna yanıt yollamış. ?Faydalıysa yak, faydasızsa yine yak? demiş ve eklemiş; ?Çünkü halk okudukça bu kitaplara uymaktan vazgeçmeyecek, eski alışkanlıklarını unutmayacak, dolayısıyla bize, yeniye yapacağımız yeniliklere daima düşman olacaklar? demiş. İşte hikaye bu amca, şimdi ne demek istediğini sana izah edeyim mi???

sonunda "Ve o Hiçbir şey Demedi" kitabını bitirdim..
bugün "Lider Öğretmen" isimli bir kitaba başladım.yazarı Mehmet Akif Çakırer.
kitap akıcı,hemen biter gibi..

bu arada "Ve o hiçbirşey demedi" tasvirleri gerçekten şahane olan bir kitaptı.aşkı ve hayatı sorguluyordu..tavsiye edebilirim.

Elif Şafak- Bit Palas.
Genel olarak beğendiğim bir kitap. Tavsiye ederim.

Dünya Edebiyatının Ölmeyen Üç Tipi: HAMLET-DONKİŞOT-FAUST

Yazar: J. Calvet´in Çeviri: Suut Kemal Yetkin

Sade ve akıcı üsluba sahip kitap bir solukta okunabilecek nitelikte. Özellikle Don Kişot´la ilgili değerlendirmeler ilgi çekiyor.

Kitabın yeni baskısı yok, ben de sahafçılardan almıştım. İnternette nadirkitap.com sitesinde var görünüyor şu anda.

Stepheine Meyer- Alacakaranlık

Akıcılığı ve aksiyonuyla 4 günde bitirdiğim bir kitap.Okurken kitabı bırakmak hiç istemedim,hiç sıkılmadım,sıkıntılardan uzak kalmak isteyenler okumayı deneyebilir.

Şimdi de;

Nihat Hatipoğlu'ndan - Sevgi dininden yansımalar adlı kitaba başladım, bir kaç sayfa ilerledim,huzurlu ve mutlu oldum. Vakit buldukça okuyacağım...

Yahya Kemal,Aziz İstanbul

İstanbullu olmasamda çok severek okuduğum bir kitap.Şiirinde "Sana dün bir tepeden baktım aziz İstanbul" dediği ve Osmanlı tarihinin,medeniyetinin,kültürünün,maneviyatının bir timsali olarak görüğü bu şehre birde Yahya Kemal gibi bir ismin penceresinden bakmanın insana çok şey katacağı aşikar.
Sonuç olarak tavsiye edilir:)

Burak Ceyhan' Alıntı:
Stepheine Meyer- Alacakaranlık

Akıcılığı ve aksiyonuyla 4 günde bitirdiğim bir kitap.Okurken kitabı bırakmak hiç istemedim,hiç sıkılmadım,sıkıntılardan uzak kalmak isteyenler okumayı deneyebilir.

Şimdi de;

Nihat Hatipoğlu'ndan - Sevgi dininden yansımalar adlı kitaba başladım, bir kaç sayfa ilerledim,huzurlu ve mutlu oldum. Vakit buldukça okuyacağım...

Burak yanlız o kitap 4 seri bitirmeni tavsiye ederim..Ben 2.serideyim su an..

Eyvallah Tolga, ben de seriyi devam ettirmeyi düşünüyordum zaten, buralarda mâlum korsan olmadığı için alamam ama Antalya'ya gideceğim en kısa zamanda Alacakaranlık kitabının serisini alacağım, Dan Brown'un çıkardığı yeni kitaplar var onlarla birlikte...

Halil İbrahim Özcan'ın Çankaya'nın Duvaksız Gelini'ni okuyorum şu an..

Elif Şafak-Pinhan. Bir Mevlevi dervişi anlatıyor. Aşkla ilgili biraz. Okurken içine çeken bir kitap. Çok güzel. İnsan huzuru, hayatı hissedebiliyor. Şahsen Aşk'tan daha fazla beğendim.

Tolga Kaplan' Alıntı:
[quote="Burak Ceyhan":1p51v7a9]Stepheine Meyer- Alacakaranlık

Şimdi de;

Burak yanlız o kitap 4 seri bitirmeni tavsiye ederim..Ben 2.serideyim su an..[/quote:1p51v7a9]

Alacakaranlık serisini okumak için çok fazla zaman beklemişsiniz. ;) Umarım en kısa zamanda serinin tüm kitaplarını okuyup,seri hakkındaki yorumlarınızı da paylaşırsınız bizlerle....Özellikle Stepheine Meyer'ın çıkardığı serinin son kitabı Şafak Vakti'ne bir an önce geçmelisiniz. :) .İyi okumalar.....

Ayşe Kulin "Nefes Nefese" okuyorum.
Ayşe Kulin yani daha ne denir ki??

EsraUzun' Alıntı:
Ayşe Kulin "Nefes Nefese" okuyorum.
Ayşe Kulin yani daha ne denir ki??

Soluk soluğa okuduğum, müthiş akıcı bir kitap..

okumak istediklerim

Aile: Terk etmemiz gereken sevgili / Tony Humphreys

La : Sonsuzluk Hecesi /Nazan Bekiroğlu

Çocuk Terbiyesinde Doğru Bilinen Yanlışlar / Adem Güneş

Çocuk Yetiştirmede Psikolojik Taktikler / Perry Buffington

EsraUzun' Alıntı:
okumak istediklerim

Aile: Terk etmemiz gereken sevgili / Tony Humphreys

bu 3 kitabı aldım,elime ulaştığı an okumaya başlayacağım :)

Aradan uzun bir süre sonra yeniden kitabı elime aldım.

Şimdi ki maceramız; Elif Şafak-Aşk. Çok övdüler,çok akıcı dediler,okumamak olmaz...

şu anda best seller listesinin başı ;

iskender pala- iki darbe arasında..

daha önce hiç iskender pala okumamıştım.. üslüp ve dil olarak öyle süper bir kitap olduğunu söyleyemem ama anlatılanlar çok ilginç.. tsk'ya içeriden bakma anlamında faydalı ki ben bunu askerde de yaşamıştım.. koskoca general çıkar bir şey söyler, ulan bu adam mı bizi kurtaracak dersin, aslında o geneli yansıtmaz.. yani önemli koltuklarda oturan herkes önemli insandır diye bir şey yok.. Hata yapmaz, kötü niyetli olmaz diye bir şey yok..Bence okunmalı. Bence kitabın piyasaya çıkış zamanı da anlamlı.. Özel olarak denk getirildiğini düşünüyorum.. Ergenekon ve Balyoz tartışmalarının ayyuka çıktığı zamanlar..

Elif Şafak,Aşk

Sonunda okuyabildim,okumadan önce popülerliği ve özelliklede Ömer Tuğrul İnançer'in eleştirileri sebebiyle kitaba karşı bir ön yargım oluşmuştu,okuduktan sonra hala kafamda bazı soru işaretleri kaldı ama öncelikle bir roman gözüyle bakmak lazım ve öyle bakınca da genel manada beğendiğimi söyleyebilirim,yalnız yinede bazı yerleri biraz yavan kalmış gibi ve romanın bitişi daha etkileyici olabilirdi.

Bu aralar yeniden bir moda haline gelen bu kitap benim de en son okuduğum kitap:AŞK!
Öğretmenimiz kitabı ödev olarak okutmak için ilk verdiğinde sınıfta en önyargılı yaklaşan kişi bendim.Ama hata yaptığımı kitabı okuduğumda ve "keşke devamı gelse" dediğimde anladım.Bir eser bu kadar akıcı anlatılabilir miydi?Elbette Aşk'tan daha akıcı eserlerde var ama bu kadar önyargılıyken bu kitabı sevmek gerçekten çok güzel oldu.Demekki insan 40 yaşından sonra da tüm alışkanlıklarından vazgeçip,hislerinin sürüklemesiyle yepyeni bir hayata adım atabilirmiş.
Gülben Ergen'in yorumladığı gibi; anne-kadın,yazar-kadın Elif Şafak böyle güzel bir eseri bize sunduğun için sonsuz teşekkürler..Ve keşke bu kitabın devamı gelse...

Şu an elimde Yanlış Adres isimli roman var.Daha bu sabah başladım okumaya ama kitap bayağı sardı.Bu kadar sarmış olmasının nedeni belki de konusunun bir anaokulu öğretmeni çerçevesinde gerçekleşmesi...Okumak isteyenler için kesinlikle tavsiye edebileceğim bir kitap.Aynı ismi ve soyismini taşıyan fakat çok çok farklı yaşam tarzlarına sahip olan iki bayan "Nancy Stern" aynı binada yaşarlarsa neler olur.İsim karışıklığından dolayı farklı Nancy Stern'e giden mektuplar bir hayatı nasıl şekillendirir?Merak uyandırıcı,farklı bir kitap.Bence okunmalı=)...

Geri