Olivia Epoupa

N1yymk.jpg



Olivia Epoupa Galatasaray'da...

Marina Maljkovic'in uzun süredir takip ettiği Fransız oyun kurucu Olivia Epoupa(1.65, 1994) ile 1 yıllık sözleşme imzaladı.

30 Nisan 1994 yılında Paris'te doğan Olivia Epoupa, Fransa milli takımının genç yaş kategorilerinde (U16, U18, U19, U20) ve Landes Basket'te kendini göstermeyi başarırken, bu başarıları ona Fransa Ligi'nin en güçlü takımlarından ESBVA-LM'nin kapılarını açtı. Geride bıraktığımız 2016-2017 sezonunda Fransa Kadınlar Basketbol Ligi'ni şampiyon olarak bitiren takımın önemli bir parçası olan Olivia Epoupa, ligi ortalama 22 dakika sahada kalıp 6.9 sayı, 2.4 asist, 2.4 top çalma istatistikleri ile kapattı.

Eurobasket Women 2017'deki performansıyla da dikkatleri üzerine çeken Epoupa, Avrupa Şampiyonası'nda finale çıkan ancak finalde İspanya'ya boyun eğen Fransa milli takımının önemli bir parçası olmayı başardı. Şampiyona boyunca ortalama 17 dakika sahada kalan 23 yaşındaki guard, oyunda kaldığı süreye 4.5 sayı, 3.3 ribaund, 2.8 asist ve 2.7 top çalma istatistiklerini sığdırmayı başardı.

Galatasaray ailesine hoşgeldin Olivia Epupa, başarılı ve sağlıklı bir sezon geçirmen dileğiyle...
 
Son düzenleme:
Epoupa'ya as oyuncu rolü vermek bence şu aşamada bize ve ona yarar sağlamaz hatta zarar verebilir. Fransa'daki gibi yedekten gelip takıma enerji verecek bir oyuncu görevi verilebilir. Ama şu kadroya göre as oyuncu rolünde oynayacak gibi duruyor. Hiç sanmıyorum ama umarım bu görev tutar.
 
Son birkaç maçtır çok büyük yürek koyuyor. Her topa atlıyor, savaşıyor. Aldığı hücum ribaundlarından sonra boş şutları kaçırmasa çok iyi olacak çünkü hiçbir önemi kalmıyor aldığı ribaundların. Yine de seviyorum Zeytin reisi. Seneye de görürüz umarım.
 
Kızcağızın gözü çıkacak diye korkuyorum sonunda :( Sendeki yüreğin 10'da 1'i bende olsaydı şu an çok farklı bir hayatım olurdu be...
 
bu kadar mücadele edip bu kadar basit hatalar yapan başka bir oyuncu yok sanırım.

Epoupa büyük takım da oynamanın sıkıntısını bu hataları yaparak yaşıyor,Malkovic'in elinde olmayacak anlaşıldı da Ekrem hoca gelse onu Galatasaray ayarında oyuncu haline getirir,o kadar özverili mücadelesi sonunda o hataları yapmaz kıvama gelir sanırım,MAAŞALLAH kendisine.
 
Deplasmandaki Bjk maçı sonrası böyle basketbolcu mu olur ya, gönderin gitsin diyenlere inat hep yanında durduk. O da bizi mahcup etmedi. Bence kupayı almamızdaki en büyük pay onun. İnşallah seneye de görürüz takımda.
 

Üst