Ömer Cansever Röportajı Soru Alımı

Bayramdan sonra basketbol yöneticimiz Ömer Cansever ile bir röportaj yapacağız. Sormak istediklerinizi bu başlık altında yazabilirsiniz.
 
Galatasaray erkek ve kadın basketbolu için, 3 sene sonunda neyi gerçekleştirseniz kendinizi başarılı sayacaksınız?
 
Son düzenleme:
Göreve 3 sene için talip oldunuz, uzun vadeli plan ve projeleriniz nelerdir? Galatasaray basketbolunu nereye götürmek hedefindesiniz?
 
- Hayatınızda basketbolun yeri ne kadar?

- Futbolda ezeli rakip diyerek rekabet ettiğiniz takımın basketbol şubesini ezeli rakip olarak görmüyor musunuz?

- Yönetim olarak Oktay Mahmuti gibi bir değerin yanında mı olacaksınız yoksa engel mi çıkaracaksınız?

- Hiç hedefiniz var mı? Yahut siz de öncekiler gibi "küçük olsun, bizim olsun" zihniyetiyle hareket edip taraftarı çileden mi çıkaracaksınız?

- Basketbol şubesinde eskiye nazaran bir şeyler değişmeyecekse bu göreve niçin talip oldunuz?

- Neredeyse taraftarın tamamının istemediği Ömer Yalçınkaya ile çalışmaya devam mı edeceksiniz?
 
Neden sağlam bir mali destek bulmaya çalışmak yerine Galatasaray'da bütçe kısıtlamasına gitmeyi düşünüyorsunuz? Ozan Bey'e danışacak mısınız? Planları olduğunu söylemişlerdi. Ziyaret edip bu planlar hakkında bilgi almayı düşünüyor musunuz?
 
Sponsorluk konusunda Ocak ayından bu yana mesafe kat etmeleri gerekmez miydi?

Oktay Mahmuti'nin Galatasaray basketbol şubesi için çok büyük bir şans olduğunun farkında mı?

Mustafa Cengiz yönetimi, taraftarda Galatasaray'ın bir "futbol kulübü"ne evrileceği intibası yaratıyor ve özellikle basketbola gönül vermiş binlerce taraftarımızda endişelere sebep oluyor. Bu eleştirilere karşı yorumu nedir?
 
Galatasaray erkek ve kadın basketbolu için, 3 sene sonunda neyi gerçekleştirseniz kendinizi başarılı sayacaksınız?

Şu soruya içten bir cevap verirlerse benim için yeterlidir. Site yönetimine şimdiden teşekkür ediyorum ve Galatasaray basketbolunun önemini tekrar hatırlatmalarını diliyorum yetkili mercilere.
 
Neden Galatasaraylı zenginler ve iş adamlarıyla görüşülüp kulübe destek alınmıyor? Bazı şirketler bazı takımlara karşılıksız destek yaparken biz win-win şeklinde bir uygulama bile göremiyoruz.
 
Her sene işadamlarından yardım istenemez kulübün sabit geliri olması lazım veya sağlam bir sponsoru işadamları vermiyor değil ama bıktırmakta olmaz insanları
 
1-Çevrenize mahmuti çok alıyor gitmeli deyip röportajda hocamızla sorun yok dediniz mi?
2- transfer konusunda geç kaldığınızın farkında mısınız?
 
Sponsor konusunda ve transfer konusunda neden sürekli geç kalınıyor?
G.saray'ın hedefinin her zaman şampiyonluk olması gerektiğini biliyorlar mı?
 
1) Macchiavelli üç tip yöneticiden bahseder. Yaptığı işin ustası olup onu doğrudan anlayan, o işin erbabı olmasa da uzmanını bulup getirebilen, hem işten anlamayan hem de işin erbabını bilmeyen. Kendinizi bu kategorilerden hangisine ait görüyorsunuz? Basketboldan anlıyor musunuz, anlayanı bulup şubede sorumluluk veriyor ve onların arkasında duruyor musunuz yoksa idareten mi oradasınız?

2) Yönetim olarak Fatih Terim başarılı olunca biz zaten onu getirecektik dediniz. Basketbolda da Mahmuti şubeyi toparladı ama hocanın arkasında durduğunuzu göremedik. Üstelik başarısız geçen sezonun muhasebesi de yapılmadı. Başarısız yapılanmanın başında olan genel menajer hala işinin başında. Olur da işler kötü giderse Yalçınkaya'yı görevden alıp, "Zaten eski yönetim getirmişti" diyerek suçu ona atamayacağınızın, taraftarın faturayı size keseceğinin farkında mısınız?

3) Yöneticiler ve koçlar arasında Can Topsakal'ın Ergin Ataman'a yaptığı mobbing benzeri bir uygulama bir daha görecek miyiz yoksa bu konuda etiğe dikkat edecek misiniz?
 
Son düzenleme:
Yaptığınız görev için kendinizi yeterli görüyor musunuz..? Ne gibi plan, projeleriniz var..?

Sponsor konusunda yaklaşımınız aynı şekilde mi..? Yani sponsorların ayağınıza gelmesini beklemeye devam edecek misiniz..? Benden size tavsiye gerçekten sponsor bulmak istiyorsanız eğer, sponsor olabilecek Galatasaraylı iş adamlarının mümkünse ayağına giderek, durumu anlatıp sponsor olmalarını isterseniz sizi geri çevirmeyeceklerdir. Eğer geri çevirirlerse Galatasarayın zor durumunda ellerini taşın altına koymuyorlar tarzı açıklamalar yapabilirsiniz ve en azından sponsor konularında bir şeyler yapmış olursunuz.
 
Bu gün gelecek sene bütçesinin 3 milyon usd olacağı açıklandı. Bu bütçe ile neler yapabileceğini açıklamasını ( eski ödenmemiş borç ve transfer taksitleri bu bütçeden mi ödenecek) transfer edilecek oyuncu bulunamaz ise takımın hedefleri neler olucak, eurocup ta bu kadroyla gerçekten başarı bekleniyormu hedef ne, sponsor bulunmayacak ise basketbol şubesinin geleceğini ne bekliyor. Bu soruların cevaplarını rica ediyoruz.
 
Galatasaray basketbolunu nereye ve nasıl taşımayı planlıyorsunuz? Uzun veya orta vadede euroleague a lisansı için çalışmalar olacak mı? Basketbol aş’nin kurulması konusunda düşünceleriniz nelerdir? Yeni salon konusunda yönetimin fikri ve son durum nedir? Şubedeki profesyoneller için ne düşünüyorsunuz?
 

Üst