Osmanlı Cumhuriyeti (2008)

2883034971_9c1c7da028.jpg

Yapım : 2008, Türkiye
Tür : Dram / Komedi / Tarih
Yönetmen : Gani Müjde
Senaryo : Gani Müjde
Oyuncular : Ata Demirer, Vildan Atasever, Ceyhun Yılmaz, Sezen Aksu, Sümer Tilmaç, Necmi Yapıcı, Ali Düşenkalkar, Atilla Olgaç, Zuhal Yalçın, Kerem Kupacı, Serhan Arslan, Yusuf Atala, Hakan Vanlı, Belma Canciğer Müjde, Ceren Soylu, Ruhsar Öcal, Özden Özgürdal, Çağlar Çorumlu, Caner Uncuoğlu, Sinan Çalışkanoğlu
Yapımcı : Şükrü Avşar
Görüntü Yönetmeni : Uğur İçbak
Dağıtım : UIP Filmcilik
Süre : 1 saat, 30 dk.
Gösterim Tarihi : 21 Kasım 2008

Özet
Film, 1888 yılında başak tarlasında koşan ve sonra Atatürk olduğu anlaşılan çocuğun bir ağaca tırmanıp , kafesteki bülbülü alırken kafasının üzerine düşmesiyle başlıyor. Ardından filmin kararması ile 2007 yılına geliniyor. Filmde Atatürk?ün hiç lider olmaması, Kurtuluş Savaşı?nın yapılmamasıyla cumhuriyet değil Osmanlı Cumhuriyeti?nin günümüze uyarlanmış devamı anlatılıyor. Türkiye Cumhuriyeti yerine Osmanlı Cumhuriyeti?nin devam etmesi, ülkede yabancıların toprakları paylaşması, Ankara?nın başkent olmaması, padişahın olması, hükümetin AB yanlısı olması, tabelaların, plakaların hem Türkçe, hem Arapça olması, padişahın sürgüne gönderilmesi, padişahın kaftanının altında takım elbise olması gibi trajikomik hikayeler ve ayrıntılar yer alacak. Filmin ikinci yarısında ise Atatürk?ün var olduğu bir Cumhuriyet anlatılıyor.

İMDB PUANI:6.1
KİŞİSEL PUAN:3.4

Görüş:Son yılların en fiyasko filmlerinden biri.Gitmemenizi tavsiye ederim.

Tam bir fiyasko olmuş.

Güzel bir mesaj verilmeye çalışılıyor ama ne yazık ki masada kalmış.

Gani Müjde ve Ata Demirer'in isimlerine yakışmamış.

az önce izledim mesaj vermek istemiş bazı konularda ama tabiri caizse yavan bir film olmuş,o kadar mesajdan sonra son sahne çok ilginç geldi bana :p

Haklısınız bu film Oscar filan almaz ama...

Türk gençliği gerekli mesajı aldıysa, film amacına ulaşmış demektir...

ben henüz izlemedim, kuzenim çok duygusaldır,o izlemiş birde ağlamış.. izle mutlaka dedi..
iyi ki Atatürk varmış dediğini söyledi..
bakalım izlemek lazım.

Hüseyin Karaçil' Alıntı:
2883034971_9c1c7da028.jpg

Yapım : 2008, Türkiye
Tür : Dram / Komedi / Tarih
Yönetmen : Gani Müjde
Senaryo : Gani Müjde
Oyuncular : Ata Demirer, Vildan Atasever, Ceyhun Yılmaz, Sezen Aksu, Sümer Tilmaç, Necmi Yapıcı, Ali Düşenkalkar, Atilla Olgaç, Zuhal Yalçın, Kerem Kupacı, Serhan Arslan, Yusuf Atala, Hakan Vanlı, Belma Canciğer Müjde, Ceren Soylu, Ruhsar Öcal, Özden Özgürdal, Çağlar Çorumlu, Caner Uncuoğlu, Sinan Çalışkanoğlu
Yapımcı : Şükrü Avşar
Görüntü Yönetmeni : Uğur İçbak

bence gelmiş geçmis en rezalet film
Dağıtım : UIP Filmcilik
Süre : 1 saat, 30 dk.
Gösterim Tarihi : 21 Kasım 2008

Özet
Film, 1888 yılında başak tarlasında koşan ve sonra Atatürk olduğu anlaşılan çocuğun bir ağaca tırmanıp , kafesteki bülbülü alırken kafasının üzerine düşmesiyle başlıyor. Ardından filmin kararması ile 2007 yılına geliniyor. Filmde Atatürk?ün hiç lider olmaması, Kurtuluş Savaşı?nın yapılmamasıyla cumhuriyet değil Osmanlı Cumhuriyeti?nin günümüze uyarlanmış devamı anlatılıyor. Türkiye Cumhuriyeti yerine Osmanlı Cumhuriyeti?nin devam etmesi, ülkede yabancıların toprakları paylaşması, Ankara?nın başkent olmaması, padişahın olması, hükümetin AB yanlısı olması, tabelaların, plakaların hem Türkçe, hem Arapça olması, padişahın sürgüne gönderilmesi, padişahın kaftanının altında takım elbise olması gibi trajikomik hikayeler ve ayrıntılar yer alacak. Filmin ikinci yarısında ise Atatürk?ün var olduğu bir Cumhuriyet anlatılıyor.

İMDB PUANI:6.1
KİŞİSEL PUAN:3.4

Görüş:Son yılların en fiyasko filmlerinden biri.Gitmemenizi tavsiye ederim.

Herkese karşı ben çok beğendim bu filmi.HA eğer bu filme gülmek için gittiyseniz fiyasko yaşarsınız haliyle ama Atamız olmasaydı ne hallere düşerdik çok iyi anlatıyor bu film.Ata Demirer'e bravo gerçekten.Bu filme notum 8.