Otizimli çocuklar maç izlemek istiyor

  • Konbuyu başlatan Eyüp Yıldız
  • Başlangıç tarihi
E

Eyüp Yıldız

Misafir
Arkadaşlar, Anka Otizm Sporla Yaşam ve Gençlik Kulübü'nden bugün çok güzel bir mail aldım, Otizimli çocuklar bizimle maç izlemek istiyorlar, bizimle Galatasaray diye bağırmak istiyorlar, kısaca bizim yanımızda olmak istiyorlar.

Hemen isteklerini kulübümüze ilettim, en kısa sürede bir maçta misafirimiz olacaklar(muhtemelen Tofaş maçında), bizden tek istekleri o gün yanlarında olmak, ben orda olacağım, sizleride beklerim efendim:)

Bana gelen mail aşağıda
------------------------
ANKA OTİZM SPORLA YAŞAM VE GENÇLİK KULUBÜ
MEŞE SOK. NO=6 TEPEKENT/B.ÇEKMECE
ÇOCUK, ÖĞRETMEN, VELİ TOPLAM 50 KİŞİ MAÇLARINIZA KATILMAK İSTİYORUZ. ÇOCUKLARMIZIN İÇİN SOSYALLEŞMEK ÇOK ÖNEMLİ. ÖZELİKLEDE BASKET OYNAMAYI VE SEYRETMEYİ ÇOK SEVİYORLAR. ŞİMDİDEN BU DUYARLI DAVRANIŞINIZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ. SAYGILARIMIZLA
 
Bir maçlığına gelmek istiyorlar yoksa devamlı bir sosyal aktivite olsun diyemi düşünüyorlar acaba...İkincisi çok daha güzel olur...Düşünsenize her maçımızda 50 kişilik böyle değerli bir kitle takımımıza destek verecek,bence şık,anlamlı ve farklı olur...
 
Down Sendromu ve Otizm bir hastalık değildir. o nedenle, ilaç aramıyolar. İnsanlar tarafından kabullenilmiş olmayı ve kendilerine, diğer insanlar gibi davranılmasını istiyorlar.

Yanınızda olacağım. Ve sırf sizin için geleceğim. Sizinle beraber tempo tutup sizinle beraber alkışlamak için.. Şeref vereceksiniz bizlere..
 
Kerem BOZGEYİK' Alıntı:
Bir maçlığına gelmek istiyorlar yoksa devamlı bir sosyal aktivite olsun diyemi düşünüyorlar acaba...İkincisi çok daha güzel olur...Düşünsenize her maçımızda 50 kişilik böyle değerli bir kitle takımımıza destek verecek,bence şık,anlamlı ve farklı olur...
Kerem, bu tür aktivitelere hep katılmak istiyorlar, ihtiyaclarıda var.
 
O zaman çok güzel olabilir,devamlı bir organizasyon ile ordaki insanlarla kaynaşırlar,güzel bir sinerji yaratılır...Öyle çok masraflı birşeyde değil,kulüp hepsine tek tek kombine hediye edebilir böylece kendilerini bir grup değilde bağımsız bireyler olarak ele almış oluruz,böylesi daha güzel olur...Ayrıca bir hesap numarası belirleyip birşeyler toparlayıp maç günü tişört atkı vs. hediye edebiliriz...Ben maçlara sürekli gelen birisi değilim ancak böyle bir organizasyon yapılırsa üstüme düşeni yapmaya hazırım,organizasyon içinde gönüllü olabilirdim ancak daha yoğun maçlara giden ve sürekli İstanbul'da yaşayan kişilerin bunu yapması daha uygun olabilir...
 
Sadece davet ile kalmamalı,

- Maçtan önce antrenmanda oyuncularla ve teknik ekiple tanışma. Onlarla ufak bir basketbol etkinliği.
- Maçta küçük hediyeler (kırmızı bir t-shirt, Galatasaray logolu veya basketbolla alakalı ufak bir hediye vs)
- Sonrasında haftada bir veya bir kaç gün kulüpten bir hoca eşliğinde isteyen öğrenciler için basketbol dersleri

Mutlaka böyle jestler de yapılmalıdır.
 
salonda değildim ben geldiler mi acaba maça ? inşallah bi terslik çıkmamıştır da gelmişlerdir maça
 
Sağolsun Eyüp Bey bu tip konularda çok yardımcı oluyor. Biz de bir maçta taraftarımızın ciddi bir misafirperverlğini görmüştük. Bu tip organizasyonların çok faydalı olduğunu söyleyebilirim.
 
Bağdat KAYNAK' Alıntı:
Sağolsun Eyüp Bey bu tip konularda çok yardımcı oluyor. Biz de bir maçta taraftarımızın ciddi bir misafirperverlğini görmüştük. Bu tip organizasyonların çok faydalı olduğunu söyleyebilirim.
Bağdat hanım, bu bizim görevimiz :)
Ayrıca gelecek seferki organizasyonda, sizin eski okulunuz olacak:)
 
Otizimli çocuklar, Tofaş maçına geliyorlar, lütfen duyarlı olalım...
 
böyle bir acıya yürek nasıl alışır diye sorduğunda bünye kendine, sevginin gösterilebildiği nadir anlar düşüyor insanın aklına.

yaradılış sebebimizi anlamaya çalışırken, hayatın dışına çıkınca ruhen, kaçırıyoruz hafiften, hayatın en güzel renklerini.

sevmeyi kendimize düstur eylememişken, ya da sadece eylemsiz sözlerde yaşatmışken kutsalımızı, farkedemiyoruz hissettirmenin nereden geçeceğini.

daha önce hiç gitmediğin bir yeri canlandırır gibi betimlemişken kırmızıya ait yerleri, yıldız diyor ki, 'onlar' gelecek, biz de ev sahibi.

hayattan sikayet eder gibi sık sık, kendimize verilmeyeni yüceltmek adına, ve yaşatamamak gibi, hunharca yoksayarak elimizdekini.

'otizm hastalık değil', değil mi peki gercekten, bence değil değil, otizm bizim toplumumuzun hastalığı, sadece üzülerek andığımız.

sen git kendine üzül önce, varoluşundaki hamlığı dair pişirmeye niyet etmeden yaşayışına üzül, ama pişmanlık yaşa diye değil.

sevmeye başla diye, ama emeğiyle beraber..

yarın maç var, sarıyla kırmızı salonda, misafirlerimiz yanlarında, biz de aralarında.

'önce sevgi, simdi galatasaray!'
 
Aramızdaydılar, çok eğlendiler, mutlu oldular ve gittiler :)
 
Maalesef gidemedim maça yoldan geldiğim için ama şöyle bir düşünce oluşmadı değil kafamda.

Bu çocuklar eğer müsait olurlarsa İpekçi'de her maçımıza gelemezler mi?

Kulüp için bu çocuklara 50-60 bilet vermek zor olmaz diye düşünüyorum.
 
Maçın başındaki görüntüleri kaçrıdım ama gördüm daha sonra. Tezahuratalra nasıl içten katılıyorlardı. Bir de Sarı!! Kırmızı!! diye karşılıklı bağrıldı güzeldi. Bende keşke ehr hafat gelseler diye düşündüm ama bu biraz da veliler ile ilgili bir durum.
 

Üst