Oyak maçındaki artılar-eksiler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Oyak maçında artılar ve eksiler iç içeydi ve aslında bu maç bizim 15 maçımızın özetigibiydi. Ligin ilk yarısını değerlendirdiğimizde sezon öncesi düşüncelerime göre 1 yenilgi fazlamız var. Ligin 2. yarısında ise kazanmamız gereken 2-3 süpriz maç var.
Son maçtaki en büyük eksimiz maça son periyoda kadar Murat ve Cemal dışında neredeyse hiç bir oyuncumuzun full konsantre olmamasıydı fakat yabancı sayısı az olan takımlara karşı zaman zaman her takımın başına gelebilecek bir problem.
Fatih'in henüz basketbol yaşamında istikrarı yakalayamamasına rağmen havalara girmiş olması ve basketbol adına hiçbirşey oynamaması,oynadığı süre içindede rakiple ve hakemlerle laf dalaşına girmekten ve blok yapma sevdasından başka hiçbir şey üretmemesi. Bu böyle olmaz Fatih umarım hatalarını biran önce kavrarsın ve neden koca bir 2. yarı Cemal ve Hollamn'ın faul probleminde olmasına rağmen oynamadığını anlarsın.
Savunma ribaundlarında sezon başından bu yana inanılmaz sorunlar yaşıyoruz, bana göre bunun 2 sebebi var,en önemlisi uzunlarımızın blok sevdası ve buna rağmen Tufan ve Fitch dışındaki kısaların ribaund kovalamaması, diğer sebep ise Hollman'ın hacim olarak pota altında yer kaplayamaması.
Bana göre takımda süre gelen son sorun ise inanılmaz sayıdaki top kayıplarımız. Özellikle Fitch'in zaman zaman bire bir,hatta 2ye bir pozisyonlar çokzorlaması bunun başlıca sebebi. Sanırım son maçta 10 civarında top kaybını sadece Fitch yaptı. Bu konu üzerinde durulması gerekiyor.
Faul atışlarında süre gelen problemimiz ise sadece bu sezonun değil,yıllardır süre gelen sorunumuz olarak duruyor.

Bu kadar eksiyi yazdıktan sonra ligin ilk yarısı ve son maçla ilgili gördüğüm bazı artılarıda yazmakta fayda var.

Takım olarak iyi savunma yapmaya çalışıyoruz ve her geçen gün biraz daha iyi yapıyoruz ancak henüz alan savunmamızı oturtmuş değiliz son maçta rakip zayıf olduğu için çok sırıtmasakta rakip dış oyuncularını durdurmakta zorluk çekiyourz zira son maçta Ahmet adında genç bir arkadaşı bu sebepten dolayı kahraman yaptık. Ancak herşeye rağmen geçtiğimiz yıllara göre savunma sertliğimiz oldukça artmış durumda.

Geçtiğimizyıllara göre pota altında daha güçlüyüz ve geçtiğimiz yıllara göre pota altına daha çok top iniyor.

Bazı oyuncularımızın kişisel gelişimleri ise bence Murat Hoca'nın en büyük başarısı, özellikle Cemal ve Murat her maç daha iyi oynuyor, İsmet daha fazla süre alıyorki son maçta takıma inanılmaz bir güç kattı. Murat çok formda ve çok akıllı, Ankarada oynarken çok iyi bir şutördü ama çok iyi bir pasör değildi, bacakları ise yavaştı. Galatasarayda bu açıklarnı kapatmış durumda.

Şayet savunma ribaundlarındaki sorunlarımızı yenersek takımda hızlı hücuma çıkacak çok oyuncu ve, yaratıcı özelliği olan çok oyuncu var. Telekom'un geçen sezon oynadığı oyun şablonuna yakın bir oyun oynayabiliriz ve çok can yakarız.

Şayet yabancılarımızdan ligin 2. yarısında daha fazla katkı alır, Murat ve Cemaldeki çıkış devam ederse ligi ilk 4 te bitirir, play off yarı finali oynarız, orada şansımızda yaver giderse bir final çıkartabiliriz. ncak 4. yabancıyı almamız şart, belki Hollman ilede yoları ayırıp iyi bir 3-4 oynayan yabancı transferi yapabiliriz. Bu takıma çok büyük katkı yapacaktır.Takımımızın kadro olarak zayıf kaldığı yönler 3-4 ve 4-5 oynayan 2 yabancı. Umarım bu açıkları biran önce kapatırız.
 
Sizin gibi gençleri salonlarda görmek isteriz Kerem Bey :roll:

Böyle TV de maç izleyip de yorum yapılmaz 8)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst