Özür

Bayram Kurtulmuş' Alıntı:
Transfer Haberi vermek bu kadar prestijli bir işmi.Madalya takmıyoruz transfer haberi verene.Çoluk çocuk transfer haberi vermesin lütfen.Yetkili birkaç kişi vardır kerem seçer,eyüp abi ve birkaç şubeye yakın isim.Onların dediklerini dikkate alırız.Önüne gelen nerden alıyosa artık bu duyumu şu bizde bu bizde.Ahmet dedehayır sizemi söylüyo kardeşim şu oyuncuyu almayı düşünüyorum seninde bilgin olsun diye.Bir transfer varsa resmi siteden öğreniriz bir transfer duyumu varsa buradan şubeye yakın kişilerden öğreniriz.
NOT:Yazım alperen'e değildir.Sadece burada önüne gelenin şu oyuncuyla ilgileniyoruz diye atıp tutmasından duyduğum rahatsızlığı ifade ettim.
Şu yazımın sonuna eklediğim notu görmeyip o şekilde yorum yapmışsınız.Ben yazım alperen'e değildir diye not düşüyorum.Yani yalan yanlış transfer haberi verenlere tepkim var.Siz olayı alperen'e getirmişsiniz alperen'e haksızlık yapıyormuşum gibi göstermeye çalışıyorsunuz.Acaba kötü niyetli olan benmiyim ?
 
Bayram Kurtulmuş' Alıntı:
Şu yazımın sonuna eklediğim notu görmeyip o şekilde yorum yapmışsınız.Ben yazım alperen'e değildir diye not düşüyorum.Yani yalan yanlış transfer haberi verenlere tepkim var.Siz olayı alperen'e getirmişsiniz alperen'e haksızlık yapıyormuşum gibi göstermeye çalışıyorsunuz.Acaba kötü niyetli olan benmiyim ?

Bir söz vardır bak 'kızım sana söyledim gelinim sen anla' diye anlayan anlamıştır.
Benim kötü niyetli olmadığımı tnıyan herkez bilir.Bunu kanıtlamaya veya tartışmaya gerek duymuyorum.
 
Herkes hata yapar onemli olan hatalardan ders alabilmektir. Bu "aldigim duyum" ve "cok saglam bir kaynaga gore" olaylari maalesef sanal alemin getirileridir. Cok masumca acilmis bir baslik aslinda, yazis seklinden de cok hosuma gitti ilk giris ama sonrasinda yine bu "gizem" devreye girmis.

Psikolog degilim, psikoloji egitimi de gormedim ama biraz spor forum ortaminda gezinen ve dikkatli herkesin farkedecegi bir olaydir bu. Bunun altinda yatan gerekce ise herkesin kendisine onem katma istegidir. Sonucta bir transfer haberini once foruma yazinca, yada "insider" bir bilgi paylasilinca, gelecek olumlu tepkiler yazarlarin hosuna gitmekte ve "demekki saglam biri" dusuncesi olusturacagi umulmaktadir. Neredeyse belli bir sure forumlarda yazip bu duruma dusmeyen kisi azinliktir.

Bu konu dahil bir cok mesajda satir arasinda bir cok kisi kendini bu bakimdan, belki de farketmeden, gostermeye calisiyor. Sadece bizim forumumuzda degil, bir cok forumda. Size bir abiniz olarak, bir arkadasiniz olarak, bir kardesiniz olarak tavsiyemi soyleyeyim "Sanal ortamlarda degil, gercek hayatta onemli olmaya calisin". Burada, tahminen baska forumlardan yada forumdaki arkdaslarinizdan duyduklarinizi yazacaginiza, ileride Galatasaray icin nasil faydali olabilirime kafa ve zaman ayirin mesela.

Sanmiyorum ki forumda yazip da gercekten bir transfer surecinin tumune tanik olmus insan sayisi iki elin parmaklarini gecsin. Ben de hayatimda hic bir transferi bastan sona yasamadim ama transfer denilen sey FM'deki gibi olmuyor. Dolayisiyla bir cok dis etken, beklenmedik gelisme, tilkice oyunlar vs... %99.9luk transferi bile imzadan caydirabilir. Eskiden bir laf vardi, "bayragi opmeden, topu sektirmeden" inanmam diye. Bayrak opup, top sektirip, baska takimlara giden oyuncular da olduguna gore gercekten imza olmadan inanmamak lazim.

Bir de olaya su acidan bakin. Duydugunuz, neredeyse emin oldugunuz ama imzalanmayan bir transfer durumu var diyelim. Bunu foruma yazmak, yada genis cercevede insanlara duyurmak, size kisisel haz getirecektir, ya baska? Ben transfer konusunda herkesin erken ogrenmesinin onemli olduguna inanmiyorum cunku transfer gerceklesecekse zaten bir kac gune ogrenilecektir, transfer gerceklesmicekse de sadece heyecan ve huzursuzluk yaratacaktir. Kendi bakis acimdan gercekten bir transfer haberini vermek (gorev olarak gazetecilik yapilmiyorsa) sadece kisisel hazdir.

Peki ne goturebilir? Galatasaray buradaki cogu kisinin onceligi. Kisisel haz icin yapacaginiz bu hareket Galatasaray'dan cok seyler goturebilir. Haberin duyulmasi baskalarini harekete gecirebilir. Taraftarin beklentisinin arttigini goren oyuncu menajerlerinin masada elindeki kozlar artar cunku artik taraftar o ismi beklemektedir ve alinmazsa mutszu olur, bu da klubun kasasindan planlanandan fazla para cikmasi demektir.

Uzun lafin kisasi lutfen ileride bu yazdiklarimi dusunun ve bu tur birsey yazmadan once Galatasaray icin potansiyel zararlarini goz onunde bulunduru. Son olarak da sevgili Alperen kardesim, basta da dedigim gibi cok masumane yazmissin, cok hosuma gitti eminim sutten agzi yanan yogurdu ufleyerek yer misali daha dikkatli olursun. Guzel kalbinden boyle bir ozur konusu actigin icin sanki sana yuklenmis gibi oldum ama tek derdim ileri de Galatasaray'a gelebilecek zararlari herkese bahsetmekti.

Bundan sonra daha az gizemli, daha az "cok saglam kaynakli", daha az "aldigim duyumlu" ve daha cok basarili gunlere....
 
Cem Abi,yazınızın tamamını okudum,çok teşekkür ederim.
Söylediklerinizi değerlendirmeye çalışıyorum ve forumla haberleri paylaşmama kararını da önceden almıştım.
Ben Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi'nde yarı resmi görevliyim ve oyuncu abilerim de bu camianın içinde oldukları için,ben de Galatasaray'ı çok sevdiğim için haberleri gerek idmanda gerekse çok gerçekse telefon,internet vasıtasıyla bana iletiyorlar. Bunun sonucunda da ben forumla paylaşıyorum olanları,ama en son yaşadıklarımdan dolayı ilk olarak camiaya yakın abilerime soruyorum var mı diye,varsa onlar yazıyor zaten. Sütten ağzım yandı ve paylaşmıyorum gerçekten forumla olanları. Ancak ÖM yolu ile...

Tekrar teşekkür ederim bu arada...
 

Üst