Rıdvan Öncel

Erkek Basketbol Takımımız, Rıdvan Öncel ile 1+1 yıllık sözleşme imzaladı.

21 Şubat 1997, Ankara doğumlu Rıdvan Öncel 1.91 cm boyunda ve oyun kurucu pozisyonunda forma giyiyor.

Profesyonel kariyerine Banvit Basketbol Kulübü ile başlayan Rıdvan Öncel, 2016-17 sezonunu Bandırma Kırmızı ile geçirdi. 2017-2018 sezonunda ilk kez A takım forması giydi. A takımda geçirdiği ilk sezonda ligde 7.6 sayı, 1.5 ribaund ve 2 asist ortalamaları yakaladı ve etkileyici bir izlenim bıraktı. Banvit’te oynadığı üç sezonda Basketbol Şampiyonlar Ligi finali de gören Rıdvan Öncel, 2019-2020 sezonunda ligde 11.8 sayı, 1.8 ribaund ve 2.2 asist rakamlarıyla mücadele etti. Alt yaş kategorilerinden itibaren milli takımımıza da hizmet eden 24 yaşındaki oyun kurucu 2015’te U18 Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda gümüş madalya kazandı.

Geçtiğimiz sezonu Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Bahçeşehir Koleji’nde geçiren Rıdvan Öncel, yeni sezonda formamızı terletecek.

Rıdvan Öncel’e Galatasaray’a hoş geldin der, başarılarla dolu bir sezon geçirmesini temenni ederiz.
 
Koray Mincinozlu döneminde Önder Külçebaş, Ersin Görkem saç baş yoldururdu, bu adamların ne işi var bu takımda derdik. Aradan yıllar geçti ama yine o kalibrede oyuncular bulmayı başarıyorlar.
 
Her oyuncu istatistik olarak faydalı olmak zorunda diye bir kural yok. Pis işleri yapan biri olarak da maksimum verimi alabiliriz , ki bu çok çok önemli bir şey basketbolda. Dün akşam yaptıklarıyla maçın ivmesini bize çevirdi hatta salonu da işin içine kattı. Bunlar zaten istatistikten kat be kat daha önemli katkılar.
 
Yarı finalde ve eğer çıkarsak finalde maç kopmadığı sürece oynamamalı. Rıdvan'ın bu seviye basketbolda yeri yok.
 
Sadık'tan sonra en çok katkı beklediğim yerli oyuncuydu ama Ege ile beraber şu ana kadar hayal kırıklığı. Banvit'te daha genç ve tecrübesizken ligin en iyi delicilerinden biriydi. Trafiğe girip çokça basket faul yaptırmışlığı vardır ama çok enteresan bir şekilde bunları artık yap(a)mıyor. Maçın dengede olduğu anlarda 3-4 tane an var, perdeden sonra karşısına tekrar savunma gelince ya yana doğru gitti ya da potaya arkasını dönüp bizim sahaya doğru top sürdü. Bir sakatlığı mı var, yoksa psikolojik olarak mı bir çöküntü yaşıyor bilmiyorum ama dediğim gibi 2 senede bir oyuncunun bu kadar geri gitmesi çok şaşırtıcı.
 

Üst