Funda Hanım muhtemelen ABD ilk Arjantin'e kaybetiğinde, muhtemelen siz henüz ilkokuldaydınız. ABD en son 2006'yı kaybettiğinde ise en fazla orta1-2. O zamanlar basketbolu bu kadar takip ettiğinizi hiç sanmıyorum. Kısaca hatırlamadığınız zamanlar için de yorum yapmak zorunda mısınız ?
ABD'ye gelince, o zamanlar rehavet dolayısıyla kesinlikle kaybetmediler. Kaybetme vakitlerinin gelme sinyallerini bir önceki şampiyonada (olimpiyatlarda) vermişlerdi. Scola, Oberto, Ginobili, Hugo'lu, Sanchez'lii müthiş savunma yapan Arjantin'nin,Divac'lı Stojakovic'li, Grurovic'li Sırbistan'ın, Siskauskas'lı, Jasikevicius'lu, Maclauskas'lı, Stombergas'lı Litvanya'nın ABD'yi ezerek yendiği maçlar rehavetle açıklanamaz zaten. ABD'li oyuncuların Arjantin, Litvanya maçlarında daha hava atışındaki korku dolu surat ifadeleri hala benim aklımda...Ha dersiniz, ABD 2002'de birinci takımla gelmedi, 2004'de Kobe ve Shaq yoktu, 2006'da pivot getirmeyi unuttular anlarım ve bu yorumu desteklerim (Ancak gelenlerin çoğu yine NBA'de takımlarının birinci yıldızıydı)...
Bu turnuvada ben ABD'yi fazla büyütmüşüm. Avuctralya ve Sırbistan maçları gösteriyorki yenilmez değiller. En büyük favori onlar bu değişmedi ve ben yine yenilgi almadan altın madalyayı alacaklarını düşünüyorum. Ancak mücadele eden ve iyi gününde olan bir takım ABD'yi yenebilir, artık bu saatten sonra çokda büyüksüpriz sayılmamalı...