Rio 2016 Basketbol

LeBron , Howard, Griffin, Westbrook, Rose, Curry, CP, Davis gibi isimler yok nasıl yıldız getiriyorlar?

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hocam Lebron,Westbrook ve Curry daveti reddetti. Chris Paul,Anthony Davis ve Griffin'in de sakatlıkları vardı. Rose ile Howard ise kadrodaki alternatiflerinin seviyesinde değiller. ABD'nin kadrosu bütün takımlardan en az 1 tık iyi ancak takım oyunu konusunda çok geride kalıyorlar.

Biliyorum demek istediğim superstarlar gelmiyor artık. Gelenler müthiş oyuncular ama 1.kadro değiller. En Son Londra'da ve Pekin'de tam kadro geldiler heralde. Neyse bundan sonra ne yapacaklar merak ediyorum Sırp maçı onlarda nasıl bir etki yapar acaba.

Funda Hanım muhtemelen ABD ilk Arjantin'e kaybetiğinde, muhtemelen siz henüz ilkokuldaydınız. ABD en son 2006'yı kaybettiğinde ise en fazla orta1-2. O zamanlar basketbolu bu kadar takip ettiğinizi hiç sanmıyorum. Kısaca hatırlamadığınız zamanlar için de yorum yapmak zorunda mısınız ?

ABD'ye gelince, o zamanlar rehavet dolayısıyla kesinlikle kaybetmediler. Kaybetme vakitlerinin gelme sinyallerini bir önceki şampiyonada (olimpiyatlarda) vermişlerdi. Scola, Oberto, Ginobili, Hugo'lu, Sanchez'lii müthiş savunma yapan Arjantin'nin,Divac'lı Stojakovic'li, Grurovic'li Sırbistan'ın, Siskauskas'lı, Jasikevicius'lu, Maclauskas'lı, Stombergas'lı Litvanya'nın ABD'yi ezerek yendiği maçlar rehavetle açıklanamaz zaten. ABD'li oyuncuların Arjantin, Litvanya maçlarında daha hava atışındaki korku dolu surat ifadeleri hala benim aklımda...Ha dersiniz, ABD 2002'de birinci takımla gelmedi, 2004'de Kobe ve Shaq yoktu, 2006'da pivot getirmeyi unuttular anlarım ve bu yorumu desteklerim (Ancak gelenlerin çoğu yine NBA'de takımlarının birinci yıldızıydı)...

Bu turnuvada ben ABD'yi fazla büyütmüşüm. Avuctralya ve Sırbistan maçları gösteriyorki yenilmez değiller. En büyük favori onlar bu değişmedi ve ben yine yenilgi almadan altın madalyayı alacaklarını düşünüyorum. Ancak mücadele eden ve iyi gününde olan bir takım ABD'yi yenebilir, artık bu saatten sonra çokda büyüksüpriz sayılmamalı...

Şimdi teknoloji bu kadar ilerideyken yazılı ve görsel kaynaklar bu kadar fazlayken illa 50 yaşında mı olmak gerekiyor 2000lerin bşaından bahsederken. Tarih ve geçmişin analizini yapmak için o zamanlarda bulunmak mı gerekiyor. O zaman Osmanlıdan Roma'dan falan boşuna bahsediliyor analizler çıkarılıyor.

Amerika ciddi oynadığı maçlarda 20 sayıdan aşağı fark atmaz. Son dünya şampiyonasında Sırplara finalde 40 sayı fark attılar bu turnuvada gene laçkalaştılar. Nasılsa kazanırız havasındalar grup maçları olması da önemli bir etken tabi ama bu şekilde devam ederlerse yenilebilirler. Amerika'nın tek rakibi kendi rehaveti Divac kim Siskauskas kim amerikanın yıldızları yanında. Bunlar avrupa için büyük oyuncular amerikanın yıldızları ile karşılaştırıldığında vasat veya vasat bile olamayan adamlar. Amerika ciddi olsun her rakibi top diye oynar. Rehavet kaynaklı gevşeklikleri var ciddi oldukları sürece herkesi ezip geçiyorlar ve geçecekler.

Amerika ciddi oynadığı maçlarda 20 sayıdan aşağı fark atmaz. Son dünya şampiyonasında Sırplara finalde 40 sayı fark attılar bu turnuvada gene laçkalaştılar. Nasılsa kazanırız havasındalar grup maçları olması da önemli bir etken tabi ama bu şekilde devam ederlerse yenilebilirler. Amerika'nın tek rakibi kendi rehaveti Divac kim Siskauskas kim amerikanın yıldızları yanında. Bunlar avrupa için büyük oyuncular amerikanın yıldızları ile karşılaştırıldığında vasat veya vasat bile olamayan adamlar. Amerika ciddi olsun her rakibi top diye oynar. Rehavet kaynaklı gevşeklikleri var ciddi oldukları sürece herkesi ezip geçiyorlar ve geçecekler.

ABD geçtiğimiz turnuvaya nazaran çok zayıf. Divac ve Siskauskas gibi oyuncular da en iyi dönemlerinde pek çok açıdan ABD li rakiplerinden üstündüler. Handikaplarını da karakterleriyle kapıyorlardı zaten. Mesela Ray Allen müthiş bir şutör ve skorer olmasına rağmen milli takımlar bazında Siskauskas ın verdiği katkıyı vermesi kolay olmazdı. ABD yi yenenler arasından Arjantin zaten kadro olarak da ABD den fazla geride sayılmazdı. Bir ara onarı tek yenebilen Sırbistan ın yardımıyla hakemler olmuştu.

ABD nin tek rakibi kendisi gibi görünüyor ama geçtiğimiz turnuvadaki gibi uyumlu oynamadıkça yenilmez değiller.

Arjantin, Brezilya'yı 2 uzatmaya giden maç sonucunda 111-107 yendi.

Campazzo ve Nocioni şov vardı.

Nocioni 37 sayı 11 ribaund, Campazzo, 33 sayı 11 asist 4 ribaundla oynadı.

Campazzo döktürmeye devam ediyor. Keşke transfer edebilseydik.

Arjantin, Brezilya'yı 2 uzatmaya giden maç sonucunda 111-107 yendi.

Campazzo ve Nocioni şov vardı.

Nocioni 37 sayı 11 ribaund, Campazzo, 33 sayı 11 asist 4 ribaundla oynadı.

Campazzo döktürmeye devam ediyor. Keşke transfer edebilseydik.

Nocioni bir zamanlar transfer listemizdeydi,2-3 sene oncesinde. Macvan yerine kendisi aday konumundaydi.

Kadromuzda ne zaman Arjantin,Brezilya'li basketbolculari gorecegiz bilmiyorum ama...Sirp-Hirvat-Usa'liden baska ekollerede bakmamiz lazim.

Kardomuzda 2 Ispanyol,2 arjantin, 3 usali, 1'de fransiz basketbolcu olsa hic fena olmaz.

Şimdi teknoloji bu kadar ilerideyken yazılı ve görsel kaynaklar bu kadar fazlayken illa 50 yaşında mı olmak gerekiyor 2000lerin bşaından bahsederken. Tarih ve geçmişin analizini yapmak için o zamanlarda bulunmak mı gerekiyor. O zaman Osmanlıdan Roma'dan falan boşuna bahsediliyor analizler çıkarılıyor.

Divac, Siskauskas, Peja, Sabonis gibi oyuncular "kim oluyor Amerikan yıldızları arasında" demek için geçmişe yönelik bir kaç "youtube (highlight)" videosu seyretmek ne kadar yeterli tartışılır.

Nocioni bir zamanlar transfer listemizdeydi,2-3 sene oncesinde. Macvan yerine kendisi aday konumundaydi.

Kadromuzda ne zaman Arjantin,Brezilya'li basketbolculari gorecegiz bilmiyorum ama...Sirp-Hirvat-Usa'liden baska ekollerede bakmamiz lazim.

Kardomuzda 2 Ispanyol,2 arjantin, 3 usali, 1'de fransiz basketbolcu olsa hic fena olmaz.

Güney Amerika basketbolu büyük düşüşte. Ginobili, Delfino, Nocioni, Nene, Barbaso, Varejao bıraktığında iki ülkeninde doğru düzgün yıldız adayı basketbolcusu yok. Birde genelde NBA'ye seçilemeyenleri İspanyollar hemen kapıyor. Aynı dili konuşmaları (yada yakın) tercih sebebi. İspanyolları ise anavatanlarından sadece NBA çıkartabiliyor, Garbejosa dışında yurtdışında oynayan çok nadir.

Fransız sayısını artırmak gerek :)

Divac, Siskauskas, Peja, Sabonis gibi oyuncular "kim oluyor Amerikan yıldızları arasında" demek için geçmişe yönelik bir kaç "youtube (highlight)" videosu seyretmek ne kadar yeterli tartışılır.

Tartışılmaz zaten, yeterli olmayacağı aşikar. Eğer video yada özetleri izlersen bu tür yorumları yaparsın. Örnek olarak Divac'ı izleyen biri NBA'in gelmiş geçmiş en dominant pivotlarından biri olduğunu, oynadığı dönemde Shaq, Robinson, Ewing ve Hakeem'den sonra en fazla talep gören pivot olduğunu bilir... Zaten Peja-Divac-Bibby-Webber'li Sacremento Shaq ve Kobe'lı Lakers'ı zorlayan tek takımdı. Bununda en önemli nedeni Divac'ın Shaq'ı yavaşlatabilen ender pivotlardan biri olmasıydı...

Amerika gerçekten çok kötü durumda. Thompson bitmiş, Butler melih kadar bile şut atamıyor , Cousins ortalama avrupa pivotu gibi, Jordan ne yaptığı belli değil, Irving az top kullanıyor, Carmelo kötü şut atıyor ... Durant "gelmiyorum" dese acaba ne olurdu bu turnuvada ..

Hahahaha bu kadar olumsuz insan nasıl geldi buldu bu forumu ya bütün kinini kusuyor. Valla arkadaşın yorumlarına görünce her şeye olumsuz bakasım geliyor.

Sırbistan dün Avustralya'yı sahadan sildi. Epey sürpriz oldu bana ama Stefan Markovic yıldızlaştı. Takımın en çok sahada kalan oyuncusu (27:15) O sahadayken takım +30. 27 dakikada 14 sayı 3 ribaund 5 asist.

Amerikada Klay biraz kendine geldi gibi ama takım olarak hala extazy kafasındalar. Sırbistan uzunları özellikle USA uzunlarının aşırı atlet olmasını iyi avantaja çevirip cezalandırdılar grup maçında. Cousins biraz daha kendine gelip konsantre olabilir, Thompson son maçındaki formunu devam ettirirse Sırplar fark yer. Ha yok USA aynı kafada oynamaya devam ederse yine altın madalyayı alır ama maç son dakikaya kadar başa baş gidebilir.

Sırbistan dün Avustralya'yı sahadan sildi. Epey sürpriz oldu bana ama Stefan Markovic yıldızlaştı. Takımın en çok sahada kalan oyuncusu (27:15) O sahadayken takım +30. 27 dakikada 14 sayı 3 ribaund 5 asist.

Her ne kadar iyi de oynasa Dentmon'dan sonra Markovic'in gelmemesi çok çok iyi oldu. Yoksa bizi hayatta kesmezdi.Zenit'te Dentmon'un bizde göstereceği etkiyi göstereceğini sanmam.

Dentmon-Markovic iyi şut savunması yapan takımlar karşısında çok sıkıntı yaşardı bence. Russ'ın müthiş deliciliği ve vasat üstü pasörlüğü Dentmon'ı Markovic'le oynayacağından daha rahat hale getirebilir diye düşünüyorum. Bu iki oyuncuya göre Markovic'in en büyük getirisi savunmada olurdu ama geçen yıl Fenerbahçe'nin Sloukas-Dixon ön alanıyla nasıl baskı yaptığını hatırlarsak, biraz çaba ve fazlaca yürekle Avrupa standartlarında bir savunma yapmanın imkansız olmadığını gördük. Ben de açıkcası Dentmon yerine Zisis'i isterdim ama Russ da hiç şüphem yok. Bilhassa geçen yıl Errick'in şut sokmakta zorlandığı anlarda takımın çektiği karın ağrısı, içeri dalamayan oyuncu ve onun dışında bir saf skorer olmayışı takımı pek çok kez ipe götürmüştü. Bu yıl Dentmon'ın saf şutu ve Russ'ın Avrupa'yı sallayabileceğine inandığım deliciliğiyle çok daha keyifli bir Galatasaray izleyeceğimize inanıyorum. Bir de tabii bizim gönlümüzden geçen adamların isteklerini kestiremiyoruz. 76'ers gibi son yılların büyük tanking takımına giden Rodriguez'i Real gibi bir kulübün tutamadığı piyasada, Zisis, Strelnieks, Jovic'in de ekmek parasına gelebilecekleri mümkün görünmüyor. Ben yine eldeki oyuncularla büyük işler yapabileceğimize inanıyorum. Yıllardır Galatasaray taraftarının ağzında bir ''sakatlık olmasaydı'' lafı pelesenk olmuştu. Geçtiğimiz yıl takım uzun aradan sonra nispeten sağlıklı bir sezon geçirijnce Avrupa Kupası geldi. Bu yıl da sağlıklı kalmayı başarabilirsek kabul edilebilir bir kura şansıyla ben Final Four'u hayal olarak görmüyorum.

Biraz da Olimpiyat hakkında konuşmak gerekirse, genel kanının aksine ben beğeniyorum ABD takımını. Kadroda Durant dışında büyük süperstar olarak nitelendirebileceğimz adam yokken ABD eldeki şartlarda oldukça eli yüzü düzgün top oynuyor. Son 2 olimpiyat ABD kadrosuna bakarsak bunun biraz kolej takımı gibi olduğunu kabul etmek lazım. 5 sene önce ilk NBA finalini oynayan Durant, 2012 çaylak gibi bir oyuncuyken bugün takımın süperstarı. En önemlisi bugünkü kadroda çok laubali adam göremiyorsunuz. En ofsayt olan Cousins'ı bile sorumsuz olarak nitelemek mümkün değil, daha çok disiplinsiz demek lazım. Gelgelelim tüm oyuncular kazanmak için her şeyleriin koyuyor, çünkü son 2 olimpiyattaki kadrolarını gördükten sonra, bu kadronun orta seviye oyununun yetemeyebileceğinin farkındalar. Ona göre de yer yer kötü de oynasalar ortaya iyi bir karakter koyuyorlar.

Heralde tarihte ilk defa bir Olimpiyatta, ABD'nin kadın basketbol takımı, erkeklere göre daha yüksek profillidir. Açıkcası kadınların basketbol kalitesi beni bazen erkeklerden daha memnun ediyor. Bilhassa Augustus'un fade away'leri ve Maya'nın clutch zamanlarında aldığı sorumluluk takdire şayan. Son 3 yıldaki Lynx zamanları gerçekten oyunlarını başka bir boyuta taşımış. Tamika'mız da kariyerinin son altını için oynuyor. Gönlüm Alba'dan dolayı biraz daha İspanya'ya kaysa da aklım bana bıyık altından gülüyor.

Bütün Brose basket guardları istemişsin.:) Bir tek Wannamaker eksik.

Nedense Zisis'e Fenerbahçe'den beri ısınamadım. Preldzic ve Zisis bence 2 sene önce Fenerin el freniydi. Hatta bu yüzden Fenerde oynamaları benim çok hoşuma gidiyordu.

Markovic konusunda katılıyorum. İyi bir organizatör ve son dönemde formda. Ama ben Dentmonla beraber oynayabileceklerini ama Dentmonun yerine olamayacağını düşünüyorum. Dentmon-Russ'tan memnunum (y)

Bütün Brose basket guardları istemişsin.:) Bir tek Wannamaker eksik.

Nedense Zisis'e Fenerbahçe'den beri ısınamadım. Preldzic ve Zisis bence 2 sene önce Fenerin el freniydi. Hatta bu yüzden Fenerde oynamaları benim çok hoşuma gidiyordu.

Markovic konusunda katılıyorum. İyi bir organizatör ve son dönemde formda. Ama ben Dentmonla beraber oynayabileceklerini ama Dentmonun yerine olamayacağını düşünüyorum. Dentmon-Russ'tan memnunum (y)

Topa basan ceza şutunu kesecek guard tanımıma uyacak orta-üst seviyede 2 tane guard var ikisi de Brose'nin elinde :) O yüzden sadece tesadüf sadece Brose'nin başarısı yüzünden istemiyorum yoksa :)